Névtábla:

"Őrjítő ez a lakótelep, ahol lakom veled." /Bizottság: Már megint ez a depresszió/ - egy blog, amelyben panellakók, csótányok és más házi kedvencek, lakások, radiátorok és fúrógépek a főszereplők.
panelblog@gmail.com

Megszokta

Ötvenöt négyzetméter, papírvékony falak, elfojtott indulatok, elfojtott vágyak. Gondolom ez lehet az oka annak, hogy néhány panellakónak egy idő után teljesen hétköznapi rutinná válik az apró vagy kevésbé apró gonoszságok elkövetése. Imitto levele következik, amit a panelblog@gmail.com címre küldött.

Szia!

Említetted már vékonyka falak és a vizesblokk hangvivő képességét (itt - a szerk.), de nem volt még szó a víznyomásról...bár ott egy négyemeletes volt a siló, esetünkben viszont egy klasszikus újpalotai tizes a téma.

Nemrég költöztünk be, eddig a harmadiknál magasabban nem laktunk. Most itt 9. emelet, gondoltuk az utca zaja már annyira nem zavar (ez legalább bejött). Ebben a magasságban a kedves szomszédok egy jópofa szórakozást találtak ki: elég ha az ember hallja (és hallja!!!), hogy az alatta/fölötte lakó elment zuhanyozni - nosza irány a wc, majd mikor már folyik a víz odafönn/odalenn, csak rá kell nyitogatni a wc öblítőre...ettől aztán a kedves szomszéd kínkeservesen beállított hőmérsékletű vize egy pillanat alatt alkalmassá válik a szőr (kellő hosszúságú öblítés esetén a bőr) eltávolítására, majd elzárás után gyorsan le is jegeljük...velem ezt játssza egy kedves lakó fél éve, bármikor is zuhanyzok este - de már a zuhanyrózsa apró rántásából tudom hogy gáz lesz, így ma már 90%-ban sikerül kivédeni...
Még csak annyi, hogy képzeljük el a forrázó szomszéd arcát, mikor meghallja, hogy a embere zuhanyzik. Szája széle nem rándul, szeme ugyanarra a pontra mered, mint előtte. Csak magában számol. Mikorra kisakozza, hogy a zuhanyzó személy beállította a vízhőmérsékletet, feláll székéből, benyit a budiba és megrántja a láncot. Arcán továbbra sem változik semmi, még akkor sem, mikor hallja a szomszédot üvölteni. Tulajdonképpen nem élvezi már. Csak csinálja. Mert megszokta.

A bejegyzés trackback címe:

https://panel.blog.hu/api/trackback/id/tr97519220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tótandi 2008.06.13. 21:35:06

Hát ez őrület! Mindig tudtam, hogy Isten barma tud lenni az ember, de ennyire. Kezdek örülni, hogy az én felső szomszédom csak üvöltve nagydolgozik, meg fúr egész nap, de legalább ilyet nem csinál.

Éntemi 2008.07.31. 19:22:04

Én a nyolcadikon laktam csendes téli éjszakákon hallottam ha a felettünk lakó pisilt.

bandeenator · http://kritika3.blog.hu 2008.08.17. 17:49:18

Nos, nálunk is van ilyen, de valahol távolabb.
Energiatakaréko WC-je van, azt nyomja meg, az leöblít (addig nekem melegebb a víz), majd mikor befejezi, itt is egy rántás, és vissza.

Ha a WC-ben dohányozna valaki, azt hiszem, szólnék.
Viszont rendszeresen feljön a kajaszag, brámit is főznek. A huzat ugyanúgy átsüvít a szellőzőn, a Wc ajtó pedig szigetelve van.

Ja, 8. emelet. :)

irrelevant 2009.04.30. 23:12:59

Király ez a blog! Gratulálok! :)

Creative Commons License
Panelblog by Lakótelepi Blog Közösség is licensed under a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el! 2.5 Magyarország License.
Based on a work at www.panel.blog.hu.

süti beállítások módosítása