Névtábla:

"Őrjítő ez a lakótelep, ahol lakom veled." /Bizottság: Már megint ez a depresszió/ - egy blog, amelyben panellakók, csótányok és más házi kedvencek, lakások, radiátorok és fúrógépek a főszereplők.
panelblog@gmail.com

Államtitkárnak gmail-es címről ne írj!

Ma van egy hónapja annak, hogy a három halálos áldozatot követelő miskolci paneltűzről szóló írásomban a következő kijelentést tettem:

 

Miskolcon az eset után úgy döntöttek: érdemes végignézni a házakat. Továbbra is kíváncsi vagyok, ezért levelet írtam az Önkormányzati Minisztériumnak: mit gondolnak, más városokban nem lenne-e érdemes ugyanígy megvizsgálni a már felújított panelházakat? Amennyiben érkezik válasz, természetesen közzéteszem.

 

 

Azért pont az Önkormányzati Minisztériumot tartottam illetékesnek az ügyben, mert Jauernik István, a tárca államtitkára azt mondta a parlamentben, hogy nem kell felülvizsgálni a panelprogramot. Tette ezt úgy, hogy a tűzoltóság jelentésében megfogalmazza: a miskolci tűz "kezdeti szakaszában a hőszigetelő rendszer szerepet játszott". Ebben a jelentésben részletesen felsorolták a szakértők, hogy a panelprogram keretében házfalakra helyezett szigetelést milyen hanyagul tették fel a kivitelezők. (A jelentés itt, Bódi Zoltánnal, a miskolci tűzoltóság megelőzési osztályvezetőjével készült interjú itt olvasható, a téma kapcsán érdekességekkel pedig itt és itt lehet találkozni.)

 

Az Önkormányzati Minisztérium nevében parlamenti beszédet tartó Jauernik Istvánhoz három egyszerű kérdést intéztem:

 

- Tervezik-e, hogy állami-hatósági szinten az egész országban megvizsgáltatják - ahogy a miskolci tűzoltók saját városukban teszik -, a külső szigetelésen már átesett panelházak esetében az elvégzett munka szakszerűségét?

 

- Van-e lehetőség a hatósági vizsgálatok szigorítására, hogy a miskolcihoz hasonló szakszerűtlen kivitelezéssel elvégzett felújítást a jövőben ne lehessen átadni?

 

- Átfogó, az ország összes panelházát érintő vizsgálat hiányában mire alapozza azt a Parlamentben tett kijelentését, hogy "a tűzvizsgálat nem tárt fel olyan körülményt, amely alkalmas lehet a panelprogram megkérdőjelezésére"? (http://index.hu/belfold/2009/10/12/a_hibas_felujitas_is_segitette_a_miskolci_paneltuzet/)

 

A levelet megkapta az Önkormányzati Minisztérium sajtóosztálya is. Egy hölgytől, de az államtitkár e-mail címéről még aznap azt a választ kaptam, hogy "sajnos a g-mailes leveleket  nem tudja fogadni államtitkár úr, kérem, amennyiben lehetséges még egyszer küldje meg a levelét egy másik e-mail címről."

 

(A hölgy beosztását nem ismerem, nem árulta el, gondolom a titkárnője, de lehet, hogy a dadusa az államtitkár úrnak.)

 

A levelet ismételten elküldtem (még mindig október 26-án), csak az államtitkár címre, mert a sajtóosztálytól nem válaszoltak már az első értesítésre sem. A "nem g-mail-es" levelet az államtitkár hivatalában megkapták, érkezett róla a visszaigazolás.

 

A kérdésekre viszont senki nem válaszolt, ezért november 4-én küldtem még egy mail-t, amelyben az iránt érdeklődtem, hogy van-e esély a minisztériumi válaszra.

 

Pár perc múlva jött a visszaigazolás, a levelet megkapták.

 

A kérdéseimre válasz viszont azóta sem érkezett, se annyi, hogy türelem, se annyi, hogy menjek a fenébe, semmi.

 

Így menetelünk tehát a lakótelepi utcákon a szolgáltató állam, illetve az elektronikus közigazgatás felé.

 

Üdvözlettel:

 

Telepi János (név és - e-mail - cím az Önkormányzati Minisztérium államtitkárságán)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://panel.blog.hu/api/trackback/id/tr321553930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

charlie 2009.11.26. 19:10:41

Elküldjem nekik digitálisan aláírva, hiteles levélben?

Telepi János · http://www.panel.blog.hu 2009.11.27. 11:26:18

@charlie: Ha van kedved hozzá, küldd! Ha kapsz választ, és megosztod velem, azt köszönöm!

charlie 2009.11.27. 11:32:41

milyen mail címre menjen?

charlie 2009.11.27. 13:50:33

az email cím amiről írsz, az úgy nem létezik.

Creative Commons License
Panelblog by Lakótelepi Blog Közösség is licensed under a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el! 2.5 Magyarország License.
Based on a work at www.panel.blog.hu.

süti beállítások módosítása