Névtábla:

"Őrjítő ez a lakótelep, ahol lakom veled." /Bizottság: Már megint ez a depresszió/ - egy blog, amelyben panellakók, csótányok és más házi kedvencek, lakások, radiátorok és fúrógépek a főszereplők.
panelblog@gmail.com

Horror Miskolcon

Vannak ezen a blogon vicces, és vannak kevésbé vicces bejegyzések. Most egy kevésbé vicces bejegyzés következik.

 

Miskolcon elfogadtak egy abszurd rendeletet:

 

A miskolci önkormányzat képviselői legutóbbi ülésükön egyhangúlag fogadták el azt a rendeletet, amely korlátozza, hogy egy városi lakásba hányan költözhetnek be - írta szerdai számában az Észak-Magyarország.

 

A rendelet azt is kimondja, hogy egy embernek minimum hat négyzetméternyi lakóterület kell. (...)

 

Fodor Zoltán, az avasi lakótelep egyik önkormányzati képviselője a lapnak úgy nyilatkozott: van olyan lakás, amelynek az esetében huszonhat beköltözőről tud. Sőt, nem egyedi eset, hogy a bejelentkezők ott is élnek az ötven négyzetméteren.

 

(Az Index teljes híre itt olvasható, a Borsod Online témával foglalkozó cikke pedig itt.)

 

Nem vagyok jogász, de a hír alapján úgy tűnik, hogy a rendelet korlátozza a magántulajdon használatát (azt engedek a lakásomba akit akarok), talán adatvédelmi szempontból is problémás lehet (ki, és hogyan számolja a lakásomban lakókat?). Az abszurd rendeletet persze nem jókedvükben fogadták el a miskolci képviselők, nyilvánvaló, hogy egy abszurd helyzetre próbálnak így reagálni.

 

 A videón a Miskolc TV riportja látható

 

Annyit viszont még egy ilyen blogizén is érdemes elrebegni, hogy bármilyen nagy lett hirtelen a politikai összetartás Miskolcon, első lépésnek ez a lakcímkártyásdi nagyon-nagyon kevés lesz. Ha most kezdődne a bőrszíntől és etnikai hovatartozástól akkor is, és csak azért is teljesen független őrület, talán még lehetne ilyen eszközökkel a problémához nyúlni. Így viszont nagyon úgy tűnik nekem, hogy az önkormányzat a választók előtt próbálja menteni a becsületét: úgy tesz, mintha eddig nem tudott volna cselekedni.

 

Ráadásul - ahogy a Boon.hu is írja - az Alkotmánybíróság idén júliusban már megsemmisített egy hasonló rendeletet, amire a lapnak nyilatkozó miskolci képviselő válasza mindössze annyi, hogy 3-4 év, mire dönt az alkotmánybíróság az ügyben, addig sok mindent tehet a város.

 

 

Az ilyen cinikus hozzállás miatt borítékolható felhajtás ismét csak árt azoknak, aki régi, normális életüket szeretnék visszakapni.

 

Szánalmas és elkeserítő ez az egész.

 

(A kommenteket most először lezártam, ehhez a bejegyzéshez, mert nem szeretném, ha elöntenék a blogot a gyűlölködő hozzászólások.)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://panel.blog.hu/api/trackback/id/tr311568688
Nincsenek hozzászólások.

Creative Commons License
Panelblog by Lakótelepi Blog Közösség is licensed under a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el! 2.5 Magyarország License.
Based on a work at www.panel.blog.hu.

süti beállítások módosítása