Névtábla:

"Őrjítő ez a lakótelep, ahol lakom veled." /Bizottság: Már megint ez a depresszió/ - egy blog, amelyben panellakók, csótányok és más házi kedvencek, lakások, radiátorok és fúrógépek a főszereplők.
panelblog@gmail.com

Arthur király panelba költözött

 

A Delmagyar.hu cikke alapján találtam meg ezt az eladó panellakást:

 

 



Az ebédlő így néz ki:

 

 



További információk a lakásról ide kattintva érhetők el.

 

Olyan, mintha a kerakasztal lovagjai panelba költöztek volna. Szinte látom magam előtt, ahogy Artúr király és Lancelot ülnek az asztalnál, és tárgyalnak.

 

- A számlák be vannak fizetve, Lancelot?

 

- Majd holnap, Jó Királyom, ma nagyon sokan voltak a postán...

 

- Rendben van, hű vazallusom, de ha megint borra költöd a villanyszámlára valót, vörösre verem a segged az Excalibur tompább felével, cseszd meg!

 

- Ne bánts, Jó Királyom, tudod, hogy Ginevra miatt van ez az egész... ha józan vagyok, egyszerűen nem tudom kiverni a fejemből azt a nőt, valami kis felejtés nekem is jár, nem?

 

- Pedig jó lenne, ha túl lennél már rajta, a többieknek is elege van már az állandó sírásból! Más egyéb?

 

- A szomszéd tegnap az ablakon öntötte ki a hamutálat, egy pár darab csikk a mi erkélyünkre is jutott. Átmentem teljes vértben, párbajra hívtam, de gyáván megfutott. Azért menekülése közben levágtam mindkét karját, úgyhogy többet nem fog bunkó módon szemetelni a marha.

 

- Helyesen cselekedtél, hű vazallusom, előbb-utóbb jó modort tanulnak ezek a dobozlakók. Még valami?

 

- Hát, csupán az, hogy nem nagyon tudunk már felvenni több lovagot, mert félő, hogy ebben a városban is hoznak egy olyan rendeletet, mint amilyet a messzi Északon: csak annyian lakhatunk a lakásban, hogy mindenkinek jusson 6 négyzetméternyi hely. Most heten vagyunk, rajtunk kívül Galahad, Gawain, Parszifal, Erek és Iwein költözött ide. Még mindenkinek van 11 négyzetmétere, de őszintén szólva így is érzem, hogy Sir Galahad-nek rohadtul büdös a lába... szóval rendelettől függetlenül sem erőltetném én ezt a tagfelvételt.

 

- Jól van, nyugodjál meg, úgysem jelentkezik senki, mióta a válság elvitte Camelot várát. Az összes léhűtő odaköltözött, aztán nem tudták fizetni a bérleti díjat, mi, tulajdonosok meg szívtunk az árfolyamkockázattal. Persze a szemét ingatlanos nem szólt ilyesmiről, úgy sózta ránk a hitelt svájci frank alapon, de ha elkapom, esküszöm, felnégyelem!

 

- Ne izgasd fel magad Jó Királyom, inkább menjünk le ide a Tésztaházba, együnk egy  milánói makarónit. Aztán esetleg mégis ihatnánk egy jó kupa bort is!

 

Végül persze, hogy isznak, utána meg egész este nyomatják a Flatley-féle kelta szteppet. Nem szeretnék alattuk lakni...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://panel.blog.hu/api/trackback/id/tr781570855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

magichorze 2009.12.03. 13:19:16

rákölt 3 milliót, majd a kutyának se kell, mert annyira egyedi (illetve nem ér többet annyival, amennyit ráköltött). Jó, ha valaki hosszútávra tervez, átformálhatja teljesen a lakást pénzt nem kimélve. De itt épp egy olyan lakásról van szó, ami eladó, és emliti is a tulaj, hogy már jóval az ár alá menne. Tipikusan a "jó-jó, tetszik, de nekem nem kéne".

jankasara 2009.12.03. 19:32:57

Egy nagyon picit OFF:

Pesten is van ilyen rendelet vagy szabály, hogy hány ember lakhat egy lakásban, függetlenül attól, hogy panel vagy sem. Nem vagyok magyarországi, amikor ide költöztem, akkor a fickómmal alá kellett írjunk egy szívességi lakáshasználati szerződést. Mivel neki egy szobás a lakása, ÉS elég nyilvánvaló volt, hogy külön neműek vagyunk, ezért egy élettársi szerződés, nyilatkozat is kellett, hogy befogad. Ha ez nem lett volna, akkor nem jelentkezhettem volna be a lakásba hivatalosan.
Szóval nem egyedi az északi példa, csak itt nem verik nagy dobra.

ON

Creative Commons License
Panelblog by Lakótelepi Blog Közösség is licensed under a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el! 2.5 Magyarország License.
Based on a work at www.panel.blog.hu.

süti beállítások módosítása