Névtábla:

"Őrjítő ez a lakótelep, ahol lakom veled." /Bizottság: Már megint ez a depresszió/ - egy blog, amelyben panellakók, csótányok és más házi kedvencek, lakások, radiátorok és fúrógépek a főszereplők.
panelblog@gmail.com

Karácsonyi fények a lakótelepen

 

Van az a frusztrált, aki túl sok pénzt dobott ki az ablakon lakóparki kecóra, mert olcsó volt a hitel tavaly nyáron, most meg szív, mert felment a CHF, ráadásul penészedik a papírfal. Na, ő fórumba írogat, ilyeneket:

 

Most értünk haza a sétából, egy közeli lakótelepre járunk a kutyával. Mivel ilyenkor már korán sötétedik, észrevettük, hogy már nagyon sok lakásban kitették a karácsonyi égőket. Azaz az erkélyre meg az ablakba. Azon tűnődtünk, hogy ennek mi az oka.

 

(...)

 

Én is nagyon szeretem a karácsonyt, de egy jellegtelen lakótelepen, a nyolcadik emeletre biztosan nem tenném ki az égőimet.

 

Csattanós választ adott a dilemmára egy szolnoki lakos. Igaz, hogy csak a harmadikon pakolta ki az erkélyre a fénycuccot, de azt hiszem ezt még a tizediken is jól lehetne látni. A szomszédok pedig valószínűleg örülnek a dísznek:

 

 

Bár nem vagyok híve a vallásos idézetek puffogtatásának, a poszthoz kapcsolódva - de mégis a Karácsonyra való tekintettel - egy bibliai parafrázissal kívánnék mindenkinek kellemes ünnepet:

 

"Boldogok a lelki szegények. Is!"

 

A bejegyzés trackback címe:

https://panel.blog.hu/api/trackback/id/tr471621636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vegacs 2009.12.25. 09:37:55

A saját kis világunkban nem számít a szomszéd meg a külvilág.Kicsit szánalmas,igen.De fontosabbnak tűnünk mi magunk(persze képletesen).
A"jellegtelen lakótelepen" is lehet egy kis karácsonyi hangulat,nem?Egyébként lakótelepe válogatja.Van ocsú,meg van sokkal igényesebb.Igaz ez egy vidéki nagyvárosra és Budapestre is.Sőt.
A panel a saját nyomorunk.Némi túlzással.

autosdolgok · http://autos.dolgok.com 2009.12.25. 10:29:39

Ennél már tényleg ne legyen nagyobb bajotok! Abszolút nem zavaró!

vagodeszka 2009.12.25. 11:18:09

pont tegnap gondolkoztam, hogy mennyire giccses a szomszéd erkély erre itt is találkozok vele...

Angeleye 2009.12.25. 11:23:58

Ha a fórumozó valóban lakóPARK-ban lakik, mi a faxért viszi a kutyát a lakótelepre?
Vagy ez a lakópark is a szokásos városszéli új építésű gettó 20 nm/fő zöldfelülettel?

steflac 2009.12.25. 11:24:15

ha kisgyerek is van a lakásban, akkor még kevés is ;)
pár napra szépen megtöri a szigorú íveket, tök jó!

dz02 2009.12.25. 11:26:41

"Azon tűnődtünk, hogy ennek mi az oka." te is egy idióta panelproli vagy gondolom akit kurvára zavar a karácsonyi ablakvilágítás, de a KUTYASZART AZT NEM SZEDED ÖSSZE b+!

Dulifuliokoska 2009.12.25. 11:43:44

Nagyon magasan hordjuk az orrunkat! Bezzeg a kutyaszart a lakótelepre hordja a kifinomult hölgy/úr.
Aztán elmondhatja, mennyivel különb környezetben él, hiszen ő a háza előtt nem kép kutyagumiba.
Ha nem tetszik, hogy egyesek fontosnak érzik, hogy az ablakuk világítson, akkor kérem, nézegesse a kutyája fenekét!

Mylady 2009.12.25. 11:52:37

Én értem a karácsonyi dekoráció fontosságát, csak úgy érzem, néhányan kicsit túlzásba viszik. A videón láthatóhoz hasonlók felénk is vannak. A szomszédokat, szemben lakókat sajnálom, mert rohadt idegesítő lehet a folyamatos villódzás.
Mint oly sok területen, itt is igaz a "kevesebb több" elv. Sok olyan díszítést láttam már, ami amennyivel kevesebb, annyival ízlésesebb volt.

Csomsy 2009.12.25. 11:52:46

A poszt irója tényleg ennyire korlátolt?
Sokkal jobb nézni a saját ablakunkban a világitást int a szemben lévő szürke tömböt.
Azonkivül,hogy sok ezren lakanak ilyen házakban nekik nincs joguk feldisziteni a tulajdonukat?
A mászó mikulástól és egyébb fröccsöntött szaroktól én is rosszul vagyok,de egy szép égősor miért zavar?
Igen nálunk is az összes ablakon van sőt még a belterekben is,más világitást nem is használunk most,mert sokkal hangulatosabb.

Yasashi Tanuki 2009.12.25. 14:57:12

Nemrég Gazdagrét felé autóztam kora reggel. A lakótelep szélén álló tízemeletesek tetején is fényfüzér volt ami kilométekre látható és szerintem feldobja a hangulatot. Kár, hogy a többi lakásszövetkezetek nem díszítik az épületeket, hogy legalább karácsony táján feldobják kicsit a környéket.

heldente 2009.12.26. 12:59:43

nem tudom elképzelni mi baja lehet ennek a gyiknak a karácsonyi fényekkel, sztem nem gáz, ha valaki kitesz egy fénylő karácsonyfát, szarvast, vagy akármit, otthonosabbá teszi, befelé is látszik kicsit, kivülről meg karácsonyi hangulatúvá válik még egy szürke panelház is tőle ( na jó, a youtube-os fényorgona, vagy az ablakon kilógatott méteres mikulás azért tulzás )

Chernobyl generation · http://chernobylgeneration.blogspot.com/ 2009.12.26. 17:22:57

Komoly díszítés... ezt még a holdról is lehet látni b.meg! :P

Elég panelparaszt stílus :)))

mezítlábasfellebbezés 2009.12.28. 14:02:24

Hm... Nem ez az első olyan bejegyzés, amelyben arra az utcára ismerek, amelyikben életem első 18 évét eltöltöttem... Ez az erkély a péntek esti dörgés-villámlás előli hazafutásaomkor jött velem szembe - azaz én két lépcsőházzal "hamarabb" futottam be a hátsó bejáraton. És az oldalsó fotósorozaton lévő teheneket is szoktam látni nyári hazaruccanásaimkor az erkélyről, és a békákat is hallani az "övárok"-ból. Kedves János, földik lennénk?

hangok súgták 2010.01.04. 13:58:45

nagy kedvencem a csilli-villi "SÖR" felirat karacsonyi egokbol, az Arpad hid es Szepvolgyi uti megallo kozottt lehetett latni a HEVrol meg evekkel ezelott.

hangok súgták 2010.01.04. 14:02:07

egybol melegseg toltotte el a szivem. Az aldott, bekes Karacsony garantalt az ilyen meghitt csaladi feszekben, es egybol tudtam hol lesz szilveszterkor Armageddon party...

Creative Commons License
Panelblog by Lakótelepi Blog Közösség is licensed under a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el! 2.5 Magyarország License.
Based on a work at www.panel.blog.hu.

süti beállítások módosítása