Névtábla:

"Őrjítő ez a lakótelep, ahol lakom veled." /Bizottság: Már megint ez a depresszió/ - egy blog, amelyben panellakók, csótányok és más házi kedvencek, lakások, radiátorok és fúrógépek a főszereplők.
panelblog@gmail.com

Paneleket bontana az MDF

Az Urbanista közölte az MDF budapesti szervezetének egyik sajtóanyagát, amiben a párt felveti, hogy a tiszta levegő megteremtése érdekében "ha kell, bontsuk vissza a szélcsatornákat elzáró paneleket / magas épületeket! Az önkormányzat elővásárlási jogával élve vásárolja fel ezeket, és a szélmozgást lassító emeleteket bontassa vissza."

 

Érdekes felvetés, gondoltam megkérdezem erről a témáról a pártot magát. Ezt a levelet kapták tőlem:

 

 

Tisztelt Lévai Zoltán Elnök Úr!

 

Az Urbanista blogon olvastam az Önök sajtóanyagát, amelyben felvetik annak lehetőségét, hogy "ha kell" a Budapestre beáramló friss levegő útjából vissza kell bontani a "szélcsatornákat elzáró paneleket/magas épületeket". (http://urbanista.blog.hu/2010/01/15/az_mdf_visszabontatna_a_szelmozgas_utjaban_allo_panelhazakat)

 

Kérdéseim a Panelblog - www.panel.blog.hu - szerkesztőjeként ennek a kijelentésnek a pontosítását célozzák.

 

1. Van-e konkrét szakértői terv/javaslat az Önök asztalán, amelynek alapján ezt a javaslatot megfogalmazták?

 

2. A "visszabontás" kifejezés mit takar? Csak egy bizonyos szintig bontanák vissza ezeket az épületeket, vagy teljesen eltüntetnék a friss levegő útjában álló házakat?

 

3. Budapest mely panelkerületeire gondolnak elsősorban?

 

4. Végeztek-e előzetes gazdasági számításokat, amelyek alapján kivitelezhetőnek tartanak egy ilyen programot? Milyen pénzből valósítanák meg a bontási, és az esetleges új lakásépítési programot?

 

5. Hová költöztetnék azokat a lakókat, akik "lebontásra ítélt" panelházakban laknak? Felteszem, ők állami kártérítést kapnának, viszont egy panellakás értéke kisebb, mint egy hasonló komfortfokozatú új-, vagy akár régebbi építésű, nem házgyári technológiával épült társasházban található lakásé. Elképzelhetőnek tartják, hogy a különbözetet - az életminőség romlásának megelőzése érdekében - "csak úgy" megkapják a lakók?

 

6. A már felújított panelek is beletartoznának a visszabontandó épületek sorába?

 

Kérdéseimet nemcsak az Önöknek címzett levélben fogalmaztam meg, hanem nyilvánossá is tettem a Panleblogon, illetve az Urbanista blogon a kommentek között.

 

Közben jöttem rá, hogy a második kérdés okafogyott, a sajtóközlemény szövegében benne van a válasz, sebaj, gyors akartam lenni, na...

 

Vajon kapok válaszokat?

 

(A fotó az Englishrussia.com-ról való)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://panel.blog.hu/api/trackback/id/tr921674250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csáki István · http://www.csakiistvan.hu 2010.01.15. 13:31:25

várjuk meg hogy válaszra méltatnak e :P

oregapoca 2010.01.21. 01:24:40

Bármekkora tétben merném fogadni, hogy Lévai úr nem egy ilyen panelház felső emeletén lakik!
Ha ugyanis ott lakna, ekkora baromság nem jutna eszébe.
Egy fél élet munkájával vették meg mostani lakói azokat a lakásokat, de amennyit most kapnának érte, abból legfeljebb egy sufnit tudnának venni. Majd Uniós támogatásból megoldják. Csak ott nem olyanok döntenek, akiknek mindegy mit támogatnak.
Lévai úr! Foglalkozzék valami mással, amihez ért is!
Addig is jó egészséget mindenkinek!

repedtfazék 2010.02.24. 13:29:56

Kíváncsi lennék rá, hogy a Mammutot,
meg az Arena plázát mikor bontják, mert
például azok légfolyosóban épültek. Ki
találja ki miért??

A termódinamika második főtt étele 2021.01.30. 01:31:40

ideje volna már a paneloknak végre eltűnniük, semmi szükség rájuk, csak a gettósodást segítik elő, de azt nagyon

Creative Commons License
Panelblog by Lakótelepi Blog Közösség is licensed under a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el! 2.5 Magyarország License.
Based on a work at www.panel.blog.hu.

süti beállítások módosítása