Névtábla:

"Őrjítő ez a lakótelep, ahol lakom veled." /Bizottság: Már megint ez a depresszió/ - egy blog, amelyben panellakók, csótányok és más házi kedvencek, lakások, radiátorok és fúrógépek a főszereplők.
panelblog@gmail.com

Hajléktalan forgalom a lépcsőházban

Nem könnyű télen a panelban. Nemcsak a megemelkedett - tudom, áfacsökkentés - fűtésszámlákkal küzdenek a lakók, hanem egy egészen másfajta ügymenet is hétköznapivá válik ilyenkor a lépcsőházakban: a frappáns műszaki gondnok "hajléktalan forgalomnak" nevezte el a népvándorlásnak ezt az időben és térben korlátozott fajtáját. A backdoor üzenethez egy rövid esetleírást is küldött törzsolvasónk és vendégposztolónk, Zsolt.

 

 

 

 

Mostanában a Miklós utcai panelsorban kulcsra zárják a bejárati ajtókat a behatolók miatt. Párszor nálunk is aludt egy öregúr mikor kérdőre vontam, azt mondta, hogy egyik lakó engedte be. Az érdekes az, hogy kb. 2 percnyi sétára van tőlünk a hajléktalanszálló, felajánlottam neki, hogy hozok egy listát a lehetséges és legális szálláshelyekről, de ennek ellenére havonta pászor ott találom. Legközelebb megkérdem melyik lakó volt és megkeresem, hogy ha jótékonykodni akar, miért nem a saját lakásába engedte a bácsit. Azt se értem, miért pont a mi emeletünk lépcsőfordulóját szemelte ki alvásra?

 

Zsolt kommunikatívan állt hozzá a kérdés megoldásához, kevésbé szociábilis olvasóinknak viszont azt tudnám ajánlani, hogy legyenek jófejek, és ne a rendőrséget vagy a mentőket hívják, ha arra nincs kifejezetten szükség. A Menhely Alapítvány telefonszáma: (06-1) 338-4186.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://panel.blog.hu/api/trackback/id/tr551684094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

heldente 2010.01.19. 10:53:34

Mikor panelban laktam egyszer én is találtam egy részeg csövest, majdnem átestem a rajta a rács előtt szunyált,kinai piacos szatyrának tartalma szétszórva, egymerő bűz volt az ürge.Hiába beszéltem hozzá, nem kelt felt, lábammal kicsit megböködtem, akkor magához tért, nekiállt hőzöngeni, kiabálásra kijött az egyik szomszéd, berámoltuk a lifbe, levittük, aztán bedobtuk a bokrok közé. Egyszerűbb, mint mentőt, v rendőrt hivni ( úgyse nagyon jönnek ilyesmiért )

Szalay Művészeti Szalon · http://www.szalayszalon.hu 2010.01.19. 13:17:35

Nálunk (de gondolom máshol is) az egész utcában ugyanaz a fajta kulcs nyitja az összes lépcsőház ajtót. Szóval hiába zárja be az ott lakó, ha a hajléktalan talált egy kulcsot a játszótéren amit valamelyik gyerek hagyott el. 30 éve ugyanaz a kulcs... egy háztartásban 3-5 kulcsot is cserélni kéne, plusz a postásoknál/újságkihordóknál levőt is.

noirA 2010.01.20. 20:19:58

A mi lépcsőházunkban is aludt már hajléktalan, sőt volt pofája elvenni a lábtörlőnket és arra ráfeküdni.

Egyszer meg a frász jött rám, amikor hajnalban mentem haza egy buli után és zengett a ház a horkolástól.

Szerencsére idén még nem találkoztam eggyel sem, igaz nem is járok haza hajnalban.

Calvinka (http://ironikus.blog.hu) · http://ironikus.blog.hu 2010.01.21. 22:18:42

hja a mi panelünkben is volt egy "éjszakai pillangó"
olyan bűzt hagyott, hogy háromszor fertőtlenítettük és mindenféle légfrissítővel próbáltuk elnyomni, de nem sikerült azt a szagot. még 2 hét műlva is lehetett érezni.
ráadásul a lakás eladása előtt álltunk, úgyhogy csak azon izgultunk, a leendő vevő lifttel jöjjön, ne a lépcsőn keresztül

A termódinamika második főtt étele 2021.01.29. 21:13:42

ki kell hajigálni őket, legalja undorító csöveseknek semmi keresnivalója MAGÁNterületen!

nem véletlen hogy közterületről is el lettek paterolva: üvöltöznek, piálnak, verekednek, erőszakosan kéregetnek, maguk alá fosnak és abban henteregnek, azonfelül lopnak és rabolnak is, ha az alkalom úgy adja

semmi szükség rá hogy egy büdös csöves befészkelje magát egy tízemeletesbe, a lépcsőházban aludjon, a kazánt összeszarja, meg ellopja amit tud

ha ilyet tapasztal valaki, nyugodtan kidobhatja, ha meg pampog, párszor szájba is rugdoshatja

Creative Commons License
Panelblog by Lakótelepi Blog Közösség is licensed under a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el! 2.5 Magyarország License.
Based on a work at www.panel.blog.hu.

süti beállítások módosítása