Névtábla:

"Őrjítő ez a lakótelep, ahol lakom veled." /Bizottság: Már megint ez a depresszió/ - egy blog, amelyben panellakók, csótányok és más házi kedvencek, lakások, radiátorok és fúrógépek a főszereplők.
panelblog@gmail.com

Amíg nem robbant, fenyegetőzhet a lakó

A legutóbbi posztban már volt szó arról a panellakóról, aki robbantással fenyegette meg szomszédját, mert annak 21 hónapos kisfia járni tanul. Mivel ilyesmivel még nem találkoztam paneles pályafutásom során, a részletek után érdeklődtem a fenyegetés elszenvedőjénél, aki korábban egy tanácstalan kommentben érdeklődött lehetőségei iránt. Kiderült, hogy már nem is egyszer fenyegetőzött az alsó szomszéd.

 

Az alattunk lakó szomszédom a robbantáshoz valószínűleg a konyhai gáztűzhelyét használná, mivel tudomásom szerint nincs más alternatíva. A fenyegetése 1x telefonon keresztül történt, és hétvégén egy véletlen találkozás alakalmával. Kijelentette, hogyha neki fáj a feje, akkor mindenre képes, és akár berobbantja az egész lakását. Így nekünk se lesz, meg neki se.

 

(A szomszédot a levélíró 21 hónapos kisfia idegesíti, pedig) éjszaka jól alszik a gyerek, időnként fel-fel sír pár percre, de hamar megnyugszik. Egyébként nem is a sírás zavarja. Az egész úgy kezdődött hogy  elmondta milyen hangos amikor a gyerek közlekedik. Akkor még nem tudott járni, ép akkor próbálkozott. Elmondtuk hogy amikor tudni fog járni, nyilván kevésbé fogja zavarni a napközbeni lakózaja. De nem így történt, :( A gyerek zokniban közlekedik a lakásban, van lent szőnyeg is.

 

Kezdetben nemtetszését a klasszikus helyi hülye módjára próbálta elintézni, amit fal-, és fűtőtest-ütögetéssel mutatott be. Ekkor szóltunk neki hogy talán nem kellene ezt csinálni, de nem használt a szép szó. Egészen addig csinálta a falverést, és radiátorcső-verést amíg el nem mondtam neki, hogy amit hall, az egy kisgyerek lakózaja, amit meg ő csinál az csendháborítás. Azt is hozzátettem, hogy beszéltem már az önkormányzattal a zajkeltése ügyében, és nagyon kíváncsiak voltak rá. Ekkor történt meg az első fenyegetés.

 

Valóban beszéltem az önkormányzattal, de nem tettem feljelentést, nem akarok senkinek rosszat. De ezzel még nem volt vége. A postaládáról egy nap eltűnt a nevünk, kaptunk névtelen levelet is. És természetesen azt az igét  hirdeti hogy mi vagyunk a rossz lakók.

Természetesen sokszor voltam a gondnoknál, jeleztem neki a problémát. De sajnos nem tud vele mit csinálni. Mert ezzel a lakóval már 30 éve gond van.
Rendőrégre is bementem, de nem tudnak mit csinálni amíg nincs komolyabb gond, vagy nincs a fenyegetésekről hangfelvétel.
 

Kérdésem volna: most akkor tényleg meg kell várni, míg ez az inkább szánalomra méltó alsó szomszéd valóban bekattan, hülyeséget csinál? Feltétlenül muszáj vállalni azt a kockázatot, hogy az ideggyenge szomszéd kiszúrja a mobilos trükköt és depressziós elkeseredésében csakazértis kárt tesz magában vagy másban?

Miért ennyire impotens az összes hatóság?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://panel.blog.hu/api/trackback/id/tr441831150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mbazs 2010.03.11. 14:36:37

Kend be szarral az ajtaját

blöki.hu · http://www.bloki.hu 2010.03.11. 14:46:01

@mbazs: :D tömör, lényegretörő válasz :)

Murderface 2010.03.11. 14:47:29

"...nincs a fenyegetésekről hangfelvétel."

Hát legyen.

2010.03.11. 14:52:02

egyvalamit nem értek: ilyenkor miért nem mennek el az emberek egy ügyvédhez?

a mosogéphez meg a tévéhez kihívják a szerelőt, de egy életveszélyes fenyegetésnél (!) nem jut eszükbe szakemberhez fordulni?

Bambano 2010.03.11. 14:55:55

Te, kedves posztoló, szeretnéd, ha egy rossz kedvedben kibökött, szövegkörnyezetéből kiragadott, megbánt mondat miatt meghurcolnának? Az, hogy nem ugranak rá mindenre a hatóságok, még nem töketlenség.

A hülye lakót meg saját fegyvereivel kell legyőzni.

Telepi János · http://www.panel.blog.hu 2010.03.11. 15:05:23

@Bambano: Ha megbánom, nem mondom ki még egyszer. Ez a szomszéd rendszeresen fenyegetőzik. Innentől kezdve ez nem egy szerencsétlen mondat, hanem komoly probléma.

szvsz 2010.03.11. 15:08:43

21 hónaposan tanul járni? Gyász...
Na, kivánok a gyereknek egy virusos fosás-hasmenést vagy torokgyulladást, ami neki is meg a szüleinek is szar, de egy hét éjszakai hercehurca, bőgés, orrszivózás, stb. után a szomszéd örülni fog, ha csak járni tanul felette a gyerek :)

pause 2010.03.11. 15:16:03

hm
nalunk tavaly novemberben a folyoson lako venlany csinalta ugyan ezt a szomszedjaval ahol 3 gyerek volt (elkoltoztek:P)
fel is jelentette oket,a koltozes utani hetre lettek beidezve
a no olyanokat csinalt,hogya 8 honapos terhes szomszed kiscsajjal akarta a hutojet helyretetetni
de bezzeg ha felmegy a baratnojehez csacsogni,akkor nem zarja a folyoso ajtot...
mi elvagyunk vele,engem jelenleg az alattunk hangosan csezo,es msnezo szaros kolkok jobban zavarnak...de mit tudnek veluk tenni?amilyen parasztok meg hangosabba valnanak,igy marad az almodozas egy erdos kozepen allo hazikorol:)

Rich.mond 2010.03.11. 15:24:10

@Bambano: Istenem,e gyesek milyen okosak, meg bátrak, ha nem saját magukról van szó.

az a nagy büdös helyzet, hogy ha a házban van egy hülye, v paraszt, aki éjfélkor is csutkán bömbölteti a zenét, akkor tehetetlen vagy.
Szólsz neki? Nem reagál.
Megvered? Feljelent és tovább folytatja.

Szeptim 2010.03.11. 15:24:39

Már volt példa ilyesmire: www.tuzoltosagbp.hu/reszlet.php?mit=89&tabla=cikkek

"A Jós utcai tragédia" - Az alján

Egy házkutatást mindenképpen kéne tartani nála, hogy kiderüljön, halmozott-e fel robbanóanyagokat.

Szeptim 2010.03.11. 15:30:51

@Szeptim: Ja a szövegben ez nincs benne, de a jós utcai tragédia előzményei:

Egy lakó többször fenyegette a szomszédait, hogy felrobbantja a házat. Robbanóanyagokat halmozott fel, amiket a mosógépében tárolt. Egyszer csak az egész felrobbant, nem tudni, hogy szándékosan-e.

Bambano 2010.03.11. 15:36:34

@Rich.mond: a problémát az elején kell elkezdeni. van a háznak rendes szervezeti és működési szabályzata? ha nincs, akkor közös képviselő 32 másodpercen belül elpicsáz a retekbe, új közös képviselő felvétele, rendesen megírt szerződéssel.

utána pedig a közös képviselő feladata, hogy rend legyen a házban. menni rendszeresen, rágni a fülét, hogy csináljon rendet és ha nincs rend, akkor lépni tovább.

a lényeg, hogy a háznak van "vezetője", az lássa és tanúskodjon melletted.

de azt is látni kell, hogy az sem megoldás, ha minden füttyre ugrik a rendőrség, mert sosem derül ki, mi van valójában mögötte. ha iratsz jegyzőkönyveket a közös képviselővel a problémáról, akkor lehet ugrasztani a rendőröket.

Nekem is volt olyan szomszédom, alattunk lakott, aki rendszeresen éjjel kettőkor kezdte bömböltetni a lomját. Én beszereztem egy régi csöves erősítőből egy kimenő trafót (nem szakembereknek: bazi nagy tömör vasdarab), és kedélyesen ellabdázgattam vele a földön. Őket is zavarta.

Günsergebirge 2010.03.11. 15:50:20

Megoldhatatlan probléma...

Réges-rég én is laktam panelban, és egyszercsak a fejem fölé költözött egy két kisgyerekes család.
Ők nem járni tanultak, hanem motoroztak az egész lakásban. Gyakran este 10-ig.
Úgyhogy azt megértem, ha idegesíti, persze robbantással fenyegetőzni nem szabadna. Aki nem bírja idegileg a nyúlólat, annak más megoldása nincs, mint hogy elmenekülni.

Megoldás: elköltöztem, szerencsére kertes házba, és a fejem felett nem ricsajozik senki, nem járja át a lakásomat a mindennapi pörköltszag, nem azt a tv-csatornát kerll néznem, amit a szomszéd néz, nem kell tudnom, mikor él házaséletet a másik szomszéd,és sokkal ritkábban kell mások üvöltő zenéjét, kocsizaját hallgatnom. De ott sem fenékig tejfel a szomszédélet.

Cserébe halálra dolgozom magam a kertben, hetente max. 10 percet tudok pihenni.

lmhydra 2010.03.11. 17:45:57

Hát igen, sajnos az. Pedig mindenki volt gyerek, és általában mindenkinek van.
Egy napközbeni gyermek zaj, szerintem tolerálható. Nyilván nem arról van szó, hogy a gyerek este 22:00 szaladgál, vagy autót tologat. Én azt hittem hogy az ilyen mentalitás már a múlté. De sajnos tévedtem. :(

charlie 2010.03.11. 21:02:17

@Murderface: ha jogtalanul szerzed meg (nem mondod be előtte), akkor szart se ér. 22-es csapdája...

lmhydra 2010.03.11. 22:39:20

Sajnos ezt én is így tudom, de a rendőrök mondták. Csak akkor tudnak csinálni bármit is, ha van tanú, vagy van hangfelvétel. De mint ezt tudjuk nincs.

Lángharcos 2010.03.12. 17:26:25

@charlie: Nem egészen. Az ügy súlyosságát mérlegeli a bíró és az alapján dönti el, hogy figyelembe veszi-e. Ha a személyiség jogok megsértése enyhébb besorolásba esik, mint a bűncselekmény, amit igazol a felvétel, akkor elvileg elfogadják.

anarcho78 2010.03.17. 16:10:02

nálam pont ugyanilyen hülye szomszéd miatt van tűzoltó készülék a lakásban. viszont nagyon egyszerű. menj le hozzá többedmagaddal (közös képviselő, szomszédk) és magyarázzátok el neki, hogy közösen tesztek ellene feljelentést, ha nem hagyja abba. ha ez sem hat rá, keresd meg többedmagaddal (pista és géza a kocsmából) és "kérd meg", h fejezze már be vagy nagyobb baja lesz annál a kéztörésnél, amivel beköszöntetek.

lmhydra 2010.03.24. 09:23:22

Na tegnap este 18:00 újra kezdte a fűtőtest verést. Én még ilyen idegbeteg nőt nem láttam.

Skulo · http://politoxi.blog.hu/ 2011.01.30. 14:07:24

Most akadtam rá erre gyöngyszemre és nem tudok elmenni mellette szó nélkül.
Meg kell fogni egy 24-28-as csavarkulcsot és a veséjét, máját és minden más belső szervét addig, addig verdesni vele, amíg nem hogy a fűtőtestet nem tudja már verni, de mást se többé. (azt akartam írni, hogy a faszát, de most látom, hogy nő?)
Akkor helyesbítenem kell, nőt nem szabad csararkulcsal ütni. Tenyérrel kell és alaposan, utánna egy vödör hidegvíz, aztán mindezt addig ismételgetni, amíg le nem nyugszik.

A termódinamika második főtt étele 2021.01.30. 00:52:58

ez a magyar jogrendszer - a zsernyákok szarnak bele egy jó nagyot a bűnözésbe, amíg nem folyik vér, nem tesznek semmit, ha pedig már folyt, annál jobb, csak a hullaszállítót kell kihívni...
persze arra van kapacitás hogy maszk vagy láthatósági mellény hiánya miatt bírságoljanak, ez nagyon megy nekik!
szánalmas legalja hitvány egyenruhás közbohócok gyülekezete, nyugodtan fel lehetne oszlatni őket, azzal is csak a bűnözés csökkenne...szánalmas nyomoronc férgek egytől-egyig

@pause: felmész egy tonfával és eltöröd a fején

@Rich.mond: akkor újra meg kell verni, és újra és újra
tudod a kezelést addig ismétlik, amíg a betegség meggyógyul
azzal meg mit ér ha feljelent? van tanú? van bizonyíték? egyik sincs? akkor kiröhögik és elhajtják a halál fäszára

@charlie: ez egy divatos baromság, de semmi nem igaz belőle, a hangfelvétel bizonyítékként felhasználható

Creative Commons License
Panelblog by Lakótelepi Blog Közösség is licensed under a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el! 2.5 Magyarország License.
Based on a work at www.panel.blog.hu.

süti beállítások módosítása