Névtábla:

"Őrjítő ez a lakótelep, ahol lakom veled." /Bizottság: Már megint ez a depresszió/ - egy blog, amelyben panellakók, csótányok és más házi kedvencek, lakások, radiátorok és fúrógépek a főszereplők.
panelblog@gmail.com

Lakógyűlés biztonsági őrökkel

Ismét hallatott magáról a blogunkban nemrég szereplő filozófus házmester, aki szerint "szabad akarat van", és "az időt nem lehet leelőzni".

 

 

Az ilyen kreatív elmék egy általában rettenetesen impotens lakógyűlést is képesek feldobni. Persze, kellenek az előzmények: az elhúzódó és éppen ezért a lakók egy része szerint csőddel fenyegető panelfelújítás. A mérges lakók erről kérdeznék, mire ő bukott vállalatvezetőket megszégyenítő gyorsasággal dönt az izomemberek bevetése mellett. Névtelenséget kérő olvasónk így számolt be az eseményekről:

 

Összehívott egy tájékoztató közgyűlést, ahol megjelent a kivitelező, a műszaki ellenőr,  az ablakgyártó, stb. A pályázatíró cég három képviselőjét először nem engedte be, majd a közgyűlés nyomására végülis egyikük a háromból bejöhetett. Tőle tudtuk meg, hogy  100 millió helyett 140 millió hitelt vett fel. Nem válaszolt rá, hogy miért. Helyette végig az ajtóban állt és attól rettegett, hogy a másik két képviselő is bejön. Néha kinyitotta az ajtót és lökdöste őket. Botrányos volt az egész.

 

A számvizsgáló bizottság ezután kérte, hogy  az évi rendes közgyűlésen tűzze napirendre a leváltását, de ő ezt nem tette meg.

 

Magára a közgyűlésre csak szigorú felügyelet mellett mehettünk be. A biztonsági őrök úgy vigyáztak ránk, mint a rabokra. Mikor elkezdődött, nagyterpeszben álltak fel velünk szemben és figyeltek, mint valami bűnözőket. Végül elküldte őket hátra, mert addig kiabáltunk és követeltük, amíg nem volt más választása.

 

A felújítást kivitelező cég ügyvédjét meghatalmazással sem engedte be. Az egyik lakót sem akarta, azzal az indokkal, hogy "nem ismeri" és szerinte ennyi elég is.

 

Bónusz: a panelfelújítás körüli bonyodalmakról a HírTV is készített riportot. Sajnos embeddelni nem lehet, de ide kattintva megnézhető a felvétel, ahol a tülekedést is meg lehet tekinteni, sőt a Milton-rajongó házmesternő is nyilatkozik. Amikor a HírTV logó alatt 10:29-et mutat az óra, oda kell tekerni.

 

 

 

Megosztás

 

A bejegyzés trackback címe:

https://panel.blog.hu/api/trackback/id/tr42125464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2010.07.02. 18:26:03

Már az sokat mond, hogy E/3-ban ír magáról :) "jelezzék az IB Elnöknek", aláírás IB Elnök. Egyébként mijafax az az IB Elnök?

Szekuriti Blogger. · http://szekuriti.blog.hu 2010.07.02. 21:11:22

@droid_: Valami a szocializmusból ittmaradt, gumipapucsos, büdös tapló gyökér. Már az jól jelzi, hogy filccel ír 2010-ben. Nálunk is 100 éves a gondnok, de mindig nyomtatva rakja ki a cuccokat. Ha más nem, akkor megkéri a lányát, vagy a házkezelő egyik irodistáját.

birdlady 2010.08.05. 07:17:38

Tegnap este volt egy viharos közgyűlés, viszont a hibbant IB elnököt sikerült leváltani :)

Johnny336 2010.08.05. 12:38:04

@droid_: Intéző Bizottságra tippelek.
Egyébként haveroméknál is lakásfelújítás van, és az egyik lakó azt mondta, hogy ő nem engedi be a garázsába a munkásokat, hogy szigetelést csináljanak.
Erre besokallt a közös képviselő, és beperelte száz millióra (ami kb. a felújítás költsége), mondván mivel az ő garázsát nem tudják megcsinálni, ezért a kivitelező sem vállal garanciát, de a pénzt ki kell fizetni - úgyhogy valaki tejeljen. Pár órával később serényen szorgoskodtak a munkások a szigetelésen, kb. fél óra alatt végeztek, és mentek dolgukra :)
Vannak ilyen faszkalapok is.

Telepi János · http://www.panel.blog.hu 2010.08.09. 10:04:47

@birdlady: El sem hiszem, gratulálok! Ha van kedved, a viharos közgyűlés szaftosabb részleteit megoszthatnád velünk! :)

birdlady 2010.08.10. 08:55:33

@Telepi János: Sajnos nem voltam jelen, csak szüleim, a banzáj nagyjából este 10-ig tartott. Az (Ex) IB elnök asszony tajtékzott, de nem tudott mit tenni.

Creative Commons License
Panelblog by Lakótelepi Blog Közösség is licensed under a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el! 2.5 Magyarország License.
Based on a work at www.panel.blog.hu.

süti beállítások módosítása