Névtábla:

"Őrjítő ez a lakótelep, ahol lakom veled." /Bizottság: Már megint ez a depresszió/ - egy blog, amelyben panellakók, csótányok és más házi kedvencek, lakások, radiátorok és fúrógépek a főszereplők.
panelblog@gmail.com

Őzet nevelnek a szegedi panelban

A nagyobb testű emlősök - például lovak, sertések - pletykák és videók tanúsága szerint általában rosszul járnak, ha panellakásba veti őket rossz sorsuk: leölik, feldolgozzák, majd elfogyasztják őket az emberek.

 

Szegeden viszont fordult a trend: nem bántani, hanem ápolni vitte magával az érző szívű panellakó az állatot, amelyik ráadásul e egy őzgida. Ezt írja a Délmagyar.hu:

 

A néhány hetes, sete-suta négylábú talán „rátévedt az országútra, és megbotlott egy kidőlt fába" – ugyanis eltört a lába. Így talált rá a gyámoltalan kis porontyra két hete a zsombói erdőben egy kiránduló család. Bevitték a Szegedi Vadasparkba, ahol begipszelték a lábát. Rudi gondoskodó pótmamája a park egyik dolgozója, Szalma Margit lett, aki háromóránként eteti a kicsit. (...) Rudi mindennap megvárja, míg Margit végez a munkával, majd együtt mennek haza a panellakásba.

 

 

 

 

Ő Rudi, a Delmagyar.hu fotóján.

A képet Frank Yvette készítette.

 

A cikk azt is megemlíti, hogy nem érdemes életvitelszerű bambitartással foglalkozni a panellakásban:

 

A kis bicebóca egész jól feltalálja magát a civilizált világban, problémát csak a parkettán és a padlólapon való közlekedés jelent neki – rendszerint szétcsúsznak vékonyka lábai.

 

Szerencsére Rudi sem lesz örökre a betonbörtön foglya, sőt, ha minden jól ment, már a reggeli össznépi vécéöblítés hangjáról mesél őztársainak: két hét alatt ugyanis meggyógyulhatott törött lába, és beköltözhetett fajtársai mellé a Vadasparkba.

 

 

 

Megosztás

 

A bejegyzés trackback címe:

https://panel.blog.hu/api/trackback/id/tr752125343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Creative Commons License
Panelblog by Lakótelepi Blog Közösség is licensed under a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el! 2.5 Magyarország License.
Based on a work at www.panel.blog.hu.

süti beállítások módosítása