Névtábla:

"Őrjítő ez a lakótelep, ahol lakom veled." /Bizottság: Már megint ez a depresszió/ - egy blog, amelyben panellakók, csótányok és más házi kedvencek, lakások, radiátorok és fúrógépek a főszereplők.
panelblog@gmail.com

Emlékparkot csinált a szánkódombra a hányós képviselő

A cím nem szürreálbulvár átverés, viszont száz százalékban fedi a valóságot.

 

Ha Apró Juhász János szegedi önkormányzati képviselő ritkán, de tesz valamit, az akkorát szól, hogy visszhangzik az egész Kárpát medence. Megint csak szó szerint kell érteni amit mondok, hiszen emberünk legutóbb 2003-ban került reflektorfénybe, mikor egy temesvári fogadáson a város küldötteként részegen behányt az asztal alá. Névjegy a javából.

 

Na, ő találta most ki, hogy a lakótelepi szánkódomb valójában ősi kárpát-medencei temetkezési hely, úgynevezett kurgán, ezért hát mindenképp körbe kell pakolni néhány székelykapuval. Meg kell találkozót szervezni is, mert íjászbemutató meg töki pompos nélkül nem lehet megmaradni a negyven fokban.

 

Uborkaszezon van, a Délmagyarország újságírói rá is csaptak a témára, megszólaltattak néhány úgynevezett lakót. Az úgynevezett lakó egyébként minden rendezvény kötelező kelléke, ő az, aki szerint elviselhetetlen a zaj, másnap dolgozni kell menni, meg különben is, menjen mindenki a francba, neki rossz, és ezért másnak se legyen jó. Idén azonban elhangzott egy életszerű felvetés is, miszerint a székelykapu balesetveszélyes, mert a télen szánkózó gyerekek könnyen nekimehetnek. A felvetés jogos, bár persze ha én gyerek lennék keresnék egy másik szánkódombot oszt' annyi, de mondom, témaínség van, értem, hogy valamiről írni kell.

 

A képviselő úr viszont ahelyett, hogy vállat vont volna (engedélye van az építkezésre is, meg a rendezvényre is), tollat ragadott, és írt - mit írt, komponált - egy olvasói levelet. A Délmagyar meg ahogy azt kell, változtatások nélkül közölte. Én meg most nem bírom ki, hogy ne másoljam ide, mert még sosem találkoztam igazi, élő lakótelepi sámánnal. (Elöljáróban annyit, hogy a Vértó egy panelházak között álló csapadéktározó, ahová a város régi vágóhídjának csatornája is vezetett - innen a név, ugyebár).

 

"sulyok erzsébet főszerkesztő asszony kezeihez!

tisztelt főszerkesztő asszony!

az ön által szakmailag vezetett lap a közelmultban többször adott hírt a magyarok és székely testvéreink készülő nagy szegedi családi találkozásáról.ezenbelől a 8 székely szék magasztos fölajánlásáról a 8 székelykapuról amit szeretettel hoztak szeged népének válaszul a világon elsőként szegeden a vértónál fölállított székelyhimnusz emlékművéért.ezzel kapcsolatban több /ellenőrizetlenül!/megjelentetett észrevétel,vélemény is napvilágot látott.1.a vértói szánkozás: a szánkózás biztonsága a többszörösére emelkedik! a szánkópálya 90 százaléka marad!! a kapuk melett 1--1,5 méter magas un.füvesitett föld védő, szánkóterelő sáncokat építünk alakítunk ki! miután a szánkózás nem csak egyszeri lesiklásból áll így különválasztottuk a biztonság növelése érdekében a szánkó "főlhuzó sávot"!!!! a kapuk alatt föl!! az idősek és csak a nemzeti emlékhelyet érkezők számára a harmadik sávot ahol padokat is elhelyeztünk hogy az idősebb magyar testvéreinket se zárjuk ki a nemzeti emlékhely megtekintéséből!!!


igy álmodtam és terveztem mög 28 évvel ezelőtt mint ipoly sor 7/b alatti lakos! az egész vértó szeged,rókus makkosház,dorozsma, szőreg, a határon túli magyarság összefogásából született!!TÁRSADALMI MUNKÁBAN!!én sosem kértem,vártam sem kaptam köszönetet.csak azoktól az ott élő nagyszámu gyermekseregtől- csabától és kis barátaimtól akik valamennyien derekasan kivették részüket a közös munkából!!! az ő szemeik mindent megköszöntek!ezúton köszönöm nektek-VÉRTÓ NÉPÉNEK!! a bajban sohasem azt keressétek ami szétválaszt hanem ami összeköt!!gyertek!!! ÁLDÁS! apró juhász jános.ŐRZŐ

az ön riportere a helyszínen általam elmondottak pont az ellenkezőjét írta és félrevezető módon tájékoztatták az olvasókat!! a goda zsuzsa "SZÉKELY VICC!"ét az egész székely föld népe 1--',5 millió székely magyar testvérünk NEM VICCNEK VETTE! mi a szívünket faragtuk a kapukba és így fogadják???!!!kérdezték ma sokan tőlem székelyfődről!!! és egy "gyönyörű eseménnyel" zárt a mai nap a felelőtlen hagulatteremtés és a háttérben szervezkedő gyáva galárdak : FÖLGYÚJTOTTÁK A CSIKIEK SZÉKELY KAPUJÁT!!! MA délután ÚJKENYÉR HAVÁBAN. itt tartunk!!

tisztelt asszonyom ! kérem fenti írásom szó szerinti haladéktalan közlését.a rendőrségi szemle minden információt és tényt a helyszínen rögzített!! apró juhász jános önk.képviselő. a FÜGGETLEN VÁROSI SZÖVETSÉG MAGYAR EGYESÜLET elnöke. ha és amennyiben az olvasók tényszerű tájékoztatása a holnapi nap folyamán és érintettségünk okán nem történik meg ugy a szükséges lépéseket kényszerűen de megtesszük.tisztelettel ön iránt.apró juhász jános"

 

 

Vajon mit szólnak ehhez Felső Világ Urai, Tóthék a hatodikon?

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://panel.blog.hu/api/trackback/id/tr212212163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod? · http://orbanfan.blog.hu 2010.08.10. 13:19:10

"Az úgynevezett lakó egyébként minden rendezvény kötelező kelléke, ő az, aki szerint elviselhetetlen a zaj, másnap dolgozni kell menni, meg különben is, menjen mindenki a francba, neki rossz, és ezért másnak se legyen jó. "

Bár erősen offtopic, de elmész ám a jóanyádba, amikor ilyeneket írsz! Próbáld egyszer elképzelni, hogy (pláne egy lakótelepen) igen sokan vannak (még), akiknek este pihenni kellene, mert másnap újra indul a robot... Nem lehet mindenki magadfajta ingyenélő!

Dr. Kix 2010.08.10. 13:26:49

Ez a faszi egy szégyen. És képviselő? Atyaég!

gonosztojás (törölt) 2010.08.10. 13:26:50

Apró Juhász...
A vezetékneve mindent elmond a szellemi képességeiről..
Úgy hogy no comment a továbbiakban.

Telepi János · http://www.panel.blog.hu 2010.08.10. 13:31:27

@Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod?: a saját anyáddal legyél elfoglalva, aki felőlem nyugger is lehet, te bunkó seggfej. A többi felvetésedre nem tartom érdemesnek a reagálást, mert előfeltevésem szerint úgyis olyan hülye vagy mint egy farakás, egy szót sem értenél belőle.

ON.

Palmer Eldritch 2010.08.10. 13:44:41

Ez csodálatos!
"ezúton köszönöm nektek-VÉRTÓ NÉPÉNEK!! a bajban sohasem azt keressétek ami szétválaszt hanem ami összeköt!!gyertek!!! ÁLDÁS! apró juhász jános.ŐRZŐ"
Apró úr miért írja a nevét következetesen mindenhol kisbetűkkel?

total eclipse (törölt) 2010.08.10. 14:02:38

Édes, drága Istenem, hogy emberek mire van ideje és energiája...

Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod? · http://orbanfan.blog.hu 2010.08.10. 14:04:25

Bocs öcsi, nem tudtam, hogy téged egy ócska kurva nevelt és azt sem tudod, ki az apád... Így már érthető a szocializációs szinted.

zbzbzb 2010.08.10. 14:16:40

@Palmer Eldritch: hámmer apró. egyszerű :)

csokiájsz 2010.08.10. 14:20:20

és az ilyan barmok "öregbítik" hazánk jó hírnevét...

Nem azért a 20 fillérért, de pl a temesvári látogatás alkalmával nem volt ott valami arc, aki hazazavarja ezt a pöcsöt?

pakesz (törölt) 2010.08.10. 14:53:35

mi van mar a panelprolis szolamokkal?

Telepi János · http://www.panel.blog.hu 2010.08.10. 14:54:59

@Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod?: nem moderállak ki, röhögjön más is a szegénységi bizonyítványodon. Szevasz seggfej.

ON.

Tungus 2010.08.10. 15:18:40

A levél alapján látom, hogy a Jani még most is iszik.

Bigmak · http://sabbathszombat.blogspot.com 2010.08.10. 15:29:44

Szánalmas, hogy ezek a mélymagyarok ennyire nem tisztelik a saját anyanyelvüket...

"A felvetés jogos, bár persze ha én gyerek lennék keresnék egy másik szánkódombot oszt' annyi, "

No, legközelebb ha Szeged felé jársz, megmutathatnád, hogy hol van a többi szánkózódomb... :-) Amíg nem nyer nálunk a KKP, addig bizony nem lesz Szegednek hegye! :-D

DArchAngel 2010.08.10. 16:11:13

@Bigmak: Igen, dombban szűkösen vagyunk. Azért egyszer elnézek már arra Tarjánból, megnézem azt az ősmagyar temetőt.

Ha pedig valaki tényleg megrongálta a kapukat, vagy mást, az is nettó egy nagy tahó.

TyToo 2010.08.10. 16:22:07

Azzal, hogy behányt a 14-18 éves az alkhollal még csak-csak ismerkedő választók szimpátiáját akarta elnyerni, akiknél a hányás egy jó buli. :D

Naszta · http://naszta.hu 2010.08.10. 17:37:39

Ez a csávó: face palm...

Mikrobi 2010.08.10. 23:43:33

@Telepi János: Telepi és Sixx csörtéje! Epic!

Creative Commons License
Panelblog by Lakótelepi Blog Közösség is licensed under a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el! 2.5 Magyarország License.
Based on a work at www.panel.blog.hu.

süti beállítások módosítása