Névtábla:

"Őrjítő ez a lakótelep, ahol lakom veled." /Bizottság: Már megint ez a depresszió/ - egy blog, amelyben panellakók, csótányok és más házi kedvencek, lakások, radiátorok és fúrógépek a főszereplők.
panelblog@gmail.com

Megnyugtató válaszok panellakóknak

Legutóbbi, hirtelen felindulásból elkövetett posztommal erőteljesen megráztam a pofonfát: nem elég, hogy olyasmin gondolkodtam hangosan amihez nem értek, ráadásként ezt még le is írtam, így jogosítva fel az arra hajlamosakat, hogy elhaladóban a blogketrec mellett beköpjenek egy jóízűt a rácsokon.

 

Szerencsére mindenki kifújhatja magát, az Index vezető anyagként hozza azt a cikket, amiben bőven szó esik egy esetleges masszívabb földrengés panelházakra gyakorolt hatásairól is. Szakemberek, névvel címmel (úgy értem, tudományos fokozattal) mondják meg a tutit, hiánypótló munka, köszönjük!

 

 Dulácska professzor és a tanszéken megkérdezett több kollégája szerint nem kell félni a panellakásokban, még akkor sem, ha keletkezik egy-két repedés. (A beszámolók szerint egyébként a mostani földrengésben kárt szenvedett házak egy részében már korábbi repedések nőttek tovább.)

 

„A korábbi évtizedekben Magyarországon volt egy földrengések elleni műszaki ajánlás, amit akkor használtak, ha a beruházó kívánta. Viszont a panelházakra nem ajánlás, hanem kifejezett előírás született 1973-ban, amikor a magasabb panelek épülni kezdtek” – mondja a professzor. „Részt vettem ennek a műszaki előírásnak az elkészítésében, és bár nem számolt olyan erős földrengésekkel, mint a mostani uniós szabvány, a paksi erőművön kívül akkoriban egyedül a panelházak tervezésénél volt kötelező földrengésvizsgálat.”

 

 

 

Megosztás

 

A bejegyzés trackback címe:

https://panel.blog.hu/api/trackback/id/tr572632951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CernaGeza 2011.02.02. 16:56:33

..Na ennek a "mingyár' összedőlnek a panelek!!" teória rajongói nem fognak örülni, sok jóra ne számíts.

Leriel 2011.02.03. 11:08:43

Ne gondolkodj!
Ha gondolkodsz, ne mondd ki!
Ha kimondtad, ne írd le!
Ha leírtad, ne írd alá!
Ha aláírtad, ne csodálkozz.

Creative Commons License
Panelblog by Lakótelepi Blog Közösség is licensed under a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el! 2.5 Magyarország License.
Based on a work at www.panel.blog.hu.

süti beállítások módosítása