Névtábla:

"Őrjítő ez a lakótelep, ahol lakom veled." /Bizottság: Már megint ez a depresszió/ - egy blog, amelyben panellakók, csótányok és más házi kedvencek, lakások, radiátorok és fúrógépek a főszereplők.
panelblog@gmail.com

Szép volt, élt, kivágták

Nem is vágták, inkább gyökerestől kikaparták a földből, nyoma se maradjon.

 

Egy ringlószilvafáról van szó, a szolnoki lakótelepen. Gyakorlatilag velem együtt nőtt fel, érzékenyen érintett hát egy ideig az eltüntetése, de aztán beláttam: nem lehet mit tenni, ha a buta csürhe elindul, az "események láncolata" feltartóztathatatlan. Húgom is csak azért kiabált egy keveset, mert ő még otthon lakik, és úgy nehezebb megküzdeni azzal az élménnyel, hogy kivágtak egy fát, amit szerettünk. Aminek gyümölcsét a faluról városba került édesapánk szedte - szigorúan csak annyit, amennyit az erkélyről elért, hogy másnak is jusson.

 

Dehát, nem jutott mindenkinek, talán ezért kellett elbánni a fával. Persze, amíg apám nem kezdte el szedni, senkinek nem tűnt fel a gyümölcs - ott rohadt meg a földre hullva az egész. Akkor kezdett rájárni a többi lakó is, mikor meglátták a vödrünket az egyik ágon. A garázsboltban söröző alkoholisták először röhögtek, aztán meg anyáztak, hogy mit képzelünk mi.

 

De az is lehet, hogy zavarta az öregasszonyt, aki a földszinten lakik, és valójában meg van sértődve a világra, mert a gyerekei diplomás emberek, ő meg ott lett felejtve a lakótelepen. De ezt nem emlegeti, inkább feljárkál a fölötte lakóhoz, mert szerinte miatta ázik a plafon. 10 éve járkál fel, 10 éve derül ki minden alkalommal, hogy senki nem áztatja el. A ringlót szedő gyerekekre is mindig rászólt. Mert a gyerekek ne játszanak, ne másszanak fára. Mert akkor a saját gyerekei jutnak eszébe.

 

Végül elhatározásra jutottak. A "kemény mag" (mínusz öregasszony) összeállt, reggel nyolctól délután kettőig - ahogy szoktak, egy ebédszünetet közbeiktatva - ittak a garázsboltban, aztán nekigyűrköztek: gyökerestől kitépték a fát.

 

Nagy dolog ez! Kilencven óta nem dolgoztak semmit!

A bejegyzés trackback címe:

https://panel.blog.hu/api/trackback/id/tr74997614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Creative Commons License
Panelblog by Lakótelepi Blog Közösség is licensed under a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el! 2.5 Magyarország License.
Based on a work at www.panel.blog.hu.

süti beállítások módosítása