Névtábla:

"Őrjítő ez a lakótelep, ahol lakom veled." /Bizottság: Már megint ez a depresszió/ - egy blog, amelyben panellakók, csótányok és más házi kedvencek, lakások, radiátorok és fúrógépek a főszereplők.
panelblog@gmail.com

Felfütyül

Ha panellakásba költözöl, jó ha tudod: a lakótelepi gyerekek nem ismerik a kaputelefont. Sokszor a felnőttek sem. Mondjuk, végülis logikus: ha ismerné, megtanítaná a gyerekének, hogyan kell használni.

A legkisebbek kiabálnak. Ez akkor különösen jó, ha az elsőn laksz, mint én, feletted pedig a hat-hét éves Márk és szülei. Van az úgy, hogy nyári délutánokon a szülőkre rájön az utódnemzési kényszer, a kis Márkot ezért leküldik focizni, meg barátokat szerezni. Maga a leküldés folyamata azonban olyan gyorsan zajlik, hogy egyetlenapróságról feledkeznek csak meg anyuék: a labdáról.

Márk persze egy ideig (kábé öt perc) jól elvan, aztán mégiscsak elkezd neki hiányozni a labda. Ezért odaáll az ablak alá, jelen esetben az én ablakom alá is, és rákezd: aaaaanyúúúú... aaaaanyúúúúúú... Arról csak feltételezéseim vannak, hogy anyu hallja-e Márkot, úgy vélem igen, dehát apu még nincs kész, pofán vágja, ha csak úgy se szó se beszéd kikászálódik alóla. Türelmesen hallgatja tehát kisfiát addig, míg apunak végre sikerül elképzelnie a garázsboltos nőt meztelenül, és így megoldódik a szituáció: fél óra aaaanyúúúú-zás után a labda le lesz dobva az erkélyről.



Kamaszkorban a fiatalok részben leszoknak a kiabálásról: először fütyülnek, csak aztán kiabálnak (hozd a pénzt, gyere le, maradj fenn, menj anyádba. Ilyeneket). Van aki két kézzel fütyül, elterjedt az egykezes is, de az igazán profik kéz nélkül nyomják, ja és ők a leghangosabbak.És persze ahány banda, annyi dallam. Lehetetlen követni, általában csak amolyan se füle-se farka füttydallamok, de néha azért fel lehet ismerniegy-egy aktuális sláger lebutított dallamát is.

Egy kedvencem azért akadt az évek során. Az egyik csapat a Für Elise dallamával jelzett. Pont, mint a kaputelefon.

Innen tudtam, hogy egyszer már csöngettek életükben. Csakhát, gondolom nem fogta meg őket a dolog.

A bejegyzés trackback címe:

https://panel.blog.hu/api/trackback/id/tr87774838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sámlikám 2008.11.18. 19:13:58

Érdekes eset: egyszer sokat fütyült fel egy roma srác, amíg nem a szomszéd erkélyről elkezdték dobálni. Almával stb. No ezen felbuzdulva , meg hát a roma srác is szívhez szólóan káromkodott, így másik, majd harmadik erkélyről is dobálták, volt aki locsolta vízzel. Néha a lakók egész csapatként védik környezetüket a zajártalomtól.

moshi (törölt) 2008.11.22. 17:31:01

ez nem ér, én akartam írni a lakótelepi gyerekről, aki inkább éhen- és szomjanhal a kapucsengőtől 3 méterre, de akkor se nyomná meg, inkább fél óráig üvölt panaszosan

moshi (törölt) 2008.11.22. 17:31:44

mindenesetre mentél a kedvencekbe

Creative Commons License
Panelblog by Lakótelepi Blog Közösség is licensed under a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el! 2.5 Magyarország License.
Based on a work at www.panel.blog.hu.

süti beállítások módosítása