Névtábla:

"Őrjítő ez a lakótelep, ahol lakom veled." /Bizottság: Már megint ez a depresszió/ - egy blog, amelyben panellakók, csótányok és más házi kedvencek, lakások, radiátorok és fúrógépek a főszereplők.
panelblog@gmail.com

Gazdagodjon alkoholizmusából!

Kár, nagy kár, hogy úgy tűnik, még mindig nem sikerült feltalálni a barátságos beszervezős üzletet, az átverésmentes piramisjáték-szerűséget, szimpatikus MLM-hálózatot. A Sciennet körül az a fajta felhajtás van, ami valahogy mindig bekövetkezik, ha valaki "gazdagodjon" kezdetű reklámszlogenekkel plakátolja ki az országot, anélkül, hogy kiírná a THM-et vagy az EBKM-et. Az ingyenautóról már kiderült, hogy nem létezik, Tribuszernének szép neve van, a gyémánt pedig annyit ér, amennyit - hogy csak címszavakban soroljak néhány "sikersztorit".

 

Persze a Sciennet-ügy még sehol sem tart, bagatell félreértésekről, néhány apróbb könyvelési hiányosságról, a vallási hevület izzásától függően pedig a gonosz erők összeesküvéséről szól a történet, legalábbis gyanúsítotti szemszögből vizsgálva.

 

Tulajdonképpen ez az egész nem is érdekelt volna, ha nem szembesülök tegnap azzal, hogy micsoda emberi sorsokat, micsoda mélységeket érint egy-egy jól kitalált MLM-történet válsága.

 

A Szatyi Büfé ugyanis belépett. Ott van a matrica, a bevásárlókosárral elpusztítani kívánt, de kenguruszörny-terminátorrá átalakult valami ott mosolyog a bejárati ajtón. A Szatyi Büfé egy kocsma, méghozzá lakótelepi kocsma Szolnokon.

 

A képlet tehát gondolom egyszerű: alkesz bemegy, iszik, abból gazdagszik, megmondta az óriásplakát is. Ha ráveszi a mellette ülőt, hogy lépjen be, akkor még jobban gazdagszik. A sör nem kerül többe vagy kevesebbe, a lényeg az, hogy minden pohár után, és minden beszervezett szomszéd után marad egy kis pénz a kifizetett pia árából.

 

A gyomorsav-büfögésben illatozó mennyország akkor jött volna el, ha emberünk annyi havert szervez be, és annyi sör-rumot iszik, hogy tulajdonképpen egy dolgos hétköznap után már többet keres, mint amennyit költ. A májrobbanásig hátralévő időben ki sem kellett volna mozdulni a kocsmából, a keresetet néha meg lehetett volna forgatni a cseresznyés tőzsdén.

 

Ezt az álmot vesztette most el. Nyert viszont még három évet a kórházig.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://panel.blog.hu/api/trackback/id/tr881560235

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Leszokunk 2009.11.29. 15:47:45

 Elhatároztuk, hogy leszokunk a felesröl, ezér első lépésként csak minden második felesünket isszuk meg, a közbeesőket meg mindig valaki más, de mindig összekevertük, így a kocsmáros renceresitett eggy táblázatot, amibe bele van írva, hogy nekem m...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JXB 2009.11.29. 10:33:51

A gyémántos index cikk 5. kommentje: Most éppen a Sciennet az újdonság... T. János, vagyis Tencz János társa volt akkoriban Leinemann Zsolt, aki kitalálta nemrég a Sciennetet. Persze elő van adva a nagy kamu, hogy amerikai licenc, de amerikában senki sem ismeri, csupán amerikai off-shore cég van rá alapítva. Ezt is lehet... mindent lehet... hajrá magyarok.

Mit mondjak? :)

De mi lesz a következő?

bigthereal 2009.11.29. 10:47:19

még mindig nem világos, hogy miért jó az a vpop-nek, ha a tagok pénzét zárolja, akik így nem tudják azt felhasználni, elkölteni...

a tulajok magánvagyonát kellene zárolni, ha bűncselekmény gyanúja áll fenn, nem a szerencsétlen sciennet tagok pénzecskéjét!

abapsuli 2009.11.29. 10:54:36

@bigthereal: Azért, mert adómentes jövedelmet szereztek.

Mylady 2009.11.29. 10:56:05

@bigthereal: Nem ismerem teljes mélységig a sztorit, de nekem úgy rémlik, a gond pont az, hogy nincs "tagok pénze", nem vezettek elkülönített nyilvántartást tagonként, hanem minden összefolyt a cég pénzével.

mzsombi 2009.11.29. 10:56:34

bigthereal, ne sírj már tele minden egyes blogposztot. Hülye voltál, megszívtad, csendben maradsz. Köszönjük. :)

kispista2 2009.11.29. 11:00:08

@bigthereal: az nem az ügyfelek pénze, mert azt kifizették a sciennetnek.

irrelevant 2009.11.29. 11:31:19

Óriási a poszt, köszi! :DDDD

dr.pupak30 2009.11.29. 11:31:34

a szatyi büfé istenkirályhely, amióta az eszemet tudom létezik. kb. 5 ember fér el benne kényelmesen. egyszer még ittam is ott, posványízű csapoltsort. oázis a sivatagban. :)

Vámpír\\\'08 2009.11.29. 11:31:51

Önmagában ez a rendszer nem hülyeség, régen voltak az általános fogyasztási szövetkezetek, a Hangya, az ÁFÉSZ, mindnek az volt a lényege, hogy valamit jóváírtak a fogyasztásodból. Most ilyen a Smart, a Supershop, stb. Ez nem rossz, egy-két fillért visszakapok a költéseimből, a Supershop-nál ugye minden 100-ból 1-et, de ha így-is úgy-is vásárolok, akkor az is haszon. Csak nem kell hozzácsapni ezt a visszataszító MLM marhaságot és kész.

vampirhirlap.blog.hu

Vámpír\\\'08 2009.11.29. 11:32:59

Amúgy ha kocsmáros lennék, miért ne lenne jó ötlet mondjuk egy kártyát bevezetni, és Lajos bácsi minden 15. körte ízű szeszesital után egyet ingyen kapna. Szerintem működne a dolog, és semmi csalás nincs benne. :)

vampirhirlap.blog.hu

dr.pupak30 2009.11.29. 11:37:47

a szatyirol egyébként tanulmányt kéne írni mint jelenség. képzeld el, gatyarohasztó hőség az alföld közepén, a panelban fősz nyáron, unatkozol. lemész az utcára, kihalt utcák, ingerszegény kötnyezet, a kutya sem kíváncsi rád, csak a szemetet fújja a szél az utcán. azon gondolkodsz, hogy hazamész és leugrasz a földszintről és akkor mint félibáb feltűnik a szatyi. meg vagy mentve.

espadazo - Játékbolt: · http://aruhaz.nettfilm.hu 2009.11.29. 11:41:34

Nekem az tetszett nagyon, amikor egy lerozsdált, szutykos suzuki oldalán láttam a sciennet reklámját. Ült benne egy borzas, mosatlan hajú, közös képviselőnek öltözött hölgy.
Roppant meggyőző volt...

kinoxalin 2009.11.29. 11:48:19

"a keresetet néha meg lehetett volna forgatni a cseresznyés tőzsdén." - muhaha, ez óriási:D

blöki.hu · http://www.bloki.hu 2009.11.29. 11:59:35

Inkább dolgozni kell, bár biztos kényelmesebb az ilyesmi.

scsaba1 2009.11.29. 12:01:18

@kinoxalin:

Ezen én is sírtam a röhögéstől, miután leesett, hogy a gyümölcsös nyerőgépről van szó. :D

baliquez 2009.11.29. 12:02:00

@Vámpír\\\'08: A Supershop és a többi kártyázásnak nem az a lényege hogy egy ezreléket visszakapsz a vásárlásaidból, hanem a lélektani módszer, miszerint SShoppal visszakapsz, mással meg nem. Erősíti a márkahűségeket, tudat alatt is.

Sciennet: elég nehéz nem hozzácsapni a visszataszító MLM marhaságot ha egyszer az az alapja a piramisjáték-vállalkozásnak.

Lajos bácsi pedig pont leszarja a 16. felest, 15 felesig legalább 4-re meghívják a szesztestvérek. Ha meg nincsenek kocsmacimborái akkor megveszi a flaskát és benyalja otthon.
Naiv ám tájékozatlan vagy.

Szűcslaci 2009.11.29. 12:20:43

Már az is bűncselekmény a szememben, hogy le merik írni, ki merik mondani a röhejes szlogenjüket. Alternatívák: Élje túl halálát! Lakjon jól az éhhalállal! Tisztuljon meg a mocsokban! Érezze jól magát becsapva!

Rühös gennyláda brigád egy primitív országban, ahol mindent lehet.

Krajcs · http://uralicowboy.blog.hu 2009.11.29. 12:23:22

Hé Béluskám - 5 sör után - há lépjé' má' be vaze'. Jó post, szinte előttem volt :)

Ipari-antidepresszió 2009.11.29. 12:55:26

Működött a közelben (Ipar u.) egy ScienNet-es oktatóközpont. Ma direkt elsétáltam arra, hogy megnézzem mi van most ott. A következő felirat fogadott: Fellow Global Trade™ (www.fellow.hu/) Gyakorlatilag ugyanaz, mint a ScienNet. Egy hetet se vártak az átcímkézéssel. :-)

GONOSZ 2009.11.29. 13:14:46

Skoda S-100, első szélvédő mögött rendszámtábla imitáción, háromlábú felirat, hátul nem könnyű királynak lenni, oldalt sciennet, motorháztetőn-(hátul) Go és egy gyémánt jel. Fazon öltönyszerű ruházatban szlalomozik a a forgalomban.

Ez már nyugati stílus, vagy fúziós??

Lakásfelújító Feri · http://www.lakasfelujitas1.hu 2009.11.29. 13:21:19

Csak dolgozni kellene népünknek, s a haza fényre derülne....

Oráng Után 2009.11.29. 13:32:28

@Szűcslaci:
"Élje túl halálát! Lakjon jól az éhhalállal! Tisztuljon meg a mocsokban! Érezze jól magát becsapva!"

Nagyon tetszettek a szlogenek, köszönjük.

Egyébként mi is van? Ha jól tudom (nem biztos), az SZJA törvény vhol az elején felsorolja, mi a jöveledelem fogalma, és leírja róluk, hogy adóköteles. Azt is tisztázza a törvény, hogy ami jövedelmünk után senki nem von le adót vagy adóelőleget, azt nekünk magunknak kell kezelni.

Vagyis: ha valahonnan jövedelemre teszek szert (amit a törvény annak minősít), akkor azt be kell vallanom, adót, illetve a tv. által meghatározott esetekben adóelőleget kell utána fizetni. Pont.

Mi köze ehhez a szervezetnek? Minden tag, aki jövedelmet szerez, alanyi jogon maga felel magáért. Ennyit tudni illik, még akkor is ha az iskola - bűnös módon - pont ezt nem tanítja meg, kétszáz éve élt költők szeretőinek nevét meg igen, abból még érettségizünk is...).

Még valami. A kereskedelmi árkedvezmény (SShop, stb, stb.) vajon jövedelem? Meg amit lealkudok az árból, meg a künönbség a pirossal áthúzott ár és a valódi között, az jövedelem? Ugye nem? Lehet, hogy most is valami olyasmiről van szó, amit a jogszabályalkotás még nem követett le, de már létezik...

autosave 2009.11.29. 13:48:50

ebben az országban? pénzügyi analfabéta az emberek többsége. ha nem változik valami -már miért változna- örökké lesz valami hasonló, csak mindig máshogy hívják majd éppen

a nagyáruházi meg benzinkutas pontgyűjtősködést (a kb. 100-ból 1Ft-ot) ne keverjük bele, az a profilozás miatt kell nekik, az gyakorlatilag egy folyamatos, jól követhető piackutatás. az utolsó kifli, amit a kártyatulajdonos vett is bekerül a rendszerbe, adatbányászati módszerekkel értékes adatok nyerhetőek korosztályra, iskolai végzettségre, lakóhelyre, mindenre... forintra pontosan mennyit költ, mikor mit vesz, mit vesz _egyszerre valamivel_, milyen akciókra repül rá, minden minden... 1% visszacsorog, de sokkal többet ér nekik ha jól csinálják

arról a triviális dologról meg ne is beszéljünk, ha van valakinek ABCDEF kártyája az nem megy át XYZ-be vásárolni csak ha muszáj.

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2009.11.29. 13:59:50

Nekem a legjobban az tetszik, ahogy most a Sciennetes agyhalottak sírnak. "Hogy merészeli a gonosz Állam elvenni sok család asztaláról a betevőt? Egy csomóan ebből élnek!"

Ennyi erővel micsoda aljasság, hogy a drogdílereket börtönbe viszik, hiszen ők meg abból adtak enni a gyermekeiknek :))

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2009.11.29. 14:02:47

@autosave: A Supershop kártyára nem pénzt kapsz, hanem tulajdonképpen egy állandó 1 százalékos árkedvezményt. Vehetsz a Smart pontjaidért chipset a Shell shopban, meg hamburgert a mekiben. Másra nem tudod elkölteni, készpénzre nem tudod átváltani a pontjaidat, ami nagy különbség.

Vámpír\\\'08 2009.11.29. 14:18:33

@baliquez: Lebuktam, nem vagyok állandó lakótelepi kocsmalátogató... :)

vampirhirlap.blog.hu

bigthereal 2009.11.29. 14:19:14

érdekes megfigyelni a kárörömnek és a megvetésnek a sajátosan túláradó burjánzását a kommentekben...

hiába, az emberi gyarlóság...

hogy nincs bűncselekmény vagy hogy nem arányos és kompetens az eljárás, az persze senkit sem zavar...

Vámpír\\\'08 2009.11.29. 14:20:34

@Gery.Greyhound: Jó pár éve nincs Smart kártyám, de ha jól emlékszem, régen mozijegyet is vehettem az összegyűlt pontokon. Egy időben sokat autóztam, összejött. A Supershop pont meg levásárolható pénzként, bár olyan kártyám sincs, anyukám viszont használja.

vampirhirlap.blog.hu

kerekesjani 2009.11.29. 14:21:33

És a Lyoness-t mikor kezdik vizsgálni? Mert az is megér egy misét!

ejszarny · http://www.ejszarny.hu 2009.11.29. 15:01:51

@Vámpír\\\'08: baszod, nem kell mindig odairnod a cimedet, a neved melle beallithatod. meg nem neznem, csak mondom :D

MCMLIX 2009.11.29. 15:14:23

@bigthereal (14:19:14):

"hogy nincs bűncselekmény vagy hogy nem arányos és kompetens az eljárás, az persze senkit sem zavar..."

Méghogy nincs bűncselekmény??? A pilótajáték (és MLM) a csalás egyik legmocskosabb verzója.
Az "elindítók"-at 20évre csuknám be, és TELJES vagyonelkobzás.

ddr76 2009.11.29. 15:41:19

Elég annyit mondani, hogy a Sciennet tulajdonosai a Scientoly "egyház" tagjai. Hacsaknem az "egyházé".
Ez mindent elmond a cégröl, és a üzleteikröl.

autosave 2009.11.29. 15:59:37

@Gery.Greyhound: Ez igaz, valóban nem lehet készpénzre átváltani, de lényegében pénz értékű, mert pl sparban 1Ft-ot ér 1 pont és úgyis vásárol annyit az ember, amennyi pontot kap... Persze a különbség valóban különbség és nem pénzre váltható.

Viszont az, hogy a kártyát használja valaki az azt jelenti, hogy névre szólóan, beazonosíthatóan átadja a vásárlási szokásait pontosan, hogy feldolgozzák esetleg megkeressék, stb...

Szűcslaci 2009.11.29. 16:37:58

@ddr76:
....aminek a létezése maga a bűncselekmény, a fertő. Ezt még hiányoltam.

unknown_blogger · http://www.tulajdonkeppen.blog.hu 2009.11.29. 17:17:33

bigthereal tegnap ugyanezt a baromságot nyomatta, csak akkor az én blogomon. Hagyjátok, nem lehet meggyőzni, egyszerűen lehetetlen. Nézzétek meg, tegnap mi volt nálam:

tulajdonkeppen.blog.hu/2009/11/28/53_a_sciennetnek_annyi

Takeda Shingen 2009.11.29. 17:27:19

@Vámpír\\\'08: Az MLM marhaság a lényeg. Anélkül nincs értelme kitalálni, nem lehet vele nagy pénzt keresni - nagyon kevés embernek, sok pénzéből.

MCMLIX 2009.11.29. 19:33:02

@unknown_blogger: Beleolvastam a tegnapiba, nem semmi! Bigthereal azért sopánkodik, mert az állami beavatkozás miatt Ő most veszíti el a pénzét. Persze, neki fontos lenne, hogy menjen tovább a buli, mert akkor ő nyerne, viszont akkor 10x-100x annyian buknának, mint most. Éppen ezért kell MOST beavatkozni, de leginkább a legelején kellett volna.

pannonfunk 2009.11.30. 21:22:50

@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: Nem. Mert valosyinuleg ennzivel kevesebb vagzoni targy lesz, amibol kartalanitani lehet a megvezetett embereket. Lasd meg:
index.hu/gazdasag/magyar/2009/11/30/csak_magyarorszagon_mukodott_a_sciennet/

s_timcsi · http://autostat.hu/cikk-kereso 2009.12.01. 16:47:17

Embereket milyen könnyen és simán át lehet verni! Kíváncsi vagyok, mi lesz az ügy vége, és mi lesz a porul járt fogyasztókkal!

Tibee33 2009.12.05. 18:00:44

Ha bárkit és ismétlem Bárkit be lehet bolonditani ilyen baromságokkal akkor lelke rajta....annyira szomoru hogy senki nem gondol arra hogy INGYEN ÉRDEKMENTESEN SENKI NEM TESZ JÓT VELÜNK???? ezt olyan nehéz felfogni??? és miböl akarnak meggazdagodni amikor lassan az sincs amit elköltsünk??? persze lehet csoron is hizlalni más buxáját....vajon csak a magyar ember az ennyire primitiv? jah nem az amerikai is mert ez az egész mlm szarság onnan jött ugyebár....én amikor meghallom hogy nah mutasd be a céget meg szervezz be embereket magad alá akkor annyit mondok csak : persze anyádat is beszervezem magam alá.....cöh ilyen nincs komolyan szomoru hogy ilyen hirek még vannak...nade amig loszar van veréb is lesz böven......

Reactor 2011.01.08. 12:55:08

MLM = ÁTVERÉS

Ezt az alapösszefüggést, ha felfogja az átlagember, nem lesz semmi baja. Gond akkor van, ha elhiszi, hogy ezzel valós pénzt kereshet. Sajnos nagyon sok birka megeszi ezt a moslékot, főleg, hogy minél díszesebb cukormázzal vonják be.

Igen, mindig így kezdik: nem szeretnél szinte semmi munkával meggazdagodni? Sikeres vállalkozásba kezdeni? Hát persze, hogy szeretnék, ki nem?
Aztán mindig ugyanott kötünk ki: a munkavégzés MLM, valami spekuláns nyerészkedő zombiszájú által kitalált selejttermék; ilyen kozmetikai cikkek, olyan csodavitaminok, italok, őrölt boszorkányszar, kiskutyafsza karikára vágva stb. Először kíváncsian, de erős fenntartásokkal belenéztem, áttanulmányoztam a működésüket, aztán rájöttem, mekkora etikátlan átverések ezek.Hadd mondjam el, hogy miért.

1. Etikátlan, mert visszaélnek az emberi kapcsolatokkal. Az emberi kapcsolatokra alapozzák az eladás sikerét. A legjobb reklám, ha egy barátod, ismerősöd beszél egy termékről. Más mint mikor bemész egy üzletbe ahol egy noname-el beszélgetsz. Erre természetesen bármilyen cég rájátszik, de az MLM-ek esetében egy burkolt átverést kell eladnod a sörbarátodnak. A rendszer így pofátlanul visszaél a kapcsolataiddal.

2. Etikátlan mert manipulatív, többnyire hamis, „ál-tudományos” vagy „fél-tudományos” szövegekkel etetnek. Mindig van egy nagy hülye sablonduma, lehetőleg valami ilyen, hogy „megreformáltuk a közgazdaságot”, „a mi termékünk más mint bármi a piacon, a legjobb, a jövő, egy forradalom”, „tudományos társaságok, és tudócsoportok találták fel”, stb., már-már azt hihetni, az AIDS vagy a mozgatóidegsejt betegségének ellenszerét találták fel, mindegyik azt mondja magáról, hogy az övé a legjobb. Kamu, kamu. Ha pedig tényleg van valós termék, semmivel sem jobb, mint bármelyik szabadpiacon lévő nagy név. Semmivel sem természetesebbek vagy fejlettebbek, vagy eszméletlenül „csodábbak”. Gyakran valami szakmai körökben el nem ismert, vagy gyakran nem is létező tudományos laboratórium, társaság nevével dicsőítik a termékeiket. Persze ezek a nevek, társaságok, intézetek mindig a cég „saját szervei”, legitim tudományos körökben, szakmai folyóiratokban soha nincsenek jelen, gyakran még weblapjuk sincs, pedig nem sokba telne megkenni egy webprogramozót, hogy "falból" készítsen nekik egy oldalt.

3. Etikátlan mert minden túl van árazva. Úgy tud a piramis minden szintjén lévő ember keresni egy termék eladásán (csak úgy juthat mindenkinek jutalék), ha a termékek szörnyen drágák. Egyszerűen pofátlanul drágák és az égvilágon semmi más oka nincs ennek, minthogy kifizesd az ingyenélőket. Elsősorban a piramis tetején lévőket. Alapvetően a termékek árának 50-70%-a a piramisba lévők fizetését állja. Egy XY dezodor 3-4-szer annyiba kerül mint egy Gillete vagy Mennen. Semmivel sem jobb. Jó, de nem csodatermék. A csodatermék imidzset a sok dumával meg a baráti ajánlattal építik. Az ember természetesen a legjobbat akarja magának és családjának. De nem érthet mindenhez, nem tudhatja, hogy bizonyos területen hogyan áll a tudomány, illetve mi ami valós profin előkészített dumából. Beleesik a csapdába. Elhiszi, hogy csodát vett meg. Közbe komoly összeget gombolnak le róla, ami részben a sok ingyenélő fizetését állja.

4. Etikátlan mert egyeseknek ingyenélés. A piramisok felsőbb szintjén lévők semmit nem dolgoznak már évek óta egy bizonyos ágon, mégis kapják a pénzt. Igen, hasonló a tőzsde is, vagy az értékpapírok. Ott sem “dolgozol” csak egyszer befektetsz, aztán ha beüt a krach, vagy elkezdesz spekulációból és más gazdasági bűncselekményekből pénzt szerezni, vagy mész a híd alá csövelni. De ebben az esetben egyszerű manipulatív pénzlopásról és csalásról van szó, ahol nagy duma mellet hatalmas összegeket vakarnak le elszédített fogyasztók és alsóbb forgalmazók ezreiről.

5. Etikátlan mert a forgalmazóknak is hazudnak. Csak megfejik őket és felhasználják kapcsolathálójukat és energiájukat. A Wikipédia szerint: “Az adatok azt mutatják, hogy az MLM-tagok nagy többsége (több, mint 95 %-a) súlyos pénzügyi veszteséget könyvel el. A valóban sikeres MLM-ezők aránya minimális.” Vagyis a legfelül lévő főkolomposoknak éri igazán csak meg. Az alsó és közép szinteken lévő ártatlan jólelkű embereknek beadnak egy hatalmas csodabogár marketingdumát, hogy ha így és így haladsz, ennyi és ennyi hónap alatt ilyen dúsgazdag leszel, és így és így nőnek alattad az emberek… De valahogy soha senki nem gazdagodik hirtelen meg. Sőt legtöbben pár hónap után felhagynak vele, azután, hogy egy rakás pénzt már átadtak a rendszernek. Ráadásul rendkívül kártékony is, mert egyesek képesek hatalmas kölcsönöket, hiteleket is fölvenni, aztán meg jön az adósságspirál, amit rendkívül szerencsés esetben ki tudsz fizetni 10 év megfeszített (nem MLM!) munkájával, javarészt azonban azzal végződik a dolog, hogy elveszíted mindenedet, oszt mehetsz a híd alá csövelni.

6. Etikátlan mert gyakran az egész egy „tudás-átadásnak” álcázott pénzlegombolás. Van nagyon sok olyan MLM cég is,
amelyeknél a termék inkább csak álca. A sok pénz olyan dolgokból jön be mint a forgalmazó belépési díja, a kötelező termékvásárlása, mindenféle képzések díjai. Olyan képzések ahol a forgalmazó megtanulhatja a világ „legnagyobb gazdasági csodáit”, olyan elméleteket amik egy centire vannak a közgazdasági Nobel díjtól. Olyan anyagok, könyvek, kazetták, DVD-k, amík majd elősegítik, hogy hónapok alatt dúsgazdag legyen. Van ahol egyáltalán nincs termék. A termék a mindenünnen összekapart túlárazott tudás maga.

7. Fogyasztóellenes mert gyakran kibújik a piaci ellenőrzés alól. Elsősorban fogyasztóvédelem területén van ez a gond. Soha senki nem ellenőrzi le, hogy egy „amazonászi törzsektől elhozott fantasztikusan természetes bogyótápszer” igazából hol és miből készült, melyik new jersey-i laborba, és milyen vegyszerekből. És ha véletlenül tényleg látott amazonaszi törzseket, akkor őket hogyan fejik meg aprópénzet fizetve azért, amit neked majd ezrekért adnak el. Vagy senki nem kérdőjelezi meg, hogy az árazás, címkézés, vagy részvételi díjak, belépési szerződések, stb. mennyire felelnek meg a modern fogyasztóvédelem követelményeinek. Ezeknél a hálózatoknál már csak az olyan hasonszőrűek durvábbak amelyek az „orvostudományt formálták újra”: reflexológia, bióenergia, irisz-scan, csodavitaminok, a mindenre jó aloe vera, és a minden betegséget gyógyító
egyszerű vitamingyűjtemények, stb.Az egész a vásárló, a fogyasztó és az alsó forgalmazó okos, jól kitalált átveréséről szól.

A piramisjátékoktól csak annyi a különbség, hogy itt vannak termékek is. De a lényeg ugyanaz: aki legfelül van az nyer, a többi csak dolgozik és eltartja az ingyenélőket. A fogyasztó meg általában átverődik, elsősorban a túlárazás miatt, másodsorban gyakran az ellenőrizetlen termék miatt.

A gombamódra szaporodó csodaosztó MLM-ek egyre profibbak, egyre több termékcsaládra kitérnek (már nem csak általános házi áruk, vagy kozmetika, hanem egészségügy, wellnes, ingatlanpiac, akár pénzügyi tanácsadás területén is jelentkeznek), egyre jobban kihasználják a joghézagokat, az emberek tudatlanságát, a gazdasági válságot, és az egyre fokozódó munkanélküliséget. Vírusként terjednek a tudatlan emberek nagy tömege között, sokaknak egy „rendes jól kereső állás”, de legalább másodlagos keresési lehetőség ábrándját adva. Persze ezek általában csak energiát és időt vesznek el az ember életéből, eltérítik a normális karrierfejlődéstől. Hónapokig, esetleg évekig kinlódik az “áldozat”, hogy eljusson a “gyémánt szintre”, közbe észre sem veszi, hogy már több pénzt, időt és energiát ölt bele, mint amenyit valaha visszakap. Aztán végül rájön, hogy az a tökéletes pénznyerési táblázat a kurzus elején egy megvalósíthatatlan tudatos átverés volt.

A kemény valóság az, hogy ez a sok különböző nevű cég valójában mind 1 cég (vagy ott összpontosul), a ScienNet, NuSkin meg a többi ilyen Lehúzó RT. A javarésze ezeknek fiktív cég, illetve bábvállalat/fedőszervezet, egyrészt azért hogy minél könnyebben meg lehessen vezetni az embereket (az a cég az nem fizet,de ez igenis fizet!), másrészt pedig azért, mert az MLM szervezői tudják jól, hogy a bürokrácia útvesztőiben marha nehéz fülöncsípni a bűnösöket, nagyon gyakran még az adóhivatal sem tudja, kik állnak a dolog mögött, a szerencsétlen átejtett ember meg hideg vizet ihat a befektetett pénzére. Sokkal egyszerűbb rendes, becsületes, valós munkát keresni, amivel talán nem kaszálhatsz milliókat, de a semminél mégis többet keresel. Összefoglalva, az MLM "cégek" javarészt egy kézben összpontosulnak, különböző nevű sejtekre felosztva, mindegyikük más-más terméknév örve alatt fosztja ki az embereket.

A számítógépes vírusok írói már régóta alkalmazzák ezt a módszert a kamu virusirtók terjesztésénél (kiadják ugyanazt a szoftvert 50000 különböző néven). Higgyétek el, a főkolomposokon meg a holdudvarukon kívül ebből senkinek nincs egy fillér haszna se - gyakorlatilag ingyenmunkát végzel, ha balszerencsés vagy, még jól le is húznak lóvéval. Okosan ki lett találva, mert 600-900 forintért senki nem fog a bíróságra rohanni. Az, hogy "van termék", nem bizonyít semmit, az pedig még kevésbé, hogy kapsz pár papírlapot, rajta szép mézeshabcsók-szöveggel, ez is olyan mint a sok kamu virusirtó. Arra jó, hogy a bíróságon legyen mivel mosakodni, ha mégis bebukna a dolog...

Az senkit ne akarjon meggyőzni, hogy a munkaleírásban mindenféle szépen hangzó sikersztorikkal példálóznak, hogy "nekem bejött a dolog, milliókat kerestem", vagy amikor az ismerőseid bátortalanul megszólalnak, hogy "én hallottam valakiről, aki látott már valakit, aki olvasott valakiről aki ismert valakit, akinek már fizettek...". Teljesen mindegy, milyen név és milyen tekervényes szöveg mögé bújtatják, az MLM egy globális átvágás, kb. mint a nigériai csalások. Nincs ezen mit szépíteni, hívhatsz egy gombóc fagyit számítógépnek, attól abból még nem lesz számítógép. Az MLM egy nagy rakás szar, és nem lehet belőle kacsalábon forgó aranyvárat építeni.

AZ a valódi munka,amiért valódi készpénzben fizetnek. Ha majd a kezedben tartod a bankókat, amikor nagybevásárlás után fizetsz, akkor biztos lehetsz benne,hogy a munka valódi. Addig pedig tekintsd átverésnek és lehúzásnak - hidd el, így SEMMIT nem veszítesz, sokkal jobban jársz.

Nem piramis, áááá...csak lehúzás. Még szerencse, hogy nem veszítesz vele annyit, mint a nigériai csalással...talán csak ezért nem tiltják be hivatalosan. És mielőtt elkezdenétek lepontozni meg fújolni, javaslom hogy keressetek rá a cégek neveire néhány internetes átverésekkel foglalkozó (internet scam) oldalon. Lesz olvasnivalótok bőséggel, ezt megígérhetem.

Aki még ennek ellenére is bele akar vágni, csak nyugodtan...én szóltam.

"Ne tekints senkit halottnak, amíg nem láttad tulajdon szemeddel a holttestét. És még akkor is könnyen meglehet, hogy tévedsz."

A termódinamika második főtt étele 2021.01.29. 21:26:43

komolyan van még valaki aki bedől ezeknek a piramisjátékoknak???

most a kriptovalutás bohóckodás a menő, a sok idióta balek meg azt képzeli, ezzel bukni nem lehet, mert a developer guide meg a többi baromság majd jól megvédi...oszt már a sokadik scamcoin dől be

ha az iskolában nem csupa fölösleges és haszontalan baromságot tanítanának arról, hogy hány liter ciánhiper-hidrooxid közömbösít hány gigabájt sósavat, hanem mondjuk hogy mi az a piramisjáték és miért ne ugorjon bele ilyenbe senki, már réges-rég lehúzhatták volna ezek a csalók a rolót...ehhez képest mái napig vígan megélnek az emberi hiszékenység forintosításából...persze amíg van veréb, lószar is lesz addig, ahogy már mondták

a zsernyákok meg persze szarnak bele egy jó nagyot, inkább a vasúti átjárónál trafiznak, és maszk hiánya miatt bírságolnak, abból jön a mani
de két hét alatt rend lett, ez a lényeg...

@bigthereal: mivan apafej, beugrottál egy piramisjátékba, és most hisztikézel? há' szar má' neked...
legközelebb talán elmész majd rendes, becsületes munkát végezni, nem Ponzi-sémákba fekteted az energiát, és akkor nem fog mindenki rajtad röhögni, ha a balsorsodat panaszolva bömbikézel
ez volt a tanulópénz...hogy tanulsz-e belőle, az már tőled függ...maradhatsz ostoba gyöptégla is, csak ne mást okolj a saját idiotizmusod miatt

@pannonfunk: hagyd a zsindexet...az a legalja bukott viccoldal a leghitványabb, legfostosabb sajtótermék mindközül, még a 4chan is színvonalasabb nála

Creative Commons License
Panelblog by Lakótelepi Blog Közösség is licensed under a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el! 2.5 Magyarország License.
Based on a work at www.panel.blog.hu.

süti beállítások módosítása