Névtábla:

"Őrjítő ez a lakótelep, ahol lakom veled." /Bizottság: Már megint ez a depresszió/ - egy blog, amelyben panellakók, csótányok és más házi kedvencek, lakások, radiátorok és fúrógépek a főszereplők.
panelblog@gmail.com

Csöpögő panel sokkol délen


Elképzelni sem lehetne jobb bevezetőmondatokat egy panelhorror elé.

A dráma tíz hónapja kezdődött. Azóta az események feltartóztathatatlanok. Tíz hónapja minden nap rémálom Hódmezővásárhelyen. A szakértők tanácstalanok. A lakásszövetkezet tehetetlen.

És a folyadék csak csöpög tovább!


SIKÍTÁS!

 

 

 

Nem, nem a vásznon, hanem Hódmezővásárhelyen, Bereczki Imréné lakásában. A Délmagyar Online írja:

 

Tehetetlennek érzi magát a vásárhelyi Bereczki Imréné, akinek zárószinti, 5. emeleti panellakásában 10 hónapja csöpög valami a plafonból.

– Lassan egy éve, április óta tart a kálváriánk. Tenyérnyi folt jelent meg a nagyszoba mennyezetén, majd elkezdett csöpögni. Először csak meleg időben, de most már nem számít, hogy tavasz, nyár vagy tél van. Ha odakint nincsenek mínuszok, akkor idebent jön a piszkos lé.

– Továbbra is csak találgatnak a szakemberek, hogy miért csöpög a plafon – ismerte el Basits Ferenc, a Centrum Lakásszövetkezet elnöke. Hozzátette: még igazságügyi szakértőt is fogadott, aki fizikaórát tartott arról, mi okozhatja a problémát. – Szerinte a plafon és a tető között lecsapódott pára összegyűlt, ezért csöpög a mennyezet.

 

 

A problémáról először tavaly nyáron adott hírt a lap. Akkor azt is megírták, hogy nem jön folyamatosan a vízszerű folyadék, hanem az időjáráshoz igazodik: ha esik az eső nem csöpög, ha szépen süt a nap, rákezd.

 

Mivel a nedvesedés elérte a csillárt is, így a szoba fő világítását nem lehet használni. A lakásban élő asszony pedig hamarosan a CIA érdeklődésére is számot tarthat, hiszen aki ép elmével kibírja az éjszakákon át tartó csöpp-csöpp hangot, annak három Guantanamo sem elég, hogy az azonosítószámánál többet eláruljon.

A "fizikaórát tartó" igazságügyi szakértőn kívül a cikkhez hozzászóló olvasók álltak még elő egy megoldási javaslattal: többek szerint egy klímaberendezés rosszul beállított vízelvezető-csöve lehet a ludas.

Konkrétum mindenesetre nincs, és így a lakó sem tud másra gondolni csak arra, hogy "biztos rejtélyes, titokzatos erő munkálkodik". Ha látta esetleg a Fekete víz (Dark water) című ijesztgetős filmet, akkor még kevésbé érezheti magát biztonságban.

Csöpp-csöpp-csiricsöpp.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://panel.blog.hu/api/trackback/id/tr431687643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

magichorze 2010.01.20. 15:31:38

Olvastam az eredetit, kommenteltem is (más néven). Ez egy vicc, hogy a csöpögés okára nem lehet rájönni. Nálam fürdőszobai ventiből folyt a viz, mikor nagyon hideg volt, az valóban a páralecsapódás miatt van, de ez tutira nem (mintahogy egy szagértő kigondolta).

Egyébként sajnálom a nőt, biztos megfordult már nála egy csomó szaki, azokhoz pedig kell egy idegrendszer, mert mindegyik olyan okos, hogy az agyuk majd szétrobbban.

Mighty 2010.01.20. 16:15:49

Amíg a csöpögést nem tudják megszüntetni, és idegesítő a csöpp-csöpp-csöpp, fúrjanak lyukat a plafonba, bele egy kis kampós csavar, arra madzag, madzag meg lógjon a lavórba/vödörbe/akármibe :)

heldente 2010.01.20. 23:33:54

Az egyik haveroméknál a 10.-en a szigetelés után kátrányos olajféleség szivárgott a plafonon, nem csöpögött, de cserébe büdös volt. Hamar megoldotta a lakszöv,rájöttek, hogy a kivitelező szúrt el valamit, de pár hetes tortúra volt a helyreállítás, betonig fel kellett csiszolni a plafont és ujrafesteni az egészet.
Nem hiszem, hogy a vízfolyás okára ne jönnének rá, csak nem kellene a lakszövnek mindenféle mekkmestereket hívni szakérteni.

Kedvesem 2010.01.25. 11:24:05

Valószínű szendvicsszerkezetű a tető, és a szellőzőnyílások el vannak takarva ezért a páralecsapódás miatt leázik a lakás. Megoldás: ki a tetőre és megtisztítani a szellőzőínyilásokat az odahullott levelektől és egyéb szeméttől. Ilyen helyekre szeretnek a galambok is beköltözni, előfordulhat hogy pont a nyílás előtt döglöttek meg.

Creative Commons License
Panelblog by Lakótelepi Blog Közösség is licensed under a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el! 2.5 Magyarország License.
Based on a work at www.panel.blog.hu.

süti beállítások módosítása