Névtábla:

"Őrjítő ez a lakótelep, ahol lakom veled." /Bizottság: Már megint ez a depresszió/ - egy blog, amelyben panellakók, csótányok és más házi kedvencek, lakások, radiátorok és fúrógépek a főszereplők.
panelblog@gmail.com

Miért is?

Egész hétvégén fúrt (ütvefúróval, képünkön) a fölöttem lakó ember. Ez úgy egy hónapja így van minden szombaton és vasárnap. Lakást újít fel, hétközben viszont dolgozik a munkahelyén, ezért csak most ér rá, mondta ő. Felvetésemre, miszerint a tíz óra előtt elfogyasztott féldecis Diana sósborszeszek nem biztos, hogy előmozdítják a munkát, így reagált: "ebbe ne ugass bele." A beszélgetés zsákutcába futott tehát.

Mivel az ütvefúró hangos, így sem a tévét, sem családtagjaimat nem hallottam, elhatároztam, hogy blogot indítok. A téma adott: élet a panelban.

Magyarország lakóinak egyötöde lakik panellakásban. Valószínűleg még többen vannak, akik valaha éltek már hosszabb-rövidebb ideig lakótelepen. A panel tehát mindennapi élmény számunkra.

Jómagam 28 éve hallgatom a fúró szomszédokat - állítólag egy illegális, a szolnoki bútorgyárból hazalopott anyagokból működő asztalosműhely is üzemelt nemrég valamelyik emeleten. Azt is tudom milyen a hangja az emberi testnek, ha öngyilkossági szándékkal megérkezik a járdára a tizedik emeletről. A csótányoktól még mindig undorodom. Nem egyszer veszekedtem már közös helyiséget elfoglaló lakóval, jöttek hozzám is papírt lobogtatva, miszerint hangosan ugat a kutyám.

Nyugodtan kijelenthetem, hogy panelszakértőnek számítok.

Mivel nyilván nem vagyok egyedül, várom mások történeteit is: panelblog@gmail.com. Mert - khm... - sok jó ember nagyon kis helyen is elfér.

Amúgy üdv mindenkinek!

A bejegyzés trackback címe:

https://panel.blog.hu/api/trackback/id/tr93166545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Telepi János · http://www.panel.blog.hu 2007.09.17. 10:19:26

Ha ez a teszt sikerül, belépés nélkül is lehet kommentet küldeni.

tótandi 2007.09.17. 16:40:34

Éljen a panelbog! Igen ez kell a népnek. Én például már annyira régen szerettem volna megosztani azt az élményem, hogy a felettünk lakó minden reggel fél hétkor ordítva szarik. Innen tudjuk, hány óra. Először megijedtünk, és anyám mentőt akart hívni, de aztán rájöttünk, hogy semmi baj, egyszerűen csak így dolgozik a lelkem, írdatlan óbégatást csapva. Erre kelünk, és eme szertartás ad alkalmat arra, hogy minden nap elmélázzunk a gettólét utánozhatatlan voltán.

Fantómas 2008.03.23. 03:35:58

Nalunk valaki kitartoan es folyamatosan kopogtat. Eddig meg nem sikerult rajonnunk hogy ki es miert teszi, es hogy ez rajtunk kivul mast miert nem idegesit. Mar beszereztem fuldugot, ha csinalja, mert nem mindig teszi, akkor berakom hogy tudjak aludni. Megprobaltam megkeresni hogy honnan jon, felmentem az otodikig, ahol szinte ugyanugy hallani. Szoval nem sikerult behatarolni, az is lehet hogy a pincebol jon, nem tudni. Kicsit olyan, mintha hust klopfolnanak, vagy mintha labpedalos Zinger varrogepet hajtananak, mert neha begyorsul, neha lelassul. De orakig csinalja, orjito.
A jomultkoraban meg jovok haza, a lepcsohazban orrfacsaro buz csap meg, es kozvetlenul az ajtom elott a lepcson a szag forrasa, illetve egy kis tabla fogad. A tablan az all>vigyazat! szar! Az illeto irhatta volna azt is, hogy fos, ugyanis a lepcso telibe volt fosva. Felettunk kettovel lakik egy hibbant no, akinek volt egy kutyaja -azota megdoglott szerencsetlen- aminek az oldalara valami rohadt nagy daganat nott, es az ebadta nem birta ki az utcaig, osszefosta a lepcsot. Es a gazdi kiirt egy aranyos kis figyelmezteto tablacskat ahelyett hogy feltakaritotta volna.

bandeenator · http://kritika3.blog.hu 2008.08.17. 18:04:26

Na de ekkora hanggal szarni... :D
Fúújj. Én is szoktam, de nem így és nem fél hétkor. Az korán van :D

bandeenator · http://kritika3.blog.hu 2008.08.17. 18:05:51

Ja, fúrtak nálunk is vasárnap. A szombat nem volt neki jó. gondnok meg nem tehet semmit...

döbrögi 2009.03.01. 16:36:39

Sziasztok!

Én nemrég óta vagyok panel lakó,de,már kezdek beleörülni...
Hétvége és hétköznap ugyan az...
Egyébként,hogy lehet az,hogy a gondnokok nem tehetnek semmit?

Vannak akik persze a fűnyírót sem bírják,de,az erős fű esetén is max,heti 1-3 óra...

Mintha lenne csendrendelet,de,majd utánna nézek,vagy lecsapom a zajongokat...

Egy haverom mondta,hogy panelba csak hálni érdemes hazajárni,sajna már azt sem lehet...

Tényleg úgy van,hogy nem tudod kinyomozni kikopog,mert a csövek és a fal vezeti a hangot,tehát az elsőn levő nyugdíjas is szórakozhat ezzel...

raszta macska (törölt) 2009.04.23. 18:36:03

A wc-ben istenien áthallatszanak a hangok. Az alattunk lakó tündéri három-négy év körüli kislányt elég sűrűn hallottuk, hogy "apa, kész vagyooooook!".
Na, a férjem akkor kezdett megőrülni egy kislányért...

Azóta megvan. :-D

ergerberger 2009.11.22. 22:36:20

@raszta macska: "Az alattunk lakó tündéri három-négy év körüli kislányt elég sűrűn hallottuk, hogy "apa, kész vagyooooook!".
Na, a férjem akkor kezdett megőrülni egy kislányért..."

És szarik rendesen?

Creative Commons License
Panelblog by Lakótelepi Blog Közösség is licensed under a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el! 2.5 Magyarország License.
Based on a work at www.panel.blog.hu.

süti beállítások módosítása