Névtábla:

"Őrjítő ez a lakótelep, ahol lakom veled." /Bizottság: Már megint ez a depresszió/ - egy blog, amelyben panellakók, csótányok és más házi kedvencek, lakások, radiátorok és fúrógépek a főszereplők.
panelblog@gmail.com

Megint lejött a szigetelés Nagykanizsán

Most nem volt szél, nyáron volt szép napos idő is, de a nagykanizsai Rózsa utca magasházán valahogy csak nem akar megmaradni a 2007-es szigetelés. Tavasszal mi is foglalkoztunk vele, hogy a szél lefújta a panelprogram keretében felragasztott hungarocell borítást a falról, viszont a Zalai Hírlap mai híréből kiderül, hogy a helyreállítás sem sikerült tökéletesen:

 

"csak a szerencsén múlt, hogy megint nem történt baj a nagykanizsai Rózsa utca 11. alatt található 10 emeletes társasháznál, melynek szigetelése ismét elvált a faltól" - a teljes cikk itt olvasható.

 

A lap beszámolója szerint a púpot a ház takarítója vette észre, aki szólt a közös képviselőnek, ő meg felhívta a kivitelező céget (Comfort Panel Kft. Szombathely).  Mivel a javításhoz májusban felállított állvány még mindig a ház falánál van, nem kellett sokat a helyszínen vacakolni: csak fel kellett mászni rá, és már mehetett is az újabb veszélyhelyzet-elhárítás, gond egy szál se.

 

 

 

Ezek még májusi képek, továbbiakért katt ide.

 

A lap egyébként azt is írja, hogy

 

"Gáspár András (a szombathelyi vállalkozás fő építésvezetője - a szerk.) ígéretet tett arra, hogy most befejezik a Rózsa utca 11. munkálatait."

 

Ha én abban a házban laknék, udvariasan megkérném Gáspár urat, hogy húzzon a fenébe az állványával meg a cégével együtt, csak a pénztárcáját ne tegye el messzire, mert megcsináltatnánk egy másik céggel az elcseszett szigetelést, a számlát meg vinnénk hozzá. De nem ott lakom, ez tény.

 

Az is tény, hogy a rendőrség nem talált egy árva gondatlan veszélyeztetéses tényállást sem, amikor még a tavaszi baleset után a lakók külön kérésére vizsgálatot folytatott. Ezek szerint nincs azzal semmi baj, hogy a lehulló vakolatdarabok majdnem kinyírtak egy babakocsis anyukát a gyerekével együtt, és nagyjából össze-vissza törtek egy autót.

 

Annak ellenére sem probléma ez, hogy a szakértői vizsgálat egyértelműen megállapította az emberi mulasztást: kétféle dübellel rögzítették a szigetelőlapokat a falakon, de a két dübel átmérője különbözött, az egyik 8, a másik 10 milliméteres volt. A falon dolgozó személy a dübeleknek lyukakat fúrva mindenhol 10 milliméteres fúrószárat használt. A nyolcas dübeleket is a tízes méretű lyukakba rakták, amik így lötyögni kezdtek, és nem tartották meg a szigetelőlapokat.

 

Részletkérdés, de mégis szórakoztató az az igyekezet, ahogy a Comfort Panel Kft. újra és újra előáll valami magyarázattal. Májusban első blikkre egyenesen az anyatermészetet hibáztatta Fejes Tibor ügyvezető igazgató, amiért a fránya hungarocell nem maradt a falon: túl hideg volt az idő mikor felrakták, azért nem kötött meg a ragasztóanyag. Mikor pedig azt kérdezték, hogy ha kész vannak a javítással, miért nem viszik már el az akadálymentes közlekedést akadályozó állványaikat a ház mellől, Gáspár András építésvezető azt mondta: majd megvizsgálják a többi falat is, azért nem.

 

Félelmetes, ugye?

 

 

 

Megosztás

 

A bejegyzés trackback címe:

https://panel.blog.hu/api/trackback/id/tr232335031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

miti88 · http://fitt-es-egeszseges.com/ 2010.10.01. 10:46:50

Sok cég szokott igy csinálni, azt mondjak hogy minden ok, közben jól tudják hogy nem. Ha meg történik valami akkor azt a "hideg időjárásra" fogják.

Lakásfelújítás1 Kft 2013.11.28. 03:57:35

Valószínűleg a cég építésvezetőjének nem volt beleszólása az alvállalkozók kiválasztásába! Aki a legolcsóbban készítette el a munkát, az vitte el a kivitelezés jogát!
A hazánkban nem számít, hogy van tapasztalata a kivitelezőnek vagy nincs, egyszerűen olcsó legyen!

Ez a Nagykanizsai eset remek példa arra, mennyire ártalmas a fővállalkozói rendszer az építőiparon belül.
Ugyan egyszer megszüntetik? Miért lehet megfelelő szaktudás nélkül vállalni munkát?
Miért nem csak olyan kivitelezők végezhetnének építőpari munkákat, akiknek megvan hozzá a megfelelő szakembergárdája!
Ameddig ezen a kormány és egyéb hivatalok nem tudnak változtatni, addig mindig lesznek ilyen és ehhez hasonló problémák!

Creative Commons License
Panelblog by Lakótelepi Blog Közösség is licensed under a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el! 2.5 Magyarország License.
Based on a work at www.panel.blog.hu.

süti beállítások módosítása