Névtábla:

"Őrjítő ez a lakótelep, ahol lakom veled." /Bizottság: Már megint ez a depresszió/ - egy blog, amelyben panellakók, csótányok és más házi kedvencek, lakások, radiátorok és fúrógépek a főszereplők.
panelblog@gmail.com

Rendezd be a lakásod szeméttel!

 

Nem kell ahhoz a Panelblog kommentjeit olvasgatni, hogy tudjuk: panellakásban általában kényszerből lakik az ember. A modernül árérzékenységnek hívott csóróságból azonban nem feltétlenül következik, hogy a legolcsóbb barkácsáruházas egyenbútorokkal kell teledurrantani a kecót, főleg, ha van olyan alternatíva ami kevesebbe kerül, viszont jól fotózható akár egy dizájnblogon is.

Ott van mindjárt a szemét. Nemrég a SZIN-en jártam Szegeden, ahol a koncerteken és a szüleik elől elbújva cigiző tizenéveseken kívül akadt más látnivaló is, pedig nem gondoltam volna. Volt egy olyan területe a fesztiválnak, ahol a háztartási hulladék kreatív újrahasznosításával foglalkozó alkotócsoportok mutatták be dolgaikat. Ott láttam például ezeket a puffokat, amik az Index figyelmét is felkeltették. Sarokban, falnak dőlve laptopozáshoz egyáltalán nem tartanék cikinek ilyen ülőalkalmatosságokat:

 

 

Kicsit utánajárva a kiállítóknak, eljutottam a Cellux csoport nevű közösséghez. Ők rendszeresen tartanak foglalkozásokat az újrahasznosítás lehetőségeiről gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Egy ilyen alkalommal csinálták ezt a vállalható könyvespolcot is cipős- és más dobozokból. Ez a cucc egyrészt azért izgalmas, mert hulladékpapírból van, másrészt meg azért, mert így már nemcsak a festés miatt izgulhatunk, ha véletlenül eláztatna a szomszéd.

 

 

A Cellux csoport egyik alkotója Pais Panni, aki szólóban is dolgozik, többek között lámpákat csinál. A kedvencem ez a joghurtos dobozokból készített kék darab, aminek erotikusan höpölygő fénye azonnal kukkolásra ingerli a szemközti lépcsőház ablakában könyöklő tatát.

 

 

A mosógép pedig kis átalakítás után a nappaliban is hasznosítható. Íme:

 

 

A kép eredetije a Borsa.hu galériájában.

 

Az ilyen bútorok elkészítése és rendszerbe állítása azért is nagyon hasznos, mert az ember végre szemrebbenés és önirónia nélkül mondhatja: én bizony egy szemétdombon lakom!

 

 

 

Megosztás

 

A bejegyzés trackback címe:

https://panel.blog.hu/api/trackback/id/tr792268409

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Neurotikus lakásnemvevők enciklopédiája: A paranoid nemvevő 2010.09.06. 10:56:20

A paranoid nyilvánvalóan a sötét oldalon áll. Gennyes és kész! És igen, van legalább egy bibircsók az állán, szőrszál-szökőkúttal a közepén.A kőkorszaki paranoid szívesebben meózza a lakást telefonon, a virtuális nem az ő homokozója. Vérbeli digitális ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jessalyn · http://romantikusregeny.blog.hu/ 2010.09.03. 18:32:36

Ha jól tudom, a pulcsikat is a ledarált pillepalackokból származó anyagból gyártják a kínaiak. Őket is be lehet venni a szemétből dizájnterméket készítő alkotócsoportba.:)

Helótageci 2010.09.03. 19:07:10

Igen a thermonak hívott cuccok vannak abból ha minden igaz.

halbikvera 2010.09.03. 19:18:24

Én panellakásban lakom, világéletemben ott is laktam (kb. 2-3 évet leszámítva), s nem kényszerből tettem így. Nem mindenki utálja.

PiBá 2010.09.03. 19:26:18

@halbikvera: Egyetértek! Ennek jelentős része marketing akció.
Laktam budai társasházban (jó helyen) és sok éve panelban.
A panel és panel, lakótelep és lakótelep között tegyünk különbséget. Van jó helyen lévő, van meg rossz helyen lévő. Láttam, jártam ilyenben is. olyanban is. Ha a rossz példából indulunk ki, egyetértek a panelezéssel, ha a jóból, akkor nem.
Az új építésű házak nem jelentenek alapból minőséget és rengeteg kerül rossz helyre. Hiába kerül 10-20 millióval többe egy új építésű lakás, ezért a plusz pénzért rengeteg esetben nem kap az ember semmi pluszt.
Ilíen formában ne panelezzünk!

Creative Commons License
Panelblog by Lakótelepi Blog Közösség is licensed under a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el! 2.5 Magyarország License.
Based on a work at www.panel.blog.hu.

süti beállítások módosítása