Névtábla:

"Őrjítő ez a lakótelep, ahol lakom veled." /Bizottság: Már megint ez a depresszió/ - egy blog, amelyben panellakók, csótányok és más házi kedvencek, lakások, radiátorok és fúrógépek a főszereplők.
panelblog@gmail.com

Büdös van, meleg nincs

Úgy olvasom, tüntetésre készülnek Székesfehérváron a Vásárhelyi úti lakótelepen élő kihűlt emberek. A helyi fűtésszolgáltató ugyanis a lakók tartozására hivatkozva elzárta a csapokat. Megint.

 

 

Bonyolult és szövevényes ügy ez az egész, én is foglalkoztam már a történettel itt a Panelblogon. Legyen elég összefoglalásként annyi, hogy a fűtést egy kis seychelle-szigeteki szolgáltató biztosítja, a cég szerint pedig néhány köcsög lakó sose fizet, ezért az egész telep büntit érdemel. A rendszer értéke viszont valóságos közgazdasági csodát produkál, mert a fogyasztók fizetési hajlandóságával fordítottan arányos módon növekszik: tavaly még harmincmillióért kínálta a szolgáltató a cuccot az önkormányzatnak, idén már 90 milliós árról fantáziált. Mondom, aranyos sztori, a fenti linken vannak a részletek.

 

Most a közgazdasági aspektusoknál nem kevésbé bonyolult, a posztmodern közéleti performanszművészet magasságait karcoló szimbolikával szeretnék foglalkozni, ami ezt az egész ügyet körbelengi.

 

Ott van mindjárt a cég neve. Hogy hívják azt a vállalkozást, amelyik abból akar sok pénzt keresni, hogy rendszeresen elzárja a fűtést télen? Na, hogy? Hát úgy, hogy STOPPING Kft. Azért ez óriási nem? Fogékony vagyok az életre kelt szóviccekre, és tudom, hogy a valóság tulajdonképpen egy nagyra nőtt szociopata csecsemő, és a kis rohadék mostanában elemében van: jelen esetben is csak nézek bamba tekintettel magam elé, és ízlelgetem a mondatot, ami úgy szól, hogy "már megint LEÁLLÍTOTTA a fűtést a STOPPING, bazmeg". (Mellékszál: ugyanezt a bénító, de mégis jóleső zsibbadást éreztem, amikor megtudtam, hogy a Nemzeti Kábítószerügyi Koordinációs Igazgatóság vezetőjét Portörő Péternek hívják.)

 

A másik, még zseniálisabb véletlen, hogy az egész történet egy kis darab elmúlt rendszerben játszódik. A lakótelep ugyanis egy félkész állapotban elhagyott szovjet laktanya, aminek az építését mi, magyarok fejeztük be. Hát, így sikerült. Omlik össze az egész a fejünkre, szaródik el minden, cinizmus, gazemberség, és gonosz butaság lesz az úr.

 

Bármit mond a feljelentett felbujtó, attól félek igaza van Mr. Cohen-nek az Observer-től: büdös van itt. Csak sajnos az ilyesmivel közmondásosan együtt megtapasztalható meleg valahogy időközben eltűnt.

 

 

 

Megosztás

 

A bejegyzés trackback címe:

https://panel.blog.hu/api/trackback/id/tr392562933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Véleményem szerint 2011.01.06. 03:08:47

Nekem az tette be az i-re a pontot, amikor nyilatkozott az ügyvezető (nem biztos lehet valami cég szóvivő), hogy azért zárták le az egész tömb fűtését, tehát azokét is akik fizetnek, mert ha a fizetők fűtését nyitva hagyják, akkor a nemfizetők falai átmelegedhetnek

Véleményem szerint 2011.01.06. 03:11:17

Na erre varjatok gombot! Azért remélem megkapja a cég a méltó büntijét... De mivel nincs Isten, és Magyarországon élünk, és a kedves politikusokat nem érdeklik a kisemberek sorsa, így nem fog történni semmi.

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2011.01.06. 05:25:22

"a fűtést egy kis seychelle-szigeteki szolgáltató biztosítja" Mi van??? Ez most komoly? Stopping KFT.? Komolyan mondom ehhez kepest Kina egy idilli demokratkius orszag. Az biztos, hogy ilyen itt nem tortenhet meg.

Fehérvár Kapitány 2011.01.06. 06:15:05

Olvasgatom a neten az írásokat, de sehol nem látom azt a lényeges dolgot leírva, hogy kb. november magasságában az ügyvezető személyesen jött ki a ltp-re, és tájékoztatott minket arról hogy a kedves képviselőnk és legnagyobb fehérvári fűtésszolgáltató kijelentette, hogy tavasszal új fűtésrendszert építenek ki itt a lakótelepen, ami olcsóbb lesz meg minden - tehát Kucsera úr szerint evidens hogy ők akkor mint maszek kis szolgáltatók amúgy is tönkremennek. Ezért akart 10 meg 15 évre szerződni a lakókkal. Az egy dolog, hogy a kedves képviselőnk ennyire marha, hogy fűtési szezon elején ezt a tervet bejelentette, ami külön szemétség, hogy ugyanez a Nagy Szolgáltató most azt nyilatkozza, kockázatos ezeket a kazánokat bárkinek is megvenni, mert rossz a a fizetési hajlandóságunk. Persze, mert akkor tavasszal meg kell küzdenie az esetleges konkurenciával. Haha. NA megyek be a céghez, este kilenc körül jöttem tegnap is haza, az irodában jó meleg van. Mikor hazaértem 14 fok volt, villanyradival 16,5 - re fel tudtam fűteni. Az jó az alváshoz meg egy gyors zuhanyhoz. :-)

Fehérvár Kapitány 2011.01.06. 06:17:23

Nem a közös képviselőről beszélek fennen, hanem önkormányzati képviselőnkről.

Fehérvár Kapitány 2011.01.06. 06:22:33

ja és én is 0 forint tartozásos vagyok.

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2011.01.06. 07:31:57

Mit keres egy maszek kis szolgaltato a kozuzemi futes piacon? Miert nem fenyegeti borton ha csokkenti az elozetesen lefektetett szerzodes szerinti szolgaltatas szinvonalat ergo a homersekletet. Miert nem viszik holnap el bilincsben es a maganvagyonabol fedezik a futest a tel vegeig? Miert nem veri agyon valaki?

Alapvető élelmiszer 2011.01.06. 07:35:38

Én azt a részét tartom durvának, hogy az ügyvezető szerint már 9 milliós tartozást halmoznak föl a lakók. (Meg amikor a pékek sírnak, hogy évek óta veszteségesek, meg amikor az EON sír, hogy veszteséges a gáz üzletág.) Miért? Miért ilyen birkák a vállalkozók? Itt valaki hazudik. Most vagy mégsincs veszteség vagy valamiért nagyon megéri benyelni a veszteséget, amiért ennyire ragaszkodnak hozzá.

hirokin 2011.01.06. 08:28:43

Ha a fizetőknél kikapcsolják a fűtést, az simán életveszélyt okoz. Rájuk kell toszni 90M bírságot, akkor az önkormányzat máris átveheti a rendszert.

Panni CsP · http://csajokespasik.blog.hu 2011.01.06. 08:32:55

2011-be ilyen előfordulhat, szörnyű

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2011.01.06. 08:52:33

Amíg megtehetik, hogy egy ingyenes, veszteséghővel fűtött panellakás, húsz fokos melegéért havi 30 000 forintot kérjenek (és megtiltsák, hogy más megoldással fűtsön a bent lakó) addig nem kell meglepődni semmin.

Mérges 1234 2011.01.06. 08:54:48

Mondjuk faszért nem fizetnek a népek???????

Ha jól tudom egyzer az önkormányzat már kifizetett valami hororr tartozást a lakók helyett, akkor???

Sajnos nem lehet csodát várni.

Tavaly azon röhögtem, hogy a Főtáv azzal reklámozta magát, hogy náluk milyen biztosnágban vagy mert akkor sem kapcsolnak le a rendszerről ha a többiek nem fizetnek.

És, lám, lám ezt becsülni kell.

Zis4 2011.01.06. 09:41:50

Azért az milyen már, hogy 9 milliós kintlévőség a csőd közelébe visz egy közmű szolgáltató céget? Egy tisztességes közműcégnél 9 millióból a legszűkebb menedzsment egyhavi fizetése sem jön ki, nemhogy csődhelyzet! Ha ez a Kucsera ilyen kispályán akar egykapuzni, akkor miért nem ment el zöldségesnek vagy suszternek? Esetleg villanyórát leolvasni egy lófasszal a seggében, hogy egy klasszikust idézzek. Egyébként a 9 millióra se vegyen mérget senki, mert a cég könyvelését senki sem látta, ez csak amolyan bemondásos követelés. Gondoljuk csak végig: 9 milliós tartozás kevesebb, mint egy év alatt -ha átlagban havi 20e HUF-os számlával számolok, ez 450 havi tartozást jelent 330 lakás esetében. Nehezen hihető. Egyik nyilatkozatában 150-200 lakásnyi tartozásról beszélt, tehát azzal sincs tisztában, hogy pontosan hányan tartoznak neki, 25%-os szórással tippelt, röhej.

redriot77 2011.01.06. 11:13:19

2011, Európai Unió, Magyarország: volt szovjet laktanyából kialakított lakótelepen élő emberek 12-15 fokos lakásokban telelnek, mert a seychelle-szigeteki fűtésszolgáltató egy-két nemfizetőre hivatkozva elzárja a fűtést.
Ha visszaküldenénk fénypostával néhány mai újságot 1990-be, asszem megállna az ütő mindenkiben, hogy hová jutottunk a nagy rendszerváltással. :/

Zis4 2011.01.06. 11:26:58

@redriot77:
Nem laktanya, hanem tiszti lakások. Közönséges kijevi meg győri panelek, mint bárhol az országban.

Creative Commons License
Panelblog by Lakótelepi Blog Közösség is licensed under a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el! 2.5 Magyarország License.
Based on a work at www.panel.blog.hu.

süti beállítások módosítása