Névtábla:

"Őrjítő ez a lakótelep, ahol lakom veled." /Bizottság: Már megint ez a depresszió/ - egy blog, amelyben panellakók, csótányok és más házi kedvencek, lakások, radiátorok és fúrógépek a főszereplők.
panelblog@gmail.com

Lesz-e helye a virágoknak?

"Nálunk panelprogram van." Szembenézünk a rideg tényekkel, elhatározzuk, hogy nem hazudunk tovább: kimondjuk, leírjuk ezt a mondatot. Eltelik három másodperc roppant csönd, majd valami végleg elpattan ott belül:

 

 

Ilyen lelkiállapotban lehetett levélírónk is, amikor végső kétségbeesésében tőlünk kért segítséget. Próbáljunk hát kezdeni valamit a helyzettel: néhány vigasztaló szó is elég lehet, de hátha van köztünk olyan, aki érdemben tud tanácsot adni Áginak, akit panelprogram ért. Íme a levél:

 

Szia!

 

Bocsi a zavarásért, panelos gondom van, annyi minden van a blogodban, látszik, hogy sokat foglalkozol e témával, csak reménykedem, hogy tudsz ötletet adni.

 

Nálunk panelprogram van. 3 helyen cseréltek ablakot.  A nappaliban a szélesebb erkélyidom helyett jóval keskenyebb műanyag lett berakva, igy kb 3 ujjnyi rés maradt a padlózat és az új erkély között. Ezt gondolom nekem kell helyreállítani, én fogok fázni amikor a betonon feljön a hideg. Ez a kisebb bajom. A másik szobámban a régi párkányon volt kb 20 cserép virágom, amit régóta gyűjtök.

 

 

Most olyan keskeny párkány került fel, hogy 1 cserép sem fér oda. A párkány mérete megegyezik az előzőével, de használhatósága nem. Kérdésem: a lakók egyedi igényeit figyelembe kell venniük, vagy eldöntik oszt jónapot?

 

Egyik szomszédomnál is hasonló állapot van, ő rákérdezett az építésvezetőre, aki azt mondta neki, hogy a párkány nem érhet a radiátor fölé, mert a tűzoltóság nem fogadja el... -hát mint mondjak.... távfűtéses lakás,  max. 40 fokos vizzel ellátott radiátorral, az is lejjebb van az ablaktól kb 10 cm-rel. Kérdésem: ez a válasz elfogadható?

 

 

Mit tegyünk? Igenis kérjünk szélesebb párkányt, vagy saját költségünkön csináltassuk meg?  

 

Elnézést ha zavartalak levelemmel.

 

Várom válaszodat.

 

Tisztelettel: Ági

 

 

 

 

Megosztás

 

A bejegyzés trackback címe:

https://panel.blog.hu/api/trackback/id/tr513266177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

attila1 (törölt) 2011.09.29. 23:10:01

a panel nem családi ház, hogy egyedi igényeket vegyenek figyelembe. Modernizáltak a fűtéskorszerűsítés miatt, de néhány lakó cserepes növénye miatt nem fogják újratervezni a házat. Erre saját zsebből kell költeni.

más:
lehetnének sűrűbben posztok, a panelházak a kedvenc témám.

Szalay Művészeti Szalon · http://www.szalayszalon.hu 2011.09.30. 10:44:37

Az erkélynél nálam is ez volt, de a munkások benyomták purhabbal és fölé rakták azt a szegélyt, amivel oldalt is letakarták a réseket.

Egyébként én is okoztam némi fejtörést, mert a szobában nem laminált, hanem rendes 3 cm vastag fa parketta van. Miután berakták az erkélyajtót, az ráült a parkettára, kinyitni nem lehetett. Faragni kellett a műanyag tetejéből és alulról kiékelni, hogy feljebb kerüljön az egész. Így rögzítették és azóta is jó.

Creative Commons License
Panelblog by Lakótelepi Blog Közösség is licensed under a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el! 2.5 Magyarország License.
Based on a work at www.panel.blog.hu.

süti beállítások módosítása