Névtábla:

"Őrjítő ez a lakótelep, ahol lakom veled." /Bizottság: Már megint ez a depresszió/ - egy blog, amelyben panellakók, csótányok és más házi kedvencek, lakások, radiátorok és fúrógépek a főszereplők.
panelblog@gmail.com

A lépcsőházi rendteremtés fegyverei

A múltkori poszthoz fűzött kommentekből kiderült, hogy a kismegszakító: fegyver. Éjszakai mosás, porszívózás, zenehallgatás esetén lehet bevetni.

 

"Simán, lakáson kívül van úgyis" - mondja szemig jimmy. "Panelban lakni ősi román szokás. Én is gyakoroltam 25 évig. Valaki említette a kismegszakítót, azt is gyakoroltam a felettem lakó ájult-részeg szomszéddal szemben, így behatolás nélkül le lehetett kapcsolni a bömbölő tévéjét" - teszi hozzá Leonard Zelig. Azso nem tudja mi az, szerencsére Borcsika segít neki: "Biztosíték. ha a lakáson kívül van a kismegszakító tábla, akkor oda kell menni, oszt lenyomni. jó eséllyel mire talál gyertyát, meg ilyesmit, addigra a szomszéd el tud aludni :-) de ettől nem fog kapcsolni, sőt vérig lesz sértve."

 

A kismegszakító tehát a nehéztüzérség. Kézifegyverek: seprűnyél (plafonhoz), fenőkő (kiválóan, nagy hatásfokkal lehet vele ütni a radiátorcsövet). Csúzli: felmész és szólsz...

 

Azt viszont senki nem gondolná, hogy a lépcsőházi dzsungelharc napalmja, ami mindent visz, nem más, mint a rágógumi.

 

Kamaszként alkalmaztam először. Fúrt a fölöttünk lakó, egész hévégén. Végigfúrta az egész gyerekkoromat. Kisebb koromban írtam miatta, nem bírtam a hangját, féltem tőle. Szüleim hiába kérlelték, fenyegették, dulakodtak vele: ő a házirendre hivatkozott és fúrt tovább.

 

Forrófejű tizennégy évesen már nem sírtam, hanem átvettem a kezdeményezést. Rágózni kezdtem, bevettem egyszerre négyet is, aztán felmentem a fúrómániás ajtajához, hogy szóljak, hagyja abba. Nem hallotta a csengőt. Nyomtam folyamatosan, de nem hallotta. Tovább nyomtam, ő ugyanezt tette a lakásában a fúróval, de én ekkor már a rágóval is dolgoztam: szép komótosan, hatalmas lelki nyugalommal és nagy odafigyeléssel nyomkodtam befele az egészet a csengőkapcsoló réseibe. Mikor végeztem, a csengő úgy maradt benyomva, a nyálas rágó odapasztotta. Csak az undorító massza kikapargatásával, vagy cserével lehetett újból használható állapotba hozni.

 

Öt perc után a fúrás abbamaradt. És nem kezdődött újra legalább két hétig.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://panel.blog.hu/api/trackback/id/tr621091748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

turner · http://kiforditott.blog.hu/ 2009.04.28. 18:23:43

Jó kis poszt :) Én csak most kezdtem panelos pályafutásom, kb 3 hónapja. Előtte kertes, azelőtt téglaház. Hál' istennek elég csendesek a lakók, eddig csak egy vasárnapomat zavarták meg kopácsolással, bár akkor épp a délutáni szundimból vertek fel... Elég morcos voltam :D

Lesley · http://8ker.blog.hu/ 2009.04.28. 18:40:09

hehe, jó trükk
én a kulcslyukat pillanatragasztóztam volna be

Büszke 2009.04.28. 18:45:41

Helyzetjelentés:
Nálunk egy illegalitásban lévő cipész kopácsol hétvégéként, szerencsére rendszertelenül. 4 hetet kihagyott lehet, hogy felfedezték a búvóhelyét és odébb állt. Sajnos alám költözött egy elég zajos lény, annak lehet csúnya vég lesz. Rájöttem, hogy 30+ évesen már egyáltalán nem tolerálom a csütörtöki házibulit. Mindegy, ha lakás avató, akkor puffogtam magamban, de a folyamatosan üvöltő techno az kicsikét kezd sok lenni. Az egyik folyosószomszéd meg 10 éve dohányzik a folyosón, mert neki nincs erkélye. Vele mi a tököt lehet kezdeni? Egyébként egész normális fószer csak ne füstölne.

peca1000 2009.04.28. 18:59:53

@Büszke: Hívd ki az ÁNTSZ-t! Közegészségügy. Na most megkapom a sünadagomat 1 hétre :)

janikahhh (törölt) 2009.04.28. 19:35:44

A felső szomszédomra általában este 11 után jön rá a tévézhetnék... de hogy miért csont hangerőn, azt nem tudhatom. Még jó, hogy addigra elfáradok, aztán inkább alszom, nem hallgatózom :)

alturl.com/fwvr

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2009.04.28. 19:49:27

megtörtént, de már elévült eset:
panelban megy az egyik éjjel a nagy házibuli, dübörög a zene, visítás, jókedv, miegymás. szomszédok pár óra elteltével már nehezen tolerálják, de törvénytisztelők lévén rendőrt hívtak. járőr kimegy, hosszan csenget, kijönnek, megígérik, hogy visszavesznek hangból. rendőrök el. húsz perc múlva megint beszólnak a jardnak, hogy hangosak. rendőrök kimennek, megkeresik a lakáshoz tartozó kismegszakítót, egyikük odaáll az ajtóhoz bólint, mire a másik lenyomja a mexakítót. hirtelen nagy kuss, majd röhögés és ordibálás, ajtó kinyílik. az ajtónál álló rendőr kérdés nélkül orrba veri az első kilépőt. és itt vége is volt a bulinak. a lépcsőház konkrétan vastapssal jutalmazta az intézkedést.

tenkes kapitánya 2009.04.28. 19:50:59

a rágóguminál hatásosabb szer is van:) pillanatragasztó a cilinderzárba. Ha az első nem hat a második után garantált a hatás:))

Idet 2009.04.28. 23:37:40

Nálunk a fölső lakó, lakása légterét kímélni óhajtván, kicigarettázik az ablakon, és lazán leveri a hamut, ami az én nyitott ablakomon száll be, plusz egész télen csikktálnak használta az ablakpárkányomat.

Illegális cipész: anno illegális esztergályosunk volt, nagy, zajos esztergapaddal. Neki az vetett véget, hogy az elektronyos művek rájött az áramlopásra.

Betonférgünk is vagyon, de egyszer kollektíve (!)sikerült ellene fellépnünk, sok karalábéfejű aludni vágyónak, és azóta mérsékli magát.

Mylady 2009.04.30. 20:59:16

Nálam az alsó szomszéd (3tagú család) láncdohányos. Nem tudok ablakot/erkélyajtót (francia) nyitni a nappaliban, mert folyamatosan jön be a cigifüst. És nem tudok mit csinálni velük. Állítólag az előttem ittlakók időnként belocsoltak az ablakukon ("jaj, bocs, csak a virágot öntözöm"), szóval volt harc...

Egyébként egyik évben felújították a lakást, természetesen hétvégén. Közben ott laktak. Reggel korán ébresztő, összepakolás, estig felújítás, késő este szétpakolás. Isteni érzés egész nyáron minden hétvégén reggel hétkor pakolászásra, kalapálásra, falfúrásra ébredni. És konkrétan letagadták mindenkinek, hogy felújítanak.

Én pont azt utálom a legjobban, hogy hülyének néznek.
Egy másik lakásban elhangzott a következő mondat: "Nem mi kalapálunk, a szomszéd utcában van egy felújítás, biztos azt hallja" - biztos. Mert olyan hülye vagyok...

ninezero 2009.11.09. 01:42:27

hát, én hónapok óta tűröm a fölöttem lakó antiszociális baromállat tüc-tüc zenéjét, a kopogás már nem használt, most éjjel egykor felmentem és lekapcsoltam az áramot. folytatta. most is hallgatom, hogy dum-dum-dum-dum, tüc-tüc-tüc-tüc. és holnap reggel dolgozni kell mennem. most komolyan, mi a istent lehet csinálni egy ilyen retkes köcsöggel? :(

Bozdurgán 2009.11.10. 16:29:29

@ninezero:

nekem az erőszak jött be, még valamikor amikor panelban laktam:)
Nyugi mi kertes házban lakunk nekünk meg 1 kakast telepített a szomszét a hálószoba ablakunktól 10m-re én koránkelő lettem...

HaBCiCa 2009.11.23. 22:27:53

A felettünk lévő lakásban 6 éve (mióta itt lakunk) váltják egymást az albérlők... Eleinte főiskolások... gondolhatjátok. Buli-buli hátán. A lányok sokkal rosszabbak amúgy, a buli mellett megy a magassarkúban körbe-körbe rohangálás. Úúúúúúúúgy lenyomnám a torkán a tűsarkúját, hogy miért kell lakásban az a ... cipő!!!!
Most pedig friss párocska költözhetett be, vagy még csak néha tölti itt az estét a kislány. Első alkalommal szépet álmodtam, mikor szörnyű hang fonódott az álmomba. Felkeltem és tovább hallottam azt a bömbölő, iszonyú ijesztő, sátáni nyögést!!!! Hát apááááááááááám, ilyen hangot hogy adhat ki egy nő??? Az a gond ezzel, hogy pont a hálószobánk felett csinálják hajnali 2-3 között!
Nem irigykedek én, csak hagyjanak már nyugodtan aludni, ne rémisztgessenek engem!!! :D

panelspider 2009.11.28. 18:09:23

Lakótelep, Budapest.
Paraszt minden hétvégén éjszaka bulizik, repülnek a poharak piás üvegek a 10.emeletről.Ez így megy pár hétig.Aztán paraszt reggel arra ébred, hogy a kocsijának mind a négy kereke furcsa módon fizikai átváltozáson ment keresztül. Azóta csönd!

A termódinamika második főtt étele 2021.01.30. 01:07:08

@ninezero: felmész egy tonfával és eltöröd a fején, az ilyen nem ért a szóból

Creative Commons License
Panelblog by Lakótelepi Blog Közösség is licensed under a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el! 2.5 Magyarország License.
Based on a work at www.panel.blog.hu.

süti beállítások módosítása