Névtábla:

"Őrjítő ez a lakótelep, ahol lakom veled." /Bizottság: Már megint ez a depresszió/ - egy blog, amelyben panellakók, csótányok és más házi kedvencek, lakások, radiátorok és fúrógépek a főszereplők.
panelblog@gmail.com

Kosár a kötélen

A garázsbolt intézményét mindig van ok elsiratni, először ugye azért, mert jön a gonosz multináci, aztán majd nem lesz pénze a tulajnak használt BMW-re. Aztán meg azért, mert az eu jön, és ha a macskazabáló trianongeci bürokratája beveri a fejét a plafonba, bezáratja az egész kócerájt. Következmény, lásd fentebb.

 

A garázsbolt viszont valahogy sosem akar megszűnni. Biztos sok szakdolgozat születhetne a mezőgazdasági főiskolák varázslatos elnevezésű pénzügy szakirányain a témában, én azonban megpróbálom rövidebben összefoglalni az okot: az üzletek tulajdonosai valahogy mindig találnak az éppen forgalmazottnál olcsóbb, ezzel arányban igénytelenebb és károsabb féldecis szeszesital-fajtákat. Ez az üzleti modelljük.

 

Lucifer-likőr. Halálfejes rum. "Izű szeszesital". Víz, finomszesz, aromák, színezék.

 

A különleges árukínálathoz pedig különleges igények társulnak. Van, aki csak itt kap hitelt, van, aki hallucinációi miatt már fél a nagyobb boltokba bemenni. Szegeden olyat is láttam, hogy az öreg már a másodiktól a lépcsőház aljáig tartó pár métert is megspórolta. Kihajolt az ablakból trikóban, mosdatlan feje messziről fénylett a napsütésben. Nézelődött, rá-rágyújtott. Zsolti a boltos időnként felkiabált neki, hogy "kell-e valami Zoli bá'?" Az öreg ilyenkor leszólt, hogy egy fél vodkát felküldhetsz, ha gondolod. Aztán eltűnt egy kicsit a lakásban, majd egy spárgára kötözött kosárral tért vissza. Benne a pénz, leengedte, Zsolti belepakolta a cuccot plusz az esetleges visszajárót, aztán már ment is fölfele az életmentő nedű.

 

A lakók is hozzászoktak két borulás után, hogy Zoli bácsi ablaka alatt teherlift üzemel, a balesetveszély miatt érdemes kerülni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://panel.blog.hu/api/trackback/id/tr41102603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

petekovax 2009.05.04. 19:04:10

Megyeszékhelyen lakok az ország nyugati végében.
Több nagyvárosban is laktam, de ennyi eldobált "rakétás" üveget még sehol sem láttam, mint itt.
A garázsboltos kemény mag fele kutyasétáltatás ürügyén megy le. A kutyát kikötik a mászókához, a padokat pedig beforgatják a garázsbolthoz, kerthelyiséget alakítva ki.
Innen már semmi sem állítja meg a közönséget. A homokozóban gyűlik az üvegcserép, a hintában pedig a sörösdoboz. A bolt pedig non-stop nyitva.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2009.05.04. 19:38:22

Tisztelettel kérdezném, mitől "veszélyesebb", vagy "ártalmasabb" ez a fajta szeszesital, mint bármelyik másik (hasonló töménységű)?
Hacsak nem valami házilag pancsolt, fagyállós, denaturáltszeszes szarról van szó, akkor végeredményben ugyanaz, mint a többi. Víz, alkohol, aromák. Persze a minőségiekbe természetes úton kerülnek ezek bele, de attól még maximum a minőségükben térnek el...

nyekk 2009.05.04. 19:50:49

@Before: Meg is válaszoltad a saját kérdésedet. De bizony, ablakmosó folyadékból, meg hasonlókból készülnek.
Egyébiránt ezek a garázsboltnak titulált ocsmány hugyoskocsmák kizárólag szesz (meg helyenként narkó) árusításából élnek, és pokollá teszik a környéken lakók éjjelét, nappalát. A törzsközönség éjjel nappal ordítozik, randalírozik, hugyozik, hány, kötekszik, erőszakosan kéreget. És valamilyen titokzatos okból sem a rendőrség, sem más hatóságok sem hajlandók semmilyen panaszos bejelentésre reagálni, intézkedni.

Netremete 2009.05.04. 19:57:13

@Before: Nagyon fontos az alkohol tisztasága. A mesterségesen előállított szesznek sokkal durvább mellékhatásai vannak, mint a gondosan, természetes anyagokból erjesztett, főzött italoknak. Másképp is hatnak az idegrendszerre. Ezek a olcsó szeszek, gyorsan kábultá tesznek, izomremegést, fáradságot, hányingert idéznek elő, ellentétben a minőségi italokkal, ahol ezek csak nagyobb mennyiség elfogyasztása után jelenkeznek. Egyszómintszáz: A mulatni akarok minőségi, tiszta pálinka, ha felejteni, és álomba merülni, akkor ezek a vackok...
A jelszó: IDEGRENDSZER

Tisztelettel. :)

Netremete 2009.05.04. 19:59:24

@nyekk: Ezek miatt nem lehet már 10 után piát kapni... Én nem alkesz vagyok, de azért a nonszensz, hogy péntek este nem tudok venni egy sört magamnak. Nem a boltokkal van a baj, hanem azzal, hogy a rendörség nem teszi a dolgát...

Telepi János · http://www.panel.blog.hu 2009.05.04. 20:03:45

@Before: Én nem tudom, mi van ezekben, de hogy olcsóbb, és így jobban tud pusztítani, az biztos.

@nyekk: @Netremete: Na, hol kap ingyenkávét, ezt-azt a járőr? :))))

amzso 2009.05.04. 20:24:55

jó írás! remélem most már legalább ilyen sűrűn lesznek postok, mint most.

nemuccaszoc 2009.05.04. 20:42:27

Nálunk a fodrász mellett van panelkocsma, panelőálesszal 80% tiszta alkohol, 20% csapvíz.

Dorombolo 2009.05.04. 20:57:44

@petekovax: Lakom. Csak azért, mert utálom, ha valaki nem csak melléüt..

Dorombolo 2009.05.04. 20:59:00

@Netremete: Csak az a baj, hogy amikor nem mulatni akarsz, az sokkal kártékonyabb az idegrendszeredre, mintha mulatnál, drágán... Ez van.

bandeenator · http://kritika3.blog.hu 2009.05.04. 21:09:15

@petekovax: gyere Bp-re:), ennél koszosabb várost nem találsz.

bandeenator · http://kritika3.blog.hu 2009.05.04. 21:11:51

@Netremete: megvesszük 10-ig :D

Viccet félretéve 10 előtt a törzsalkeszek is megveszik, és ha kell, még éjfélre is marad belőle.

Nálunk is van ilyen bolt, de az csak nappal van nyitva.

Kalmár 2009.05.05. 06:48:43

Bizony jó kis írás ez.
Tömegével vannak, ilyen kocsma-boltok.
Semmilyen higiéniás feltételnek nem felelnek meg, nem gond a bolt előtti "kocsmázás".
A termékkör minősége pedig, igenis katasztrófa.
Láttam már Furmint ízű bort is......

buGhunter · http://bamberg.blog.hu 2009.05.05. 07:39:58

A termékek palettáján az egyik gyöngyszem a Tipli (hátha vki nem ismeri): www.gyorilikor.hu/HUN/aktual0t.html
Ennél igénytelenebbet nehéz elképzelni :)

Jim 2009.05.05. 08:35:34

Ja, az avason laktam egyetemista éveim alatt, és azért egy-egy reggel, főleg a hétvége kezdődött így, álltak vagy 5-en előttem: egy kiló kenyeret kérek, meg két barackot, egy liter tejet kérek meg egy szilvát stb stb.

Nincs ezzel nagy baj, csak ne dobálják el.

Azért meglepetést is tudnak okozni a garázsboltok: az imént említett avasi pecóban héderel négy semmirekellő egyetemista, és egy szép vasárnapi napon édesanyám eljött körülnézni (rokonok is éltek Miskolcon). Elment wc-re, és szörnyülködve jön ki, hogy hogy néz ki ez a budi. Mondom öntünk mi abba domestost. Azt mondja, az nem jó, sósav kell. Mondom honnan vegyek sósavat. Azt mondja, bízd rám: lemegy a kis piszkosba, és amikor sorra kerül, mondja az eladónak, hogy sósavat kér. Erre az eladó a kirakatból(!) elővesz vagy kettőt, és megkérdezi, hogy elég lesz? Na ekkor mondtam, hogy semmi sem lehetetlen.

Kenneth 2009.05.05. 09:06:33

Mondjuk a panel aljában is csak akkor lehet kiskocsma vagy bármiféle üzlet, ha azt a lakók a közgyűlésen engedélyezik.

Off:
Help plíz..
Kezdő panelos vagyok, lehet hogy volt is már ez a téma, de mit lehet tenni a galambokkal? Mindig bejönnek az erkélyre, ha nem vagyok a lakásban két nap alatt fészket raknak, közben összeszarnak mindent.
Hogy lehet őket elűzni végleg?
Tipp?

Szandraa 2009.05.05. 10:06:10

Az egyik exem apukája Gödöllőn megcsinálta ezt, úgyhogy sajnos tudom, hogy ez nem csak városi legenda. :)

Jim 2009.05.05. 11:00:33

@Kenneth: virágok, ládában, rengeteg! Köztük a szúnyogirtó becenevű, nem tom mi a rendes neve.

Nekem nem segített a mérgezett mag, de még a csúzli sem, pedig egy párat leszedtem az utóbbival.

Mióta viszont virág van kinn (és fontos, hogy a korláton is legyen!) azóta, lekopogom, egy sincs.

Kenneth 2009.05.05. 13:13:35

@Jim:
Köszi, kipróbálom majd.
Kis nehézség, hogy nekem nincs korlátom, hanem olyan tömör beton előfalam van amire párkányt tettek a panelrehab során, a megszokott rehabos minőségben, purhabbal rögzítve. Csodálom hogy a szél nem tépte még le. Szóval erre óvatosan lehet csak virágot rögzíteni. Azért majd kipróbálom.

petekovax 2009.05.05. 17:54:36

@bandeenator: Pesten is laktam, és nem vágyom vissza. Csak érzékeltetni akartam, hogy a nagy városok felzárkóztak.

petekovax 2009.05.05. 18:17:54

@Dorombolo: Köszönöm, hogy figyelmeztetsz a szó eredeti (helyes) használatára, de nem tartom extrém hibának. Ez az alakja is egyre elfogadottabb.

Creative Commons License
Panelblog by Lakótelepi Blog Közösség is licensed under a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el! 2.5 Magyarország License.
Based on a work at www.panel.blog.hu.

süti beállítások módosítása