Névtábla:

"Őrjítő ez a lakótelep, ahol lakom veled." /Bizottság: Már megint ez a depresszió/ - egy blog, amelyben panellakók, csótányok és más házi kedvencek, lakások, radiátorok és fúrógépek a főszereplők.
panelblog@gmail.com

Miből lesz a luxuspanel?

"Luxuspanel... Ez önmagában ellentmondás.... Olyan mint az igényes pornó, a nikotinmentes cigaretta vagy az alkoholmentes sör...." - kommentelte "nemrég" az Urbanista blogon johevi.

 

Fene tudja, hogy igaza van-e, mindenesetre a kifejezés van annyira ellentmondásos, hogy érdemes foglalkozni vele.

 

 

 

A fogalom - még inkább, mint egy évvel ezelőtt -, az ingatlanügynökök varázsszava lett. Nem véletlenül. Gazdasági újságírósan fogalmazva: "megjelent a piacon a közepesnél 10 százalékkal kevesebb fizetéssel igen, megtakarításokkal viszont alig rendelkező fiatal alkalmazotti réteg, amelynek tagjai tavaly őszig, a válság kirobbanásáig hozomra kaptak önerő nélküli devizahitelt bármelyik banktól. Most viszont már nem, sőt apuka vállalkozása is tönkrement, így a szülők sem állják a harminc-negyven százalékos önrészt az amerikai konyhás lakóparki lakáshoz, ami pedig mindenképp kellene, a szomszéd csopveznek is van. Aki későn ébredt, és nem vásárolt ilyet tavaly, az egyszerre mondhatja magát szerencsésnek és pechesnek: egyrészt nem lapátolja minden fillérjét a törlesztőrészletekbe, és még el tud menni például színházba. Másrészt titkolnia kell alsó-középvezető kollégái előtt lakcímét, mert a divatos lakópark helyett csak valamelyik közismert lakótelepi negyedben tud lakást venni, az meg szerinte ciki."

 

Na, őket lehet megfogni azzal a szóval, hogy luxuspanel. De mi kell ahhoz, hogy egy hirdetésbe bele lehessen írni ezt a kifejezést?

 

A hirdetéseket átböngészve úgy tűnik, már egy lekerekített átjárófal is annyira feldobja az 54 négyzetmétert, hogy az egyből Playboy-villához lesz hasonlatos. (Ez a megoldás egyébként a 80-as évek vége óta divat, akkor egyfajta rendszerellenes lázadásnak számított hozzányúlni a szocialista tervezőasztalon megálmodott szögletességhez.)

 

III.Békásmegyer Duna felöli oldalán, 51nm-es, X.emeleti, napfényes, a Megyeri hídra panorámás, amerikai konyhás nappali + étkezős, INFRASZAUNÁS, gyönyörűen, minőségi anyagokkal felújított, fiatalosan átalakított, erkélyes, luxus panellakás... (folytatás: itt).

 

Aztán olyat is találtam, aki a panellakások egyik nagy előnyének - tudniillik, hogy többnyire világosak - száműzésével éri el a luxust. (A lenti lakás lehet a példa, hogy a vámpírok már a lakótelepekre is betették a lábukat. Még a lakcímüket címet is gondosan megválasztották.)

 

Szeged, Vértói úton kínálom ezt a nappali 1 szobás, 50 m2-es, egyedi tervezésű, extravagáns, luxus kivitelezésű, 10 emeleti panellakást, páratlan kilátással a Vértóra. A lakást a tulajdonos 3 évvel ezelőtt teljesen átalakította. Az eredeti erkélyt beépítették, a fürdőszobát a folyosó terhére megnagyobbították, a belső ajtókat tokostól kiszerelték, álfalat építettek a nappaliba, új konyha és fürdőszoba berendezéseket helyeztek el. A belső építésszel megterveztetett színvilág és kialakítás nem szokványos, azonban a legapróbb részletekig harmonizál... (folytatás: itt).

 

Mások a hiteltörlesztés miatt elveszett utazás-élményt kívánják pótolni leendő vevőiknek azzal, hogy utcabútorokat pakolnak a lakásba, mint luxuskellék.

 

XI. LUXUS kivitelezésű, 65 nm-es, 3 szobás, 8. emeleti, erkélyes, kívülről szigetelt panellakás eladó Kelenföld szívében. A lakás belsőépítész által, egyénileg tervezett, minőségileg kivitelezett, igazi kincs a kényelmes panel világában... (folytatás: itt).

 

A kilátás is fontos:

 

"CSAK A MI IRODÁNK KÍNÁLATÁBAN" IV. kerület, legkedveltebb részén, ugynevezett, "luxus panel" kis lakóközösségű  társasházban, a piac mögötti részen, 63nm-es, 2 szoba+hallos, ERKÉLYES, felújított állapotú lakás eladó. A szobák ablakai egy varázslatos örökzöldekkel teli parkra néz, roppant csendes... (folytatás: itt).

 

A "műszaki tartalmat" - úgy is mint jacuzzi - majd talán egy következő bejegyzésben veszem górcső alá.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://panel.blog.hu/api/trackback/id/tr931515102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gremlin (törölt) 2009.11.10. 17:40:27

Luxus és panel?
Mintha kissé anakronisztikus lenne,nem?

Shopping 2009.11.10. 17:49:50

Kandeláber a nappaliban??

Miazott a 2. képen?

"belsőépítész által, egyénileg tervezett"

EGYEDILEG! gyökér ingatlanos

Leonard Zelig 2009.11.10. 17:57:40

Az enyém meg ritkaság, még van benne azbeszt szigetelés, ezért árulom rák-felárral.

civistroll 2009.11.10. 18:02:43

Olyat keress, ahol átnyitották a két emeletet!
Nálunk Debrecenben van olyan, csigalépcsőn lehet feljutni.
Kicsit meredek...

speki2 2009.11.10. 18:02:44

szép, szép, de ettől még ugyanúgy hallod ha alattad lehúzzák a vécét sz...s után vagy ha fölötted vasárnap reggel húst klopfolnak.

Viktus 2009.11.10. 18:07:45

ez a szegedi teca v.mi pinázós lakás lehetett :D

forumuser 2009.11.10. 18:18:47

@speki2: "Lakóparki" téglalakásban sokkal jobban áthallatszik minden, ez is megérne egy misét...

boogieee · http://www.pallas70.hu/logisztikai-ugyintezo.php 2009.11.10. 18:24:54

A panel egy nagy rakás sz*r, ezért nem kell a kutyának se, illetve annak, akinek van egy kis esze!

autosdolgok · http://autos.dolgok.com 2009.11.10. 18:25:30

@civistroll: a lépcső? :) de az tényleg érdekes lehet! és olyan van, hogy a garázzsal nyitották egybe?

changebug (törölt) 2009.11.10. 18:35:27

A márvány az arany és a fa/lambéria megspékelve hangszigeteléssel és beépített világítással, fűtéssel nagyon kellemes tud lenni panelben is. szintek is átüthetők.
Bár bennem mindig felmerül a kérdés, hogy minek beleölni egy kecóba/házba kurva sok pénzt.
Úgyse tekinti már egy életre szólónak azt se senki...

changebug (törölt) 2009.11.10. 18:45:57

@boogieee: Egy nagy fenét.
A kecó legfontosabb tulajdonsága, hogy hol van. 4 szintes panel 30-40 éves platánok között nagyon kellemes tud lenni. Felér a fa lombkoronája a felső szintig. és madarakra kelsz Persze gondolom pesten nincs sok ilyen. Belül meg mint a mellékelt ábra is mutatja belerakhatsz minden szart.
Egyébként meg a lakóparki kecók házai egymás seggébe vannak van ahol nem lehet parkosítani a garázsok miatt és ahol lehet a park is csak 20 év múlva áll be. Nem különben a hegyen a barom nagy házaknál is minden a zöld rovására megy.

feledékeny 2009.11.10. 18:49:19

Kár fanyalogni: ízlések és pofonok lehetnek különbözőek, de mindegyik belinkelt ingatlan tisztességesen meg van csinálva, bennük van az anyag és technológia, nem a hatvanas-hetvenes-nyolcvanas évek házgyári egyen-pvc-jét és egyen-konyhabútorait láthatjuk. Nem kell a panelt fikázni, tiszta és összkomfortos lakhatást biztosít, nagyon sokan élnek ebben az országban, akik boldogan beköltöznének egy ezekhez nem is hasonlító műszaki és esztétikai állapotú panelbe. Volt, amikor kormányprogramvolt a " ki a panelből", most meg az a kormányprogram, hogy " mentsük meg a lakáshiteleseket ". Muhaha! Nem beszélve arról a barátomról, aki szintén " elmenekült a panelből", azóta van egy 100 nöles udvara, egy csomó adóssága és egy szomszédja, aki minden hétvégén az IFÁ-ját javítja járó motor mellett:))))

Gvtisavar Djavakhi (törölt) 2009.11.10. 18:57:07

luxus, nem luxus... soha nem költöznék panelbe.

feledékeny 2009.11.10. 19:01:41

@Viktus: szerintem is olyan, de arra a célra nagyon ott van a szeren.

Viktus 2009.11.10. 19:03:47

@feledékeny:

jah mivel az egyik szoba egy ágyból áll :D

The Green Manalishi (törölt) 2009.11.10. 19:14:02

A buszon hallottam két malterosruhás szaki beszélgetéséből: "Kiaranyozhatod azt baszd meg, akkor is csak panel marad." és ezen kár vitatkozni.

Más kérdés, hogy nemrég jártam egy új, "korszerű" lakásban. Szűk, ablaktalan lépcsőház, apró "konyha", ablaktalan, szűk fürdőszoba, két szoba és egy max. biciklitárolónak használható erkély. A szomszédnak még a szellentése is áthallatszott, nemhogy egyéb.
Nem kiemelt helyen van, mégis kétszer annyi, mint az 500 mre lévő, ugyanekkora-ugyanilyen panelek.
Ja, és szar a kivitelezés, a mesterek visszajárnak állandóan gariba javítgatni.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2009.11.10. 19:29:54

szánalmasan ízléstelen lakások.

Viktus 2009.11.10. 19:31:35

@Bukowszky:

A szegedi lakásban mégis többet dughattak, mint egy bordélyban :D

changebug (törölt) 2009.11.10. 19:33:16

@The Green Manalishi: nem más kérdés ugyanaz. magyarul drága és szar nem panel, lehúzni a sznobokat. az más kérdés, hogy 10 emeletes békásmegyeri meg másik istenháta mögötti panelbe én se mennék. De a panelnek mint anyagnak leginkább csak egy baja van - nyáron kurva meleg tud lenni.
De miért jó az a "kertes" családi ház ahol a szomszédban javító van a terasztól 5 méterre és nincs legalább egy akkora kert, hogy a szomszédnak integess és ne átköszönj. Mert akkor inkább panel és kápé.

Kicsijoe 2009.11.10. 19:51:46

Keresztapámnak volt gy ilyen : vidéki kisváros,két 54 nm-s lakás a tizediken összenyitva,félkörpanoráma,dupla tükörajtós gardrób,sarokkád,márvány...mindez 89-ben.

Leslieke 2009.11.10. 19:54:39

Azért az első hirdetés se semmi, azt írja, hogy:

"III.Békásmegyer Duna felöli oldalán, 51nm-es, X.emeleti,..."

majd a részleteknél:

"Ingatlan elhelyezkedése: udvari"

Nem tudom, ki hogy van vele, de én nem szeretném, ha a (amúgy még nem létező) gyerekem a 10. emeleti erkély korlátján keresztül közlekedne az "udvarba".

Fat Jew Biatch 2009.11.10. 19:56:30

Fgyu, a panel olyan mint a hospice. Lehet, hogy egészségesen nem jó ott lenni, de haldokolni teljesen okés. Én magam is laktam panelben. Két egyetemi évet Békáson. Teljesen okés volt, napos, meleg, pontosan követettem mikor facér a szomszéd szépasszony, mindig szólt valami valahol, és seperc alatt leugrottunk az Omszkira (azóta hogy elbaszták már a jó kis nudisarkot). Én szerettem. És ma is jobban érzem magam jó vastag falú, négyhuszas belmagasságú, tágas lakásban - egyszerűen jobban illik az életvitelemhez, mint pl. a Csillaghegyi házam, ami hétvégi ház lett, noha alapterületben a lakásom háromszorosa. Majd ha nyugger leszek és rákattanok a kertészkedésre biztos odaköltözöm.

gggggg 2009.11.10. 20:00:02

A kandellaberes szobaban az egy klima kulteri? Vajon csak design elem vagy a szinten lathato belterihez tartozik (es egy igen combos paratlanitot alkot igy)?

Fat Jew Biatch 2009.11.10. 20:07:08

Bár úgy érzem félreérthető voltam. Most a gettóban, a kibaszott egykerben lakom. Természetesen nem a panel volt négyhuszas. De lakásban lakni akkor is fílingesebb. Plusz családi házakban mindenütt gazdag proli az egyik szomszéd, és azok állandóan sütnek meg partyznak. Annál jobb egy lakás. Ott legalább érzed, hogy ugyanez azért, mert lakás. És ezzel az ember el is intézi magában. De kimegyek a kertembe, és vegetáriánus létemre sülthússzag fogad... mekkora szopás már. És mért olyan szar a tímlíderek zenei ízlése? Tudom, hogy zömmel vidékről kerültek fel, de akkor is. Vidéken ilyen rossz a helyzet? Azért nyomtam a konzit foca helyett legszebb kamaszkoromban, hogy a Joci's Partymix vol.1233-at hallgassam nonstop 0-24? Lakásba legalább nem raknak 600wattosnál erősebb cuccost.

mikmaq 2009.11.10. 20:07:50

Ezek a túlzó jelzők mind-mind az ingatlanügynökök "termése" Most keresek kiadó lakást, speciális igénnyel (legyen benne egy nagyon nagy szoba, min. 5x8 méter, lehetőleg Bp Belvárosban), és ami a hirdetésekben "óriási szobákkal", vagy "hatalmas beltérrel" megjelölésű, az a valóságban sokszor 15 nm-es, de max. 20-25 nm-es szobát jelent, esetleg hallal együtt. Én meg anyázom az ügynököket (magamban persze), amikor a 100-adik ilyen lakásra pazarolják el az időmet, főleg, ha személyesen el is mentem megnézni. Korrekt fogalmazás, tájékoztatás? Minek!

UI.: ha tud vki ilyen lakást, szóljon!)

anyu 2009.11.10. 20:20:59

Négyemeletes panelben lakom, fák vannak az ablak előtt, forgalom alig, a Hármashatárhegy tetejét látom a fák közt. Ez van, erre volt pénzem. Előtte is panel volt, tizemeletes, na ahhoz képest ez tényleg luxus.

Szerintem ezek a képen szereplő lakások elég borzasztóak, mit keres egy utcai kandeláber a nappaliban ??? Nem is érdemes nagyon extra beruházásokat csinálni, mi a fenének jacuzzi vagy márványpadló egy panellakásba, de ésszerü átalakitásokkal lakhatóvá lehet tenni. Én kicseréltettem a külső-belső nyilászárókat, megnagyobbitattam a fürdőszobát, kidobáltam a rusnya beépitett szekrényeket, újak a fütőtetstek stb és egész kényelmes. Ugyanekkora lakás újonnan, nem panel kb a duplája, 30 millió lett volna itt belső Óbudán.

gelber80 2009.11.10. 20:24:50

@mikmaq: mi újlipótvárosban egy hasonlóban laktunk... két hónapja költöztünk el onnan
három szoba 20, 30 és kb. 40 nm-esek, két fürdő, két wc
szépen felújítva, belmagasság 4 méter és csak havi 120e volt a bérleti díj... nem hiszem, hogy azóta kiadták

Viktus 2009.11.10. 20:31:54

@Kicsijoe:

Jó elftárs volt az öreg :P

mikmaq 2009.11.10. 20:59:31

@gelber80:
Köszönöm az ajánlatot, de sajnos ez nem jó nekem! Ez már eggyel kisebb, mint amit én keresek. Nekem elég az egy nagyszoba (min. 5x8 m), meg egy kisebb (fél)szoba, + a kiszolgáló helyiségek. DE a nagyszoba ennél nem lehet kisebb.

haifisch 2009.11.10. 21:06:39

@Viktus: :D
Nincs kizárva, de lehet, hogy csak egyszerűen élelmes.

balage_81 (törölt) 2009.11.10. 21:17:09

panel fikázóknak javaslom, hogy látogassanak el Gazdagrétre, azon belül is a Csiki-hegyek utcába. 5 perc sétára vannak tőlünk a budai hegyek, gyönyörű a kilátásunk Budaörsre, most szerelték fel a napkollektorokat a házra, a külső szigetelés és festés megvolt pár éve, a házak úgy néznek ki, mint egy osztrák külvárosban. a többi társasház is most kezdett el rájönni, hogy megéri ebbe fektetni. nem szar a panel, csak jól kell választani amíg nem késő (túl drága)

2009.11.10. 21:55:53

szerintem a panellel nincs ekkora gond. fel lehet igényesen újítani, lehet hő és hangszigetelést felszerelni, lehet ügyesen átalakítani, de luxus még akkor sem lehet, ha egy 6 lakásos emeletet összenyitsz egy lakássá.. akkor kurva nagy.. de nem luxus.

ezek csak azért vannak, hogy el lehessen adni..

amúgy én panelban lakom, 10. emeleten.. nem panaszkodhatok. 10 emeletnyi padlófűtésünk van, igazi aranyáron, ha nem jó a lift, a testmozgás is megvan, ráadásul ez egy kisebb méretű társasház, így nincs annyi közös fal, nincs annyi áthallás.. bár azért szoktam mondani, hogy egészségedre, ha valakivel közösen sz*runk és tüsszent.. :)

amúgy amíg fiatal vagyok, addig vagy ez, vagy albi a belvárosban, családdal inkább költöznék egy kertesházikóba az agglomerációba, de ha nem jön össze csak a panel, akkor is jól érezhetem magam, ha a fentebb említett dolgokat megvalósítom--

közlekedési bűnöző (törölt) 2009.11.10. 22:13:04

@balage_81:

Ja, aztán mikor 5 év múlva összedől a 70-es években összetákolt konstrukció (amit 25 évre terveztek) a
szép új máz meg a napkollektorok alatt, akkor maj' megint lehet menni állam bácsihoz sírni, hogy: "aggyatok újjat, mer' ez tönkrement"...

!panic! 2009.11.10. 22:42:35

űristen de igényes fos lakások, kinek van ilyen ízlése mint ezen a képeken? jah megvan az átlagmagyarnak... szánalmas
nézzetek már egy igényes bűtort is pl itt: www.boconcept.hu/Dolgoz%C3%B3szoba.aspx?ID=72407

közlekedési bűnöző (törölt) 2009.11.10. 23:03:18

Ezek a bútorlapból készített sz...rok mitől lettek igényesek?

dark future · http://www.andocsek.hu 2009.11.10. 23:39:38

@changebug:

"lehet a park is csak 20 év múlva áll be"

jogász-e vagy? :-)

nál 2009.11.29. 13:20:59

@!panic!:

Csak egy példa az általad linkelt oldalról:

Komód, dió furnérozott, fogantyúk nélkül.
198.800.- Ft

Ez aztán kurva igényes. Furnér, bazdmeg. Az igényes bútor a fánál kezdődik...

v2peti 2009.11.29. 17:54:14

@balage_81: Ott laknak még Mágenheimék? :)

lutria 2009.12.01. 13:49:26

Vannak jó helyen lévő panelek is pl.Budafokon a Mézesfehér utcában ahol a dombon kertesházak között egyszercsak van 4-5 panel,átmenőforgalom nuku,csak a lakók autói,emeletről full panoráma,madárcsicsergés,jó levegő,ha a lakótársak csendesek akkor tökéletes.

Vágási Matyi 2009.12.15. 05:02:47

@gggggg: Én is azt néztem, remélem csak dísz.

Paret 2010.07.24. 06:31:44

Na először is., akik azt állítják, hogy van jó panel, azt az összes építésszel, statikussal, műszaki ízlésficammal rendelkező alakkal egyetemben bezárnám egy panelben. Szerintem a vályog, a putri is jobb!! Hülye műszakiak, komolyan szégyenlem, hogy van műszaki érzékem, bár ne tudnék semmit se ami műszaki reál, matek, statika.. etc. Csak szar panel létezik, lásd szigetelés, meleg (katlan),bogár, azbeszt, rák, hideg, egyszóval nem lehet élni benne. Én az összes építészt a jó ízlésre nevelnék. Úgy mégis hány millió az, ami által lakhatóvá tehető egy panel. Szerintem, aki építészettel foglalkozik, az szerintem nem ember! Nem művészet az építészet, ellenben a zene az igen! Normális, lakható házak, mint pl a barokk, reneszánsz vagy a romantika korában! A XX szd szoc proli építészete az maga a halál! Lehet-e egy számtannal, fizikával foglalkozónak ne adj isten jó ízlése, józan agya, szépérzéke, hogy ezt már ne is kérdezzem. Egyáltalán, lehetséges egy műszaki embernek érzési, hiszen az 'építészet' -i remekművek az emberek megkeserítéséről szóltak, szólnak! Agyrém, még, hogy az építészet művészet, hát mentem meghalok! Pszichológusokat kell betenni, bezárni a panelba, szerintem utána törölnék a művészetek sorából az építészetet, a műszaki dolgoktól meg hánynának életük végéig!

nál 2010.07.25. 15:29:11

@Paret:
Ez nagyon nagy, mennyi idő alatt sikerült ezt így kiokádni? :)
Lehet, hogy van műszaki érzéked, de az építészet történetéhez biztos nem értesz, mert különben nem írnál olyasmit, hogy "normális, lakható házak, mint pl a barokk, reneszánsz vagy a romantika korában".
Persze semmi gond, mindenkinek vannak hiányosságai, legfeljebb egyeseket nem teszik ezeket közszemlére egy hatalmas verbális hányás keretében.

Paret Georg- Christoph 2011.01.31. 09:20:35

@nál: Sac kb, fél perc alatt írtam a korábbi véleményemet. Oppá, írod, hogy nem értek az építészet történetéhez, hát ez a hét legjobb vicce ez idáig! Jó vicc, na ad 1., a barokk korban a monumentalitás, a vastag zömök falak ...etc jellemezték a felépített létesítményeket, lásd, templomok, kastélyok, várak, a reneszánszban paloták sora, az ember életet értékét szem előtt tartva valamint a kényelem s egyéb pazar megoldásokhoz folyamodtak a tervezők, építők hada, lásd az itáliai reneszánsz remek műveit, a romantika ismételten a szép, díszes, csicsás, kényelmes házacskák, kastélyok, várak, dómok építést tette lehetővé. Bár a romantika korában a kert kiemelt szereppel bírt! (Irodalomtörténeti ismeret) - ajánlom, gondolkozzon, s ha valamire jutott, mondjuk értelmes álláspontra, úgy osztja meg, ha nem menjen panelbe, s éljen boldogan!!!

Paret Georg- Christoph 2011.01.31. 09:22:10

@radioenekes: Na igen, szép nagy ablakokkal, pardon nyílászáró szerkezettel, zölddel, nagy terekkel, sok fával, ez igen. Szép! Köszi a képet!

vanclemm0ns 2011.06.15. 22:37:46

@Paret Georg- Christoph:
olyan jó, hogy ilyen okos dolgokat írtál! csak mert az itáliai reneszánszban tized ennyi ember volt, úgyhogy volt hely hova minőséget építeni meg tereket és nem kellett egymás szájába.
sajnos most az van, hogy rohadt sok az ember, ezért költöznek egymás feje fölé, és hiába építészeti borzalom a panel (egyébként az újépítésű lakóparkok még rosszabbak), attól még sok ember nem engedheti meg magának azt, hogy házba költözzön, vagy téglaépítésű társasházba.

Felújítani mindegy, mit újítasz fel, mert ugyanannyit kell rááldoznod, ha panel, ha tégla, ha a saját elképzeléseid szerint akarsz élni. Ha meg valaki panelban lakik, attól még összekuporgathat pár milliót, amiből aztán teljesen élhetővé lehet alakítani (fűtés korszerűsítés, hang- és hőszigetelés, nyílászárócserék, stb.), mindeközben hamarabb kiperkálja a lakás törlesztőrészleteit, mert nem sznobizmusból költözött egy dupla annyiba kerülő, de ugyanolyan minőségű lakóparki lakásba...

A termódinamika második főtt étele 2021.03.29. 22:20:59

@changebug (törölt): elhiszem hogy putris csóringer panelproli vagy, nem kell reklámoznod is
a panel egy szar, idejétmúlt,ótvar konstrukció, a társadalom hulladéka lakik benne csak

@feledékeny: még egy panelproli...titeket kondícionálnak erre valahol, gyöpikém?

@balage_81 (törölt): ettől a panel ugyanúgy szar marad, hogy fú de mekkora jó a kilátás...szerinted viccből fikázzák a panelokat, hülyegyerek?
persze, mindenki más megy szembe a sztrádán ugye, nem te...

@vanclemm0ns: ha nem engedheti meg magának, akkor meg ne vernyákoljon ha büdös prolinak nevezik őt, a lakását meg putris gettónak

Creative Commons License
Panelblog by Lakótelepi Blog Közösség is licensed under a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el! 2.5 Magyarország License.
Based on a work at www.panel.blog.hu.

süti beállítások módosítása