Névtábla:

"Őrjítő ez a lakótelep, ahol lakom veled." /Bizottság: Már megint ez a depresszió/ - egy blog, amelyben panellakók, csótányok és más házi kedvencek, lakások, radiátorok és fúrógépek a főszereplők.
panelblog@gmail.com

Pillanatragasztóval fegyelmezett a panellakó

A kismegszakítót (a.k.a.: biztosíték a villanyórán) fegyverként is lehet használni, ezt tudtuk. Pillanatragasztóval kombinálva viszont olyanná válik, mint az amerikai bunkerromboló bomba: célzott, pontos és elképesztően hatékony.

 

Kommentelőnk, s_timcsi valószínűleg órákat szívott a szerelőkre várva, egy baráti összejövetel után:

 

Mi is társasházban lakunk, fiatal pár vagyunk. Egyik hétvégén baráti összejövetelt tartottunk, hangsúlyozom nem házibulit, összejövetelt, beszélgetés, póker, italozás stb. Az egyik kedves lakó nem hogy feljött volna szólni, hogy hangosak vagyunk, hanem kétszer lement és lenyomta a biztosítékot (az első jelzésből is értettünk és visszavettünk, de ez nem volt elég, azért mégegyszer lenyomta, hogy biztosan megértsük), majd, hogy végképp elégtételt vegyen, másnap a postaládánk zárjába és a villanyóránk lenyomott gombjára pillanatragasztót nyomott!
Ki az az elmebeteg akinek ilyen eszébe jut? Ember, akkor szóljál, vagy hívd ki a rendőrséget, vagy tudom is én, de ezt ne má'! Természetes villanyóracsere, és az elműs pacákok is csak röhögtek, mert ilyet még nem láttak!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://panel.blog.hu/api/trackback/id/tr661553591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kamasuka 2009.11.26. 14:01:27

De a mélynyomónál gyilkosabb és idegesítőbb szutyok talán nincs is.

hangok súgták 2009.11.26. 14:02:15

@eloszto, meg mizu, Ti ugye a szazholdas pagonyban laktok? vagy a Dombon? vagy orokoltetek egy atombiztosan szigetelt lakast a Vaci Izzo es Fenycso Gyar Ltp. masodik emeleten?
egy barati osszejovetel nem mindenkinel azt jelenti, hogy lekotjuk a traktorrol a boronat es megyunk par kort a szonyeg szelen, a malacok meg visijjanak, hadd rohogjenek a haverok....
egy barati osszejovetel kulturalt hangnemu beszelgetessel szamotokra ismeretlen, felfoghatatlan messzesegben van, igaz? sanda gyanum, hogy egyikotok keze azota is maszatos bizonyos targyi bizonyitekoktol, masiktok pedig a szembeszomszedom, az alkoholista, maganyos munkasor, akit nemhogy sajat gyerekeik nem latogatnak, de meg a volt TSZ tagok sem. ejfelkor, mikor a kicsoszog a konyhaba tenyleg az utolso kisfroccsert, elkepedve hallja am, hogy:
1- Gizike a foldszinten lehuzta a WC-t, kicsit ereszt is a tartaly, sebaj holnap egy kadarka mellett elbeszelgetnek rola.
2- a ketgyerekes elvalt anyuka a negyediken eppen pelenkat dob a kukaba, halkan zorog a szemeteszsak, es koppan a konyhaajto- de multkor mikor raszolt Evikere, hogy hangosan sir a gyerek, az valaszul bagyadtan fejbevagta a bevasarloszatyorral es valamit motyogott egy bizonyos alkoholista ostermelorol, jobb lesz nem konfrontalodni az ilyennel...

es hosunk fulel meg egy picit, tolt meg egy poharkaval...

3- hoppa, halk poharcsorges es beszelgetes hallatszik a szomszedbol... es nem mosogatas, bazeg ezek KOCCINTANAK TOMENYUK VAN! es engem senki nem hivott meg? es hogy merik magukat jol erezni? es hogy lehet hogy a fiatal taknyos alberlosrac csajanak akkora mellei vannak, hogy a potos IFA-val megfordulnek rajta tolatas nelkul? es nekem sose volt ilyen csajom?! es azt hiszem hazibuli se volt sose nalam mert egy ordenare vallalhatatlan ficko vagyok....
es hogy jol erzik magukat? ilyenkor? hat kint mar sotet van! bazeg! ha' nem tudok aludni! - hosunk a teljesen jogosan forro veret szerencsere idejeben huti le egy nagyfroccsel - ne vesse senki a szemere, megerdemli, vegtere is hogy mer valaki fiatal lenni, amikor o mar oreg, hogy mer valaki tomenyt inni mikor ebben a panelban aztan nem lesz alkoholizalas, itt nem lesz csikàgo, meg tuttifruttiparti! aztan nemi gondolkozas utan, felvertezve egy ujabb kisfroccs nyujtotta batorsaggal es TELJESEN JOGOS felhaborodas kobével, szukseges ellenlepeseket foganatosit.....
masnap reggel pedig megvarja, amig az osszes himnemu elhagyja a lakast, majd a reggel 7kor munkabaindulo lany ele ugrik a leselkedoablak rejtekebol -szerencsere a szoda is kitartott reggelig, meg pont volt meg egy uveg bor az ejjeliszekrenyen, meg egy a furdoszobaban- es diadalmasan es meltosagteljesen lecsap;
-te budos kurva nem aludtam egesz ejjel a szarhazi zenetek bombolt reggelig es a kutyatok is ugatott!!!
-dehat meg kutyank sincs!
-KITERDEKELAZTEBUDOSKURVA...stbstb....

miizuuu, eloszto.... szoval ti jo reg lehettetek fiatalok... ez nem a mi hibank... az sem, hogy most reggel hattol este hatig dolgozunk... es a lakast sem a Tanacs utalja ki nekunk, mert egyutt bratyiztunk a kozepsocsoportban, vagy apu hivatala...

no mail, no problem 2009.11.26. 14:03:22

@eloszto:

nem az. de ha így tartja normálisnak közölni a panaszát, akkor viszont akkora kibaszott nagy paraszt, hogy arra kifejezés sincs.

be lehet csöngeti, lehet köszönni, el lehet udavariasan magyarázni, hogy mi fáj, és lehet kérni, és megköszönni, majd elköszönni. értem én, hogy a legtöbb ember ebből legfeljebb a csöngetést érti, (azt is valahogy úgy, hogy ráfekszik a gombra és szendereg rajta pár percet,) és a többiről még az életben nem hallott. egyrészt sohasem késő tanulni, másrészt megéri.

Lopicy 2009.11.26. 14:04:02

Az én környezetemben csendesek a lakók. De ha nem lennének azok, az 5x150W-s JVC gondoskodna arról, hogy ne halljam őket.

Lopicy 2009.11.26. 14:06:43

@kamasuka: Kik? Mert az elkövető ismeretlen. Egy lépcsőház mindig veszélyes este, és valaki bejött az utcáról.

hüjehalyó · http://www.aldi.hu 2009.11.26. 14:09:09

Ekkora hülyeséget még nem is hallottam... a pillanatragasztót az ajtó kulcslyukába kell nyomni, nem a villanyórába.

Skj Joe 2009.11.26. 14:09:13

Érdekes dolgok ezek.

Nem biztos, hogy csak a posztoló a hülye!

Az mondjuk biztos, hogy a panelban minden sokkal erősebben áthallatszik egy hagyományos tégla építésű házhoz képest. Ezért egy buli lehet nagyon zavaró.

Azonban személyesen ismerek olyan esetet is, ahol egy hasonló "panelsperminátor" kipécézte a szomszédját. Az emberünk dobálja a szomszéd ablakát, ragasztót ken a kilincsre,stb. A szomszéd egy idősebb hölgy, nem jellemző rá az éjszakai fekve hányós bulizás.
Először a rendőrökkel próbálkozott (nem találtak bizonyítékot, milyen meglepő!), majd megregulázták a srácot pár pofon kíséretében az unokák. Egy darabig abba maradt a dolog, azonban pár hónap múlva újra ott folytatta, ahol abbahagyta. Nem mellesleg egy 40 körüli agglegényről van szó, aki szerintem pszichiátriai eset.

Szóval csatlakozva az előttem szólóhoz, ez a tömeggyilkossá válás első jele. :)

TraceR 2009.11.26. 14:09:42

Az a baj a csöngetés/elbeszélgetés kombóval, hogy azok az emberek, akik egyáltalán megcsinálnak ilyet (értsd: nincs maguktól annyi eszük, hogy éjjel kussba vagyunk), azokkal hiába beszélgetsz, szarnak rá. Ennyi.

szódabár 2009.11.26. 14:10:10

Szerintem ez fantasztikus ötlet, mindenki megérdemli, aki leszarja a másik életét. Miért kell másnak is élveznie a felnyomott basszus dübörgését és az ordítozást??? Az alattunk lakó minden nap hajnali kettőkor nyomta föl a hangerőt és este 10 után kezdte rugdosnia focilabdát a radiátornak, aminek a hangját persze fölhozták a csövek. Az ilyen szemétládákat én Szibériába száműzném, hogy ott randalírozzanak. Egy örömünk lehet, az ilyenek 40 éves koruk után már hallókészülékkel élvezhetik a tuc-tuc zenét...

Adam Brody 2009.11.26. 14:12:42

@TraceR: olvastad a bejegyzést, hülyegyerek? Vagy magadból indulsz ki?

eloszto · http://eloszto.hu 2009.11.26. 14:14:17

@hangok súgták: neked elmentek otthonról :D de frankón. ennyi kisebbségi komplexust összegyűjteni hol lehet... egy élet munkáját öntötted elénk, gratulálok :D

Skj Joe 2009.11.26. 14:15:42

Ja és még valami.

Éljetek csak panelba, jó az!
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Joc 2009.11.26. 14:16:10

Szerintem egyegy estét ki lehet bírni. Felettem is buliztak a hétvégén, és nem tudtam elaludni, hát betettem egy filmet és kész. Egy ház attól társasház, hogy társként élünk benne, és ebbőlkifolyólag toleránsaknak kell lenni kölcsönösen. Amúgy az ilyen bunkók ellen saját fegyverükkel kell menni, vagyis ha elmegy otthonról, ragasztót az ajtózárjába. Akkor majd rájön...

TraceR 2009.11.26. 14:16:38

@Adam Brody: így látatlanban is köszönöm a kedves jelzőt. Kíváncsi lennék, hogy a hozzászólásom melyik része árulkodik arról, hogy esetleg elmúlasztottam a bejegyzés olvasását.

Cradle 2009.11.26. 14:16:40

Lehet hogy azért nem akart a szomszéd becsöngetni mert nem feltételezte hogy értelmes társalgást tud folytatni a bulizókkal. Vagy esetleg félt hogy pár részeg bulizó pofánvágja. Vagy egyszerűen nem akarta, hogy miután kiderül a személye, ellencsapás áldozata legyen :)

Adam Brody 2009.11.26. 14:25:02

@Traceykém, így látatlanban is elárulom, hogy ez az állandó baszogatás meg okoskodás a bejegyzés írója felé már tényleg gusztustalan.
Ez a nagy vonalú általánosítás, hogy aki el mer hívni pár barátját egy lakásba, az már agyatlan és megérdemli, ha tönkrevágját a tulajdonát,,, hát gratulálok.
Voltál már amúgy ilyenen barátaidnál?

TraceR 2009.11.26. 14:34:40

@Adam Brody: Voltam és érdekes módon senki nem nyomott pillanatragasztót a villanyórájukba. Lehet hogy azért, mert úgy próbáltunk viselkedni, hogy az mást ne zavarjon?

Haynau (Sons of Monarchy) 2009.11.26. 14:42:28

Az ilyen szociopata f@sznak a torkán kellene lenyomni egy tubus pillanatragasztót. Vagy rögtön a tubust, keresztbe...

Horka Scene 2009.11.26. 14:53:45

Nos igen, első körben felmehetett volna szólni, második körben szintén. Aztán harmadik körben mehet a telefon a yardnak... vaaaaagy egy másik eset amiről pár éve hallottam :D (mondjuk ez elég brutális és elmebeteg módja a bulizók megrendszabályozásának, ezért nem is ajánlom, még pszichopatáknak sem): a koma szimplán leöntötte az ajtót alkohollal és felgyújtotta.

vzsiros 2009.11.26. 14:55:25

Hát erről csak az jut eszembe, hogy amikor én hazajövök éjszakai műszakból, az hajnal 6, olyankor is megfürdök lefekvés előtt, mert máshogy nehezen alszom el, jól esik. Az alattam lakó írt nekem egy levelet, hogy ne fürödjek már hajnalban... Személyesen felkerestem, hogy sajnálom, de akkor érek néha haza melóból, és olyankor megfürdök lefekvés előtt. Erre ő: De ne fürödjek már hajnalban...

Megvontam a vállam, és élem tovább az életem, mintha mise történt volna.

kasu 2009.11.26. 14:58:01

Ha valaki nem képes nyugiban és csendesebben lenni lakóközösségben, az nagyon szomorú. Ha valaki ezt villanyóra ki- és pillanatragasztóval "tolerálja", az is baromira szomorú... mit tenne, ha egy jobbkezet nem adnak meg neki? (hányszor előfordul!) Lő egy sorozatot?

És van még a Gréti néni. A rosszindulat maga, az a fajta, aki -mikor még kissrácok voltunk és fociztunk-, megpróbált forró vízzel leönteni minket a bérház-udvaron. Nem volt ellene Loctite. Valakik, a nagyobbak közül másnap felszögezték a macskáját az ajtajára.
Macskának se mindig jó lenni.

kadaj01 2009.11.26. 14:59:29

belvárosban lakom, régi házban. szarok a falak, szar az egész. egy éve a felettem lévő lakást megvette egy fiatal srác. hónapokon keresztül olyan szintű dübörgések voltak, hogy a szekrényeim ajtajai kinyíltak. mindennaposak az éjféli bútortologatások, ajtócsapkodások, sarkon járás, ordibálás. szóltam szépen nekik. újra dübörgések. a plafonom középen végig megrepedt. újra szóltam, újra dübörgések. írtam neki egy elég indulatos levelet. újra dübörgések. jelenleg itt tartunk.

vannak bunkó, másikat leszaró, társasházban élni képtelen emberek. nem tudom én meddig fogom bírni türelemmel. aki átélte tudja, hogy mennyire meg tudják keseríteni az ember életét az ilyen bulizós-egyetemista szemétládák, ráadásul még ők vannak felháborodva, mint a kedves cikkíró :(

kadaj01 2009.11.26. 15:01:41

@kasu: nem találok szavakat, szar ember vagy

Dr Kangörény 2009.11.26. 15:03:12

Baszki, a lakásában senki ne csináljon semmit, csak aludjon!
Ne főzzön, mert mindenki érzi az olajszagot, ne szarjon, mert a büdös is terjeng, sőt ilyenkor a parasztja lehúzza a wc-t, amitől visszhangzik az egész panel, ne nézzen tv-t, mert reklámnál felhangosodik és a szomszéd biztosan nem akar intimbetét reklámot hallgatni, ne járjon haza este 8 után, mert becsapódik a lépcsőháza ajtaja, ne tartson évente akár csak egy alkalommal sem baráti beszélgetést, nehogy hétvégén-hétköznap-munkaidőben-munkaidőn kívül végezze a karbantartást a lakásában, mert a szomszédot zavarja.

A poszt szerint 1. egyszer tartottak 2. csöndes, beszélgetős összejövetelt. Ezt tényként elfogadva igazi baromállat az, aki őket fikázza, a ragasztós szomszéd helyett.
Más lenne a helyzet, ha azt olvastuk volna, hogy hetente tart fekvehányós bulit otthon a posztoló, de ugye nem ezt olvastuk.

Adam Brody 2009.11.26. 15:07:44

@kadaj01:
a kedves cikkírónak mi köze van a feletted lakóhoz?
hm?
Próbáljunk már meg elvonatkoztatni a saját sérelmeinktől, (Tracey is)
Sajnálom a bánatodat és megértem a helyzeted, de képzeld már bele magad abba, amikor egy ötvenes kretén aberrált szó nélkül okoz ilyen borzasztó dolgot a másiknak!

hangok súgták 2009.11.26. 15:09:32

ezek a buzi egyetemista szemetladak! tajparaszt for prezident, iskola monnyonle!
kasu nem talalok szavakat, faszert nem alltal be a forro viz ala? hogy suljon le a kepedrol a bor! ;)
kadaj, meg szerencse, hogy itt vagy bajnokom! negy tanciskola meg egy faiskola, de nem akarmilyen hanem OKJ-s.... delutan negykor, miutan bezartad a parlament bufejet es elszamoltal a kasszaval, hazaersz, es agyhoz kotozod magad, a tevere pedig vastag parnahuzatokat erositesz.... kepzelem hogy zajlik egy barati dumcsi a tarsasagodban...
-te, este felhivhatlak, raersz?
-nem smiikeppen, sajnos otthon leszek, hisz tudhatnad...

medvemackó 2009.11.26. 15:15:37

Szégyellem, de vagy húsz éve, mi pont az inverzét csináluk meg: köcsög alsó lakó (két emelettel lejjebb lakott...) az egyetlen buli alkalmával amit az adott lakásban eltöltött két év alatt rendeztünk kihívta ránk a rendôröket, lekurvázta a barátnômet, stb. Pár nap múlva, amikor elköltöztünk (ezért volt a buli) teletoltuk pillanatragasztóval a lakásajtó összes zárját, továbbá a féltve ôrzött zastavájának is adtunk egy keveset, az ablaktörlô alá is jutott. Nem mert szólni érte, pedig tudta, hogy mi voltunk...

Manyizga (törölt) 2009.11.26. 15:17:51

@Kangörény_: "Más lenne a helyzet, ha azt olvastuk volna, hogy hetente tart fekvehányós bulit otthon a posztoló, de ugye nem ezt olvastuk"

Ja. És biztosan tudjuk, hogy a poszt írója 100%-osan igazat mondott a csendességgel/gyakorisággal kapcsolatban. :)

Vagy csak simán süket és szerinte már nem is szólt a zene... Akár. ;)

pilli 2009.11.26. 15:23:02

én (ezt a félévet kivéve) kertesházban lakom, és egyszer nyáron szülinapi bulit tartottam, direkt zárt ajtók mögött, hogy ne zavarjunk senkit. csak két dohányzó lány ment ki néha-néha elszívni egy cigit, és este 10re (!!) már kijött a rendőrség, de kb félve kérdezték, hogy biztos ez-e az a cím, mert itt ők nem hallanak semmit, ami miatt kihívhatták őket...de kiderült, hogy mégis, a szembeszomszédnéni úgy döntött, hogy este 9kor bizony ez neki már sok.
Ebben a félévben 3 idegen lakótársam van, és néha rendeznek bulit, nem is szólnak előre, de kit érdekel? füldugó, vagy egy-két film, túlélem. cserébe majd én is rendezek, és ennyi. Mindenkinek jó így, nem?

DArchAngel 2009.11.26. 15:27:00

@Noname Cowboy: Ez ott van. Pszichopata szomszéd! Akkor nem unatkozol :)

ergerberger 2009.11.26. 15:32:55

Baráti társaságot nem lakásba kell összecsődíteni, hanem szórakozóhelyre, bunkó parasztok. Gondolom, ez eszetekbe sem jutott.
A lakásban LAKNI kell, nem buzibárt szervezni.

ergerberger 2009.11.26. 15:33:44

@kasu: "másnap felszögezték a macskáját az ajtajára."

Ezen kurvanagyot röhögtem :)))

Spermahajder 2009.11.26. 15:34:37

Amit hozzá tennék: nem mindenki lakik panelben saját kedvtelése miatt. Erre futja. Korábban nekem is volt tapasztalatom ifjú hölgy lakótárs érettségi találkozója kapcsán, 36 nm. lakásban a teljes osztály nem fért el, emiatt a társaság fele a lépcsőházban dohányzott, társalgott elég hangosan éjjel 1 óra tájban, mellé a lakásban szólt a diszkó. Elviseltük, de nem kivánom senkinek. Igaz, nem csinált balhét emiatt a többi lakó. De aki hasonlót rendez, gondolhatna a környezetében élőkre is.

Adam Brody 2009.11.26. 15:36:06

@ergerberger: bazzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
súlyos
Nem szórakozóhelyet üzemeltetsz véletlenül?

És pontosan mit szabad csinálni a lakásban, leírnád?

Andie 2009.11.26. 15:36:45

Elképzelem, ahogy a szomszéd ücsörög a lakásában, nagy csöndben, magányosan, a légy zümmögésére felkapja a fejét... és morfondirozik. Hm. ezek itt alattam / mellettem biztosan bulit tartanak. Igaz nem hallom, de 100%, hogy buliznak, a q. annyukat nekijük. Dehát mit tehetnék? Csöndben vannak, halkan beszélgetnek, visszafogottan társasoznak biztosan, sőt, valójában süketnémák. Hát akkor hogy basszak ki velük mégis?
Áháá! Lekapcsolom a villanyórájukat!

Hihető :)

Sajnos bizonyos IQ szint és életkor alatt az ember hajlamos megfeledkezni róla (vagy soha nem is vett róla tudomást), hogy rajta kivül más is él a világon, és föleg környezetében.
Mindenkit leszarva bömbölteti a zenét, sikitva pörög a fülén, és sugárba hány, bele az alatta lakó virágosládájába, átgörgeti a bútorokat a szobán éjszaka, 3x odavissza, visitva röhög 8-admagával, és a társasház lakását diszkónak használja.
Aztán ugyanez fröcsögve höbörög, mikor másnap 11-kor véres szemekkel és agysejtjeinek megmaradt 50%-ával arra ébred, hogy nyirják a füvet, vagy kocsit mosnak az udvaron, netán a felette lakó gyerekei felébredtek.

Lehet őket védeni, el lehet küldeni a többi lakót tanyára, meg a picsába, de valahol akkor is az marad a bunkó, aki a normál egymásmellett-élés szabályait be nem tartva állandó fejfájást okoz a többieknek.
Hogy ezeket ki, hogyan regulázza meg, vérmérséklet kérdése.
Én elköltöztem tanyára. Itt max a szomszéd vágja össze a fát hetente 1x, fél órában. Ja, és reggel rohadt hangosak a madarak a fákon.

ergerberger 2009.11.26. 15:37:08

Nekem a szomszédaim egy időben kurvára hangosan basztak. Figyelmeztetésül egy használt kotonomat ráhúztam a kilincsükre. Vették a lapot.

labi 2009.11.26. 15:37:15

Nos, egy vacak panelban a csendes italos baráti pókerezés is kiba. zavaró tud lenni a felső szomszéd által. Felröhögés, emelkedett hangulató viccmesélés, társaság vécérejárás, ajtónyikorgás olyan hangerővel jött át a felső szomszédunktól hogy ihaj, minden szót érteni lehetett.

Az elején még nem volt gáz, mert fuldugó be oszt beleszarás.

Később amikor a fél éves gyerek minden poén utáni nyerítésre felriadt (én meg ugye nem zárhattam ki a külvilágot füldugóval) elég szaros lett a helyzet.

Amikor szoltam akkor is mondta a szomszéd, hógy ők nem buliznak, nem zenélnek, csak kis baráti italozós összejövetel ami nem lehet zavaró.

Ehhez hozzátartozik, hogy 15 évet húztam le, kb hatszor változott a felső szomszédom, és ebből csak ez az egyetlen volt zavaró, miközben ő maga meg volt győződve arról hogy amit csinál az csendes

Így bizonyos szempontból a kiboruló szomszédot megértem, bár én magam sosem alkalmaztam ilyen retorziókat. No jó, egyszer szóltam idegesebben sokadikra, akkor azért látszott rajta hogy kicsit megszeppent a hozzá képest +40 kilómtól, pedig nem is fenyegettem. Utána már nem volt gond, az összejöveteleket áthelyezték máshová és később el is költöztek, mert csak egy évre bérelték.

De ha nem szűnt volna meg a dolog a határozottabb kéréstől, akkor nem tudom hogy akár én is hova fajultam volna... :)

kacce 2009.11.26. 15:39:32

Szerintem is pszicho a szomszed. Azert ha csak nehanapjan nagyritkan van buli, azt probalja meg elviselni az ember. Nekunk is buliznak idonkent a szomszedaink, olykor reggelig uvoltenek, de nem csinaljak mindennap, meg minden hetvegen se, igy kibekkeljuk valahogy, amig befejezik :D

ha nagyon zavar valakit, akkor csongessen be, kerje meg oket szepen es kulturaltan, hogy csendesebben vigadjanak. Ha bunkon szolnak vissza, akkor tolem ragasztozhat. Mert aki bunkon reagal egy normalisan eloadott keresre az viszont megerdemli.

ergerberger 2009.11.26. 15:40:07

@Adam Brody: "Nem szórakozóhelyet üzemeltetsz véletlenül?"

Van benne érdekeltségem, de ettől függetlenül is az való részegen üvöltözéshez, nem a lakás.

"És pontosan mit szabad csinálni a lakásban, leírnád?"

Aludni, fülhallgatóval tévézni és hangtompítós fasszal dugni.

labi 2009.11.26. 15:41:01

jahm, szerencsére azóta már nem vagyok se panel, se még rosszabb hangszigetelésű újépítésű tárasház-lakó. :)

Adam Brody 2009.11.26. 15:41:35

@ergerberger: te vagy eddig a leggusztustalanabb dolog a mai napon.
hát nagyon irigylem életed párját

Andie 2009.11.26. 15:47:34

@ergerberger: Az utolsó mondaton feküdtem :)
És nem mellesleg igaz. A többit szard le.

kasu 2009.11.26. 16:00:41

@kadaj01: próbáld meg újra elolvasni. Nem én szögeltem fel a macskát.
Különben meg, ugyan nem ismerjük egymást, de ha te leszaralakozol, hát kurva nagy suttyó vagy Gréti néni.

Metál -e a bimetál? 2009.11.26. 16:03:02

nálunk a gázt zárják el. olyankor mindig feljebb tolom a mélynyomót, ha már hideg van.

kasu 2009.11.26. 16:05:34

@hangok súgták: neked is ajánlom, olvass figyelmesen. Azt a kurva macskát nem én szögeztem oda.
De fő a békés egymás mellett élés: életszerű és tökéletes megoldás forró vízzel leönteni a gyerekeket.
Ez nem tűnt fel?

Na búcsúzom. Mindig vannak ilyen okostojások, akik azt se tudják mit ír a másik.

Mylady 2009.11.26. 16:06:14

A "néha belefér"-hez annyit: nekem 15 olyan szomszédom van, aki alattam, mellettem, közös falon (akár pár emelettel lejjebb-feljebb) lakik. Ha mindenki csak 3-4 bulit rendez egy évben, gyakorlatilag minden hétre jut egy. Márpedig a 3-4 igazán nem sok, nem? Hát de.
Aki bulizni akar, menjen szórakozóhelyre.
Meg az is, aki éjjelen újítja fel a lakást (megtörtént) vagy éppen hétvégente.
Nem szabad zavarni a másikat. Ennyi. Nyilván a normális mindennapi életnek is vannak zajai, de az rendben van. De ne kelljen már folyamatos bulizások közepette élnem.

Nekem is volt olyan szomszédom, egy fiatal pár, akik hetente 2-3 csendes, iszogatós baráti beszélgetést tartottak (rendszerint hétköznap). Visítva röhögő lányok, üvöltöző fiúk, lépcsőházban dohányzás és hányás, hajnal 4-kor üvöltve távozás. Nincs az a füldugó, amivel ez elviselhető. És ugye az ember másnap korán menjen be dolgozni és 8-10 órán át tegye a dolgát úgy, hogy a munkahelyén nem tolerálják azt, hogy nem tudott pihenni. Van, akinek a munkája nem annyira fontos (én is ilyen vagyok), de akinek emberéletek vannak a kezei között...

JagelloZ · http://www.valcoldesign.hu 2009.11.26. 16:07:46

Fenti szomszédnál keménypadlón üveggolyóval játszó gyerek megvan? Az az együgyű fajta, aki korán kel, későn fekszik, csak az üveggolyó van neki, se barátok, se egy jó könyv, vagy legó. Elgurítja kedvenc üveggolyóját, az pattog a fugán, majd hangosan kacagva szalad utána. Beteg!

Evil One 2009.11.26. 16:13:19

Belőlem is a vékony falak neveltek szociopatát...

Ha szórakozni akarsz, a szomszéd akar kinyírni, ha pihenni akarsz, a szomszéd szórakozik.
Ehhez még hozzáadod azokat akik tényleg le sem szarnak semmit, ha buli van, meg azokat akik mellett hangosabbat fingani sem lehet, hogy ne jöjjön a rendőrség... és lehet csodálkozni, hogy ritkák a tömeggyilkosságok egy-egy panelházban.

Egyszóval a helyzet megoldhatatlan, az erősebb kutya baszik, osztjónapot.

Andie 2009.11.26. 16:13:55

@JagelloZ: Akkor nálad az "üveggolyó" szó okoz hidegrázást és enyhe tikkelést, ha jól sejtem, mint nálam a magassarkú csizma. Olyannal járt ugyanis el és haza a fölöttem lakó hölgyemény, általában éjfél és hajnal 2 között. De úgy, hogy szerintem azt vette fel először, hogy aztán 28x keresztülmenjen a lakáson, mire minden rajtavolt, a bugyitól kezdve a tollas kalapig.
Hogy mi volt a foglalkozása, rátok bizom, találjátok ki :)

Terézágyú 2009.11.26. 16:20:40

ha belegondoltok, hogy minden buszon villamoson legalább 2-3 mp3-azó is van, akiknek a fülhallgatójából többméterre hallatszik a tuctuc, és mindegyik leszarja a többi utast, illetve, aki odafigyel, az meg van győződve arról, hogy nem hallatszik ki semmi a füléből - akkor bizony elképzelhető, hogy hogyan reagál az ember, ha a saját otthonában is zaj van, és mennyire tartja célravezetőnek, ha szépen "megkéri" a zajongót...

2009.11.26. 16:34:53

A pillanatragasztó az a kezdők bugyuta játékszere.

A profik purhabbal nyomják.

Villanyóraszekrény, postaláda, bármi, ahová a cső befér - és ami a csövön kifér....

mbazs 2009.11.26. 16:35:32

A (panel)házak tervezőivel van a baj. Azokat kéne seggbekúrni egy 150 köbcentis Anal Intruder 2000-rel.
Mocskos gecik.

vivax 2009.11.26. 16:35:55

A mellettünk lévő lakásból - ami folyamatos bulifészek és drogtanya-albérletként üzemelt - totál betrippelve kiugrott egy csaj a tizedikről az éjszaka közepén. Na ott volt minden. Szex, pia, drog, balhé, erőszak - és végül - sajnos halál is.

mokas_gizi 2009.11.26. 16:47:15

@Noname Cowboy:

Emberek többsége bunkó...irigy...egyik legkedveltebb szórakozásuk embertársait feljelentgetni stb-stb...

Csak ezek a dolgok vissza felé is nagyon jól működnek...remélem megtudod hogy ki volt az a "kedves" szomszéd...

hangok súgták 2009.11.26. 16:50:55

@kasu: neeee, en a vizilovakkal vagyok, leszarom a macskat! az ilyen Gretineniken kiprobalnek mindent, amit a Winetou-ban olvastam kinzocolop kornyekugyileg... egy oreg mami, aki forro vizet ont a gyerekekre... ilyen meg a Grimm-mesekben sincs...
minket a bekasi lakotelepen dobalt goliat-elemmel egy kedves, muvelt, am szuk szokincsu ur... naplementekor focizni mereszeltunk a jatszoter e celra kialakitott palyajan. ezek a gyerekek, co-co-co...

mokas_gizi 2009.11.26. 16:54:25

@mokas_gizi:

Ahogy egyik barátom mondta, a házak többségében egy hasonló mindig van...
Házunkban is van egy ilyen spicli féle okoska...

bldo 2009.11.26. 17:04:40

@Andie: Én kitaláltam, bár a bugyival megzavartál. :)

OftF 2009.11.26. 17:11:09

a pinyalatragasztót a csengőre kell nyomni, oszt hadd szóljon. :-)

aki meg nem tud szólni, hogy lécci csendesebben, az meg menjen el valami agyas dokihoz, az majd ad neki dilibogyót.

Terézágyú 2009.11.26. 17:15:33

@OftF:
"aki meg nem tud szólni, hogy lécci csendesebben, az meg menjen el valami agyas dokihoz, az majd ad neki dilibogyót. "

de ha mégsincs változás akkor mehet a pillanatragasztó?

kitiltott 2009.11.26. 17:29:46

Hogy a fenében van ennyi tökkelütött (to"kkelu"to"tt), hogy nem tudják a magyar ÁBC- alkalmazni!
Nem igaz, hogy nincs olyan klaviatúra, vagy a megfelelő programot ne lehessen lehívni!
Már 20 éve, mikor angol klaviatúrát lehetett csak kapni, tudtam magyarul írni! Pedig nem vagyok számítógépes szakember, de tőlük megkérdeztem.

pulykamaki 2009.11.26. 17:40:47

De szép is volt Kádár-kaptárban lakni, én a kalapos csehszlovák csörgőórát a radiátoron tartottam :)
A kedvencem az egymással szemközt lakókhoz történő egyszerre becsöngetés volt mire azok kijöttek és értetlenkedtek egymással hogy -mivan? -milenne. Azok a szép '80-as évek.

Új Nick 2009.11.26. 17:47:27

Mindenkinek:

vidéki suttyó vagyok, így sosem értettem és nem is fogom megérteni ezt a sírást. A társasházi létnek kétségtelenül vannak hátrányai. Én pl remek falusi házakat tudok, alig 80 km-re Budapesttől, üresen. Egy pesti panel árából még a bármilyen felújítást-korszerűsítéssel együtt is kijön. Ott nem lesz szomszéd, aki üvölteti a magnót egy fallal odébb. Max egy-két stihl fűrész szombaton reggel 6kor :) szóval, kedves városlakók, k-rni is és szűznek is maradni... hát ez nehéz. ezek a városi lét kétségtelen hátrányai, a számos kétségtelen előny mellett. Mérlegeljetek. Ha a hátrányok annyira sokasodnak, mozduljatok. Nem vagytok jobbágyok, nem vagytok röghöz meg lépcsőházhoz kötve.

(én meg tudom, miért akartam városban lakni, és ebbe még a szomszéd bulija is belefér. ez van)

stand.by 2009.11.26. 17:51:56

te kocsog maraggyá csendben, legalább ne reklámozd a neten hogy egy paraszt vagy és szarsz a lakótársaidra

Kicsecském 2009.11.26. 18:11:48

Őszintén? Ha mondjuk a gyerekem nem tudott volna aludni tőletek, akkor még a szádat is beragasztottam volna!

Netuddki. 2009.11.26. 18:19:44

@Kangörény_: "Baszki, a lakásában senki ne csináljon semmit, csak aludjon!"

Baszki, most nagyon rátapintottál a lényegre. Ezek a kaptárak annak idején pont erre készültek. Hogy a dolgozók a 8 óra munka és 8 óra szórakozás után 8 órát tudjanak aludni. ;)

há zé · http://indafoto.hu/hhzz 2009.11.26. 18:23:38

Emlékeztetsz egyik kedves lakótársunkra "kedves" panaszos! Mondjuk én még csak szóban jutottam odáig, hogy pillanatragasztót nyomjak a zárba... no nem a postaládáéba. Azt hiszem, nem ez volt az első ilyen eset nálatok, elsőre az ember nem nyúl ilyen eszközökhöz.

há zé · http://indafoto.hu/hhzz 2009.11.26. 18:25:52

@Új Nick: bunkókám! Inkább a bulizós, antiszociális alakoknak ajánlgasd a vidéki lét gyönyöreit! Az ilyen ostoba állatoktól mindig felmegy a vérnyomásom. Miért képzelik, hogy a szórakozásukkal _joguk van_ másokat zavarni? (a kérdés költői, mert tudom a választ: szimplán bunkók)

calvin&hobbes 2009.11.26. 18:29:21

Hat a szomszedsagi viselkedesnek nincs jozan kerete ... ha mindez figyelmeztetes nelkul tortent akkor itt en nem a bulizokat hibaztatom... ha masodik, harmadik felszolitasra is hangosak erthetobb lett volna...

Nalunk is tortent hasonlo - barati tarsasag beszelget, ablak bukora nyitva, mert nyar van, a felso szomszed leuvolt, hogy kuss mert aludna - igy ilyen formaban - majd miutan a beszelgetes tovabb folytatodott, fogott egy seprunyelet es ugy gondolta bekopogtat az ablakon... nos nem tul szerencses otlet egy panel x.emeleten sepruvel apolni az alul levo szomszed ablakat, sot ez esetben annyira nem, hogy az ablak ripityara tort es a potyogo uvegtablak az ablak alatt ulo szemely fejere, nyakara hullottak. Sulyos szemelyi serules szerencsere nem tortent, csak kisebb karcolasok, de azok olyan helyeken - nyaki arteria kozeleben - ami balszerencses esetben akar eletveszelyes serulest is okozhatott volna.
Termeszetesen a szomszednak allt feljebb, es tagadta mint allat, de volt 4! szemtanu, meg a sepru is ott volt a faszi nappalijaban, az ablaknal, ugyhogy a kihivott rendorok a haveroknak hittek.
Jogi kovetkezmeny nem tortent, mert a tarsasag eltekintett a feljelentestol.
Hiaba no... vannak human allatok is korulottunk! :(

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2009.11.26. 18:34:34

olcsón megúszta. jobb helyeken lecsapják a villanyórát, oszt a sötét lépcsőházban lecsapják a tulajt is, amikor jön visszakapcsolni.

kitiltott 2009.11.26. 18:38:54

@calvin&hobbes: Te miért nem használsz magyar ábc-t?

calvin&hobbes 2009.11.26. 19:01:00

@kitiltott: Mert munkahelyen vagyok es a ceg nem orvend ha mindenfele mutykoket telepitek fel a ceg tulajdonaban levo PC-re vagy elallitok dolgokat rajta ... raadasul a gepet nem csak en hasznalom, hanem rajtam kivul meg egy paran, es ok sem orulnenek.

Bocs, hogy nem tettelek boldogga! Ha hazaerek, a sajat gepemrol, ujrairom a kommentet, csak neked ;)

Egyebkent ha mar ábc, akkor vagy ábécé vagy ABC...-(bar ez utobbi inkabb a kozertre vonatkozik)
(ctrc-ctrv az ekezetes betuknel, mielott meg ervelne a fenti sorral --- es marha faraszto atmasolgatni a betuket, ugyhogy nem folytatom.)

hangok súgták 2009.11.26. 19:04:08

@kitiltott: oke, bocsanat, nem akartam en megserteni az exmunkasoroket! engesztelesul kuldok karacsonyra neked toleranciat, meg nemi szellemi toket! talan akkor leszoksz a garazdasagrol, ami btk szerint buntetendo... /masok autojaban anyagi kart okozni - azt hiszem ezt hivtak a kadar-korszakban huligankodasnak/ no sebaj, rohadt szomszedok raszolgaltak, a cel meg szentesiti az eszkozt! he, ha nem tudsz aludni, zuzd le az osszeset a parkoloban! biztos kozte lesz a siro kisgyerek anyukajae, meg a horkolos csavoe, meg a nyikorgos tolokocsise is a nyolcadikrol! :) es szerencsere nem kell magad itt sem felvallalni, hogy te voltal, bar mindenki sejti, hogy csakis az exmunkasor hisztipanda lehett a harmadikrol, tudod, aki folyton az ajtoban hallgatozik....
hej kitiltott, szerintem te amolyan virtualis proletar vagy, titokban van egy kertes hazad is, meg hazimozid... na.... ugye? :)))
es bar teljesen ertheto amit irok, elarulom, hogy egy poros kis katonai bazison vagyok, a vilag segglyukanak csufolt Djiboutiban; a netszobaban nincs programfeltoltesi jogosultsagom, orulok bazeg, ha aram van... lattal te mar benszulott rendszergazdat????

kadaj01 2009.11.26. 19:04:33

@hangok súgták: nem igazán értem kis patak, hogy miért csobogsz ilyen sebesen, remélem lesz alkalmam belelépni a kis arcidegzsábádba.

hangok súgták 2009.11.26. 19:08:44

@kadaj01: neked is kulturalt jo estet, kedves szomszed! :) addig is betomkodned a kicsi postaladanyilasomat valamivel? :)

kadaj01 2009.11.26. 19:19:21

@hangok súgták: persze, majd az orrodat betömködöm az agyadba, kedves szomszéd!

Skj Joe 2009.11.26. 19:39:25

Szerintem költözzön mindenki tanyára, oszt le van baszva minden!

2009.11.26. 19:46:52

A hozzászólók úgy cseszegetik egymást, mintha egy paneltömbben laknának. Vicces ! De jó

hangok súgták 2009.11.26. 20:43:15

@kadaj01:
Uristen!(fünftauzend turisten!) te, hat be kell lassam ket vallra fektettek az eszerveid, kozvetlenul azutan, hogy telepakoltam a gatyam barna macival...
most hogy figyelmesebben nezem, maga nem is olyan kedves szomszed ur! elgondolkodtato, hogyha interneten, onfeledten fecsereszo partnerevel ily goromba, mi tobb fizikai eroszakot helyez kilatasba, hogyan kozli kulturalt csomagolasban mondandojat az On folott eldegelo fiatalabb es magahoz kepest nyilvan overkvalifikalt korosztaly polgarjogot nyert tagjaival?
nefurgyele, szetutlek? kôkola?
nahiszen... lelki szemeim elott latom Magat kedves polgartars, ahogy elorehaladott tuneteivel a tulhajszolt nemielet maximalis hianyanak, Mihaly arkangyalkent, langolo pallost szorongatva jobbjaban, baljaval fel oraja nyomja a kaputelefont.... fenkolt hangvetelu mondandojat a lakokozosseg tagjainak fantaziajara bizom, csupan remelve, hogy az kellokepp szegenyes...

Metál -e a bimetál? 2009.11.26. 20:58:35

nálunk a felső szomszéd néha lejön, csönget mint őrült, leszarjuk, zene feljebbteker. ennyi.

kacce 2009.11.27. 00:26:07

@kitiltott: Tökkelütött, aki nem használ magyar ABC-t? De aki becsúzlizza a bulizó külföldi szomszéd kocsiját az meg díszpolgár, nemdebár? :DDD

Telepi János · http://www.panel.blog.hu 2009.11.27. 11:30:19

Tegnap már nem volt időm hozzászólni, úgyhogy most már talán felesleges is, mindenesetre olvasva a kommenteket, csak annyit tudnék hozzátenni, hogy higaccság emberek, higaccság!

lmhydra 2009.11.27. 12:32:13

Hát nem is tudom mit mondjak, talán azt hogy az éremnek 2 oldala van.
Az se jó ha mi vagyunk a hangosak, az se jó ha mások.
Nálunk az alattunk lakó csesztetett egy ideig hogy hangos a gyerek napközben.
Persze még akkor járni nem tudod. De este 20:00-21:00 körűl már alszik.
De ezek lakószintü zajok, a gyerek nem rohangál, és nem tolja a dömpert a lakásban. Szoktunk vendégeket is fogadni, de mindig ügyelünk hogy ne legyünk hangosak. Valakiket valóban zavarja ha valaki jól érzi magát a lakásában.
De nem kell velük törődni. Bár egyszer lementem én is az alattam lakónak szólni hogy ne verje a radiátor csövet, mert attól nem fog megnyugodni a gyerek, és még jobban fog ordítani. Nehéz szülés volt, de úgy tűnik most béke van.
Nem megy panaszkodni a gondnoknak stb..
Szóval nehéz igazságot tenni egy panel lakásban.

JagelloZ · http://www.valcoldesign.hu 2009.11.27. 14:23:28

A családiházas példára válaszolnék:
Ott kakas van, szomszéd kutya, grillezéskor füst, és nyitott ablaknál zenehallgatás, meg ugye füvet nyírni csak rosszkor lehet, és a felvert port is mindig a szomszédba fújja a szél. A meggyfa ága átnyúlik a szomszédba, az leszüreteli mert az ő telkén van, viszont a falevelet átgórja, mert a fa a szomszédé, így annak levele is. Hólapátoláskor a szomszéd kapubejáróra tolják a havat, nem az útra vagy a füves területre, így a szomszédnak 2x annyit kell lapátolni, hacsak nem tolja vissza a feladónak. A szomszéd gyerek labdát pattogtat, persze addig amíg akinek nem tetszik, nem lövi ki légpuskával az udvaron hagyott lasztit. Ha pedig véletlen megy a szekér, és a teraszra beépítesz egy jacuzzi-t, számíthatsz egy vagyonosodási vizsgálatra, mert a kertvárosban is van irigység, csak más üti ki a biztosítékot.

Pál a postoló · http://autostat.hu/magazin 2009.11.27. 14:40:21

Gyerekek, azért amit itt nyomtok, az félelmetes. Adott egy szituáció (csendes buli) és mindenki azért ekézi a postolót, hogy biztos hazudik és totális disztroj ment egész éjszaka. Mi lenne, ha abból indulnátok ki, ami a postban le van írva? Ennyi erővel írhatnak a szerzők bármit. Ha azt mondom: abababababa, akkor beleköttök, hogy "biztos aafafafafafa" te köcsög, csak nem vallod be!"?

Normálisak vagytok?

há zé · http://indafoto.hu/hhzz 2009.11.27. 18:39:15

@boylepke: tán a többségnek vannak tapasztalatai a "halk bulikat" illetően. :(

bper 2009.12.01. 19:32:55

Kedves Timcsi!

Kiváncsi volnék, hogy a II. kerületben laksz-e véletlenül, ugyanis nálunk is ugyanez történt, csak a felújítás alatt, kétszer a zárban.

Tibee33 2009.12.05. 13:37:41

Hola...akkor is jobb a vidék....igaz hogy van fünyirás meg ilyenek de akkor is..a jobb levegö a saját ház ez mindenért kárpotol mert valljuk be hogy hiába nyir füvet a szomszéd,játszik az udvaron a gyerek,az akkor sem olyan mint amikor melletted vagy a fejed fölött teszik ugyanezt...a halk bulikrol meg annyit hogy tényleg a halk buli résztvevöinek nem tünik fel hogy nem is annyira halk ez a buli én 1 évig birtam panelban és 6 éve lakom vidéken de nem jönnék vissza semmi pénzért sem...jah és az alatt az 1 év alatt inkább nem tartottam bulit,hanem haver kertes kecojában oldottuk meg mivel tudtuk hogy egy szimpla beszélgetés is a többi 9 emeletre vetithetö áthallást eredményez....

kyanzes (törölt) 2009.12.11. 00:59:05

Nyilvánvaló, hogy nem a blogger a hibás. A szenyó szomszéd tehet mindenről, aki ült a kérójában, és nem volt képes tolerálni a bulival járó lármát. Az is világos, hogy eltúlozta. Egyértelmű, hogy aljas féregnyúlványságból ment le a fószer lekattintani a villanyórát. Ez a hobbija. Nem tudtátok?

lmhydra 2009.12.20. 14:03:16

Igen, mert a panel ugyan olyan lakóház mint a többi.
Emberek élnek benne minden nap. És nekik is jár a kikapcsolódás.
Még akkor is ha ez a szomszédnak nem tetszik. Én egy embert se ismerek aki megtanult volna repülni, és úgy közlekedne a lakásában. Vagy gondolat átvitellel tudnának kommunikálni. De biztos vannak ilyen emberek, csak nem az én baráti társaságomba. Ezek lakóházak, és az ember érezze jól magát az otthonában.
Persze azért lehetőleg úgy hogy ne zavarja nagyon a szomszédokat.
De sajnos ez elkerülhetetlen, akkor már csak a gyakorisága a nem mindegy.

monet001 2010.01.02. 07:21:14

Szerintem meg nem kellene itt ,Rambozni mert
1 ha másnak kárt okozol akkor ne csodálkozz ha reggell az ágyadban 1 levágott lofejet találsz.
2 ne halgatozz ! aludj! fáradt ember alszik nem azt figyeli ki mit csinál mikor.
3 apád biztos rendör vagy munkásör volt.
4és senkinek semmi köze hozzá ,hogy én mikor mossak a mosogéppel,a saját lakásomban

monet001 2010.01.02. 08:02:45

@há zé: Szerintem meg nem kellene itt ,Rambozni mert
1 ha másnak kárt okozol akkor ne csodálkozz ha reggell az ágyadban 1 levágott lofejet találsz.
2 ne halgatozz ! aludj! fáradt ember alszik nem azt figyeli ki mit csinál mikor.
3 apád biztos rendör vagy munkásör volt.
4és senkinek semmi köze hozzá ,hogy én mikor mossak a mosogéppel,a saját lakásomban !!!!!

monet001 2010.01.02. 08:11:43

@ergerberger: Te beteg aberált állat vagy! És vertet közben mikor dugtak?:)Sürgösen keress valami nöt mert te már 10éve minimum nem dugtál:
!!!!!!!!!!!!!!!!! SZÁNALMAS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

SummerSun 2010.08.08. 01:18:16

Kedves Timcsi és hozzászólók!

Nem rég érkeztem haza a munkából és azon kapom magamat, hogy az Istennek sem megy a kulcs a zárba....igen pontosan az történt velem amire gondoltok! Egy kedves idős hölgy kegyeskedett a zárunkba nyomni a pillanatragasztót!
Nem feltétlenül kell bármit is tenni ahhoz, hogy vki kiszúrjon magának...tegnap érkeztem haza vidékről..tehát semmi rosszalkodás erre ma este 11kor arra érkezem haza (jelzem 15 óra munka után)hogy nem tudok bemenni a lakásba...hihetetlen milyen emberek vannak, ez egy undorító sunyi viselkedés ami egyáltalán nem elfogadható, egyetlen szituációban sem!!! Az aki erre képes...nos erős kivizsgálásra szorul!
Sajnos nem ez volt az első eset, hogy próbál velünk kiszúrni....de nemcsak mi estünk áldozatául a szenilis néni hajmeresztő tetteinek hanem minden újonnan odaköltöző lakó.
Nem szabad hagyni, hogy bárki is ilyet megengedjen magának...sajnos itt a szép szó nem segít...a néni megnézheti magát mert ezt nem hagyjuk annyiban és itt az ideje cselekedni!
Mindenkinek hasonlókat javasolok, akiket efféle sérelmek értek: Állj a sarkadra és tanítsd meg kesztyűbe dudálni!

Hidd el nincs más módja!
Az ilyen emberek élvezik hogy másoknak kárt okozhatnak és mellesleg a sok szabadidejükkel nem tudnak mit kezdeni! 1. lépésként h a szabadidőt hasznosan töltsék: kezdhetik kivakarni a zárból a retket amit belefolyasztottak...

Hasznos tanács: a zárból a pillanatragasztót aceton segítségével tudod eltávolítani, kell hozzá egy vastagabb tű amivel az oldott ragasztót kipiszkáld és egy kis türelemjáték után szezám tárulj...:)

Reactor 2011.03.18. 17:15:42

Sajnos ez a helyzet abszulút 22-es csapdája - bármit csinálsz, az nem lesz jó. Ha aludni akarsz, a szomszéd kezd el dorbézolni, ha te dorbézolsz, a szomszéd dübörög fel tankként, hogy hogy képzeled ezt, és most azonnal, mert különben. Ha be merészeled kapcsolni a tévét, meghallgatsz egy teljesen kommersz zeneszámot, lehúzod a vécét, kiállsz a kocsival reggel, mikor mész a napi mókuskerékbe - már bekalkulálhatod, hogy valakit EZ zavarni fog. Nagyon sok olyan mizantróp jellemű sudribunkó fogyatékos van, akinek a zaj csak ürügy - az igazi indok az, hogy szar élete van, egy lófingásnyit se ér, és ha már neki ilyen rossz, legyen rossz másnak is. És így is fog tenni - levágja a villanyórát, pillanatragasztót tol a zárba, ellopja a lábtörlőt, horogkeresztet mázol az ajtódra stb.

Most ezekről mit lehet mondani? Szerencsétlen, lelkibeteg embergyűlölő, degenerált faszok. Az ilyeneket kitenném a Szahara vagy az Antartktisz kellős közepébe egy sátorba, ott aztán azt csinálhat, amit akar.

A bosszúállás gondolatával viszont egyetértek - ezek a féreglelkű ostoba igavonó barmok nem értenek a szép szóból, különösen, ha szándékosan csinálják azt, amit, ha szólsz nekik civilizált ember módjára, csak azért is csinálni fogják, még szélesebb vigyorral a pofájukon, mert lám-lám, igazuk lett, ezzel fel lehet bosszantani téged. Ezt a világ legbéketűrőbb embere se bírná ki, ilyenkor a bosszú lehet jogos. Egy gyakorlati példa: Kedves szüleim magukkal cibáltak Csehországba,teljesen értelmetlenül (mert olyan szép a régi városrész, nem érdekelte őket, hogy lett volna itthon ezer meg egy teendőm). Busszal mentünk,és természetesen hajnali fél 4-kor kellett indulnia a busznak, nemszámít hogy csak 2 és fél óra az út, nembaj, induljunk hajnalban. Szépen elfészkelődtem a Neoplan busz egyik ülésén, mondván, sebaj, majd útközben kialszom magam, fölvettem egy közepesen kitekert pozitúrát, mert ugye buszon aludni...akinek van tapasztalata, tudna erről mesélni. Próbálok pihenni, erre anyámék mit csinálnak? Nekiállnak traccspartit rendezni, meg iszogatni 7-8 másik koleganővel...és ez ment egész úton. Hiába kértem szépen, csúnyán, nem voltak hajlandóak előremenni, vagy levonulni az autóbusz bárhelyiségébe (igen, ezt is feltalálták már, akárcsak a fülhallgatót). Nem, nekik kényelmesebb volt átbeszélni az autóbusz utasterében az ülések fölött...

Hát jól van, hazajöttünk 3 nap múlva, vártam az alkalmat, hogy én is jól kicseszhessek anyámmal (a kapcsolatunk nem épp felhőtlen az elmúlt években). Megvártam, amíg egy nap holtfáradtan hazavánszorgott, lefeküdt aludni...és azonnal betettem a Heavy Troopers legeslegújabb albumát, maximum hangerőn természetesen. Aki nem tudná, a Heavy Troopers egy New age és háborús zenét játszó együttes, de vannak military metal stílusú számaik is szép számmal, ráadásul nagyon szeretik a számaikat lövöldözéssel, robbanásokkal, és egyéb harci konfliktusokból származó hangeffektekkel felturbózni, a dalszövegekben pedig leginkább arról énekelnek, hogy kikből hányat és milyen módszerekkel kellene megölni. El tudjátok képzelni, milyen hatással volt ez kedves édesanyámra, amikor maximális hangerőn felcsendült a "The iron fist" vagy a "Tanks in snow" számuk...anyámnak csak ennyit mondtam trollface-mosollyal: Ugye, milyen szar? Vette a lapot. Azóta nem fordult elő ilyesmi.

Lehet nyugodtan fújozni, meg fikázni, tessék csak tessék. Ha majd titeket ráznak fel fél 4-kor egy teljesen fölösleges röhejes baromság miatt, remélem eszetekbe jut az én kis történetem ébrenlét és ájulás határán... :) Semmi rosszat nem tettem, csak visszaadtam a kölcsönt, így kívánta az egyensúly. A szép szó nem mindig használ.

hopptarisznya 2013.03.05. 11:34:26

Én egy 100 éves társasházból költöztem panelba. Előtte 25 évig SOHA nem hallottam a szomszédaimat. 60 centis falakkal voltunk elválasztva, és a régi fagerendás födés is ezerszer jobb volt. Most meg úgy hallom a szomszédokat, mintha a saját lakásom egy másik szobájából jönne a hang. Ez nagyon elkeserítő. Igazi proli fíling. Részemről már el is kezdtem építkezni egy kertvárosias kerületben. De előtte még le fogom tesztelni, hogy a panellakás falaira fölragasztok használt padlószőnyeget. És erre a "fali" szőnyegre egy purhab-szerű ragasztóval ráragasztom a legvékonyabb gipszkartont. (8mm) Ha nem jön be, akkor kap még egy réteget. (nem drága a bontott padlószőnyeg) A radiátorcsövet is szétvágatom, és alul fölül berakok egy flexibilis szakaszt. Mert nincs pofám így eladni ezt a lakást. Szerintem ez nagyon alja életszínvonal.

Lakásfelújítás1 Kft 2013.11.28. 04:01:45

@bper: Biztos neked is voltak irigyeid. Miért nem ajánlottad fel a sitthordást egy lapra kiírva?

A termódinamika második főtt étele 2021.01.30. 02:08:36

vicces hogy sok büdös tahó beköltözik egy társasházba, bérházba, panelba a suttyó életvitelével, és akkor még neki áll feljebb, ha a lakóközösség ezt nem tolerálja
talán bizony HOZZÁ kéne igazodnia mindenki másnak a házban, vagy mi a tök?
szólni kell neki párszor, legvégül lerúgni a lépcsőn az ilyen retekláda köcsögöt

@ergerberger: elég silány a humorérzéked, mit ne mondjak

@Spermahajder: na persze, erre futja, érdekesmód annyi pénzből amennyibe egy panel kerül, két vidéki házat is vehetne...

@monet001: szerintem meg zajongani nem kéne, és akkor senki nem fog pillanatragasztóval fegyelmezni
ha meg zajongani akarsz, költözz tanyára, ennyi

Creative Commons License
Panelblog by Lakótelepi Blog Közösség is licensed under a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el! 2.5 Magyarország License.
Based on a work at www.panel.blog.hu.

süti beállítások módosítása