Névtábla:

"Őrjítő ez a lakótelep, ahol lakom veled." /Bizottság: Már megint ez a depresszió/ - egy blog, amelyben panellakók, csótányok és más házi kedvencek, lakások, radiátorok és fúrógépek a főszereplők.
panelblog@gmail.com

Dizájnpanel Kínából

Az új Kína jelképei lehetnének ezek a kockaházak: szocialista szögletesség egy kis fantáziával Pekingben. Nyilván nem a "szok óccó" gagyi, és tök okés, hogy biztos nem a klasszikus házgyári panel, de attól ez még lakótelep, ha a fene fenét eszik is.

 

A házakról egyébként annyit ír a World Architecture News, hogy japánok építették, és 45 fokkal elforgatták a hagyományos kínai blokkházépítészet remekeihez képest a nap felé, így a szobák több fényt kapnak. Az épületekben lakások és kereskedelmi helyiségek is vannak. Kívül-belül elég durván néz ki a cucc. A kiutalások menetéről, valamint a központi fűtés áráról nincs hír.

 

 Kockaház utca?

 

Lakótelep

 

 Keleti kilátás

 

 Műhelylakás?

 

 

Peace and free Tibet!

 

Lányszoba

 

Forrás és még több kép: a fejlesztő japán cég honlapja

 

A bejegyzés trackback címe:

https://panel.blog.hu/api/trackback/id/tr511645550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

heldente 2010.01.05. 08:20:25

egész jól néznek ki ezek a dominóházak, de nem szivesen laknék ilyenben, elég gyakran látom a tévében, h Kinában összeomlanak a házak, mert kispórolnak ezt-azt

mezítlábasfellebbezés 2010.01.05. 16:47:20

Nekem nem tetszik a minimáldizájn. Kívülről meg olyan, mintha szét akarna esni. "hagyományos kínai blokkházépítészet" :D:D:D Az elég groteszk, hogy hagyományos, a kínait inkább hagyjuk, a blokkházépítészet mint olyan meg tényleg egy építészeti stílusféle lenne, mint pl. szecessziós? Vagy csak te voltál szarkasztikus?

Creative Commons License
Panelblog by Lakótelepi Blog Közösség is licensed under a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el! 2.5 Magyarország License.
Based on a work at www.panel.blog.hu.

süti beállítások módosítása