Névtábla:

"Őrjítő ez a lakótelep, ahol lakom veled." /Bizottság: Már megint ez a depresszió/ - egy blog, amelyben panellakók, csótányok és más házi kedvencek, lakások, radiátorok és fúrógépek a főszereplők.
panelblog@gmail.com

Mostantól nem lehet tűzzel fenyegetőzni

 

Híreket böngészek, eljutok a Blikk.hu-ra is, ahol elolvashatom egy édesanya és egy tűzoltó párbeszédét. Az anya lakásában tűz van, segítséget kér, de nem kap. A lakásban tartózkodó emberek - az anya és két gyermeke - később meghalnak.

 

- De hogy fogunk kijutni, az ajtó sem, nem tudunk kimenni!
- Próbáljon keresztülmenni, hölgyem, a lakásból az ablakhoz!
- De már nem kapunk levegőt!
- Az ablakhoz vagy ajtóhoz kell kimenni, kinyitni!
- De nem tudunk, mindkét oldalon égünk, ennyi eszem nekem is van!

 

Egyetlen kimerevített és nagyon hosszú pillanat telik el, mire a telefonbeszélgetés leiratát végigolvasom. Olyan, mintha örvénybe kerültem volna, egy fekete lyukba, és amikor a végén kidob ez az örvény, más valóság fogad ugyanabban a szobában.

Aztán kapok egy e-mail-t, hogy új komment érkezett a Panelblogra. Lmhydra ír, szomszédját zavarja a zaj, ezért tanácstalan:

 

21 hónapos fiam van, este 20:00 alvás. Napközben, járkál, autót tologat, időnként szaladgál. Amikor lehet elvisszük tipegőre, és kis barátaival felváltva vagyunk egymásnál. Az alattunk lakó meg fenyeget hogy felrobbantja a lakását.

 

Ha a helyében lennék, ezt tenném: kinyomtatnám az anya utolsó perceiről készült beszámolót, és lesétálnék a szomszédhoz. Elolvastatnám vele a szöveget, aztán megkérdezném, fenyegetőzik-e még robbantással.

Ha a válasz más, mint egy egyértelmű "nem", akkor hívnám a rendőrséget.

Mert mostantól mindenki tudhatja, hogy miről beszél, ha tűzzel fenyegetőzik. Mostantól éppen ezért ilyet a legjogosabb indulatból sem lehet mondani.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://panel.blog.hu/api/trackback/id/tr441823529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

heldente 2010.03.09. 12:44:55

a baromarcúnak azt kellene javasolni, ha már így szétcsapta az agyát a gyerekzaj, h mindenáron öngyilkos akar lenni miatta, h inkább madzagot kössön, v gyógyszert szedjen, az eredmény ugyanaz, csak mást nem fenyeget vele. Sztem dilidokihoz kellene utalni a fazont, ha jól befektetnék valami vigyorgóba, ott tuti nem zavarnák a gyerekek.

chabba (törölt) 2010.03.09. 19:53:56

A közveszéllyel fenyegetés bűncselekény. A felvenni a legközelebbi fenyegetést a mobillal, majd irány a rendőrség. Aki szerint személyiségi jogot sért, annak javaslom azon BH-nak a tanulmányozását, amely szerint az igazság kiderítése közérdek, így a bűncselekmény elkövetéséről készült hangfelvétel felhasználható bizonyítási eljárásban. Ha mázli lesz, akkor ellen fog állni a letartóztatásának, és így a személy elleni erőszakos bcs elkövetése miatt elrendelhető a kényszergyógykezelése, ha valóban kattant a csávó.

Yasashi Tanuki 2010.03.11. 10:22:56

A házunkból nemrég költözött el egy család egy pár éves gyerekkel mert nem bírták azt a fura helyzetet, hogy két tűz közés szorultak:
Az alattuk lakó nyugdíjas néni azzal zaklatta őket, hogy miért rohangál a gyerek a lakásban, a felettük lakó háromgyerekes család este 10-ig zajongó szintén pár éves gyerekeitől meg pihenni nem tudtak.
Aki panelt választ annak jól meg kell néznie a szomszédait, vagy el kell mélyülnie a jógaalvásaban amivel ki tudja kapcsolni az összes érzékszervét.

lmhydra 2010.03.11. 11:31:56

Na ez az amit csak akkor tudsz meg, ha már benne laksz.
Minket is fenyegetnek, mert a gyerek napközben éli normális kis életét.
De este 20:00 szigorú alvás, a gyereknek. Mi meg vigyázunk hogy ne legyen nagy hangzavar, mert akkor kezdhetjük előröl az altatást.

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2010.03.13. 11:14:07

@lmhydra:
Meg lehet tanítani a gyereket, hogy ne a sarkát verje oda először a padlóhoz, mikor rohangál. (Esetleg a lakásban ne rohangáljon, mert eleve veszélyes, talán inkább a játszótéren.) Nálunk bevált. Persze van, aki erre zsigerből mondja, hogy hánehogymá...

Creative Commons License
Panelblog by Lakótelepi Blog Közösség is licensed under a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el! 2.5 Magyarország License.
Based on a work at www.panel.blog.hu.

süti beállítások módosítása