Névtábla:

"Őrjítő ez a lakótelep, ahol lakom veled." /Bizottság: Már megint ez a depresszió/ - egy blog, amelyben panellakók, csótányok és más házi kedvencek, lakások, radiátorok és fúrógépek a főszereplők.
panelblog@gmail.com

Az eredeti bogaras levél

Tisztelt Uram,

édesanyám 70 éves, társasházban lakik, és megkért hogy írjak Önnek, talán tud tanácsot adni az ő esetére.
Wekerlén lakik a XIX. kerületben egy 12 lakásos társasházban. Az elején nem volt semmi gond, mindenkivel jóban volt. A ház társadalmi felépítése: lakik ott egy 80 éves hölgy, aki 2 lakásnak a tulajdonosa. Az irányítja az ottlakókat. Van 2 mondjuk úgy hűbérese, az egyik édesanyám felett lakik, a másik meg a fenti szomszéd mellett. Bármi történik a 2 lakást tulajdonló hölgy mondja meg mi lesz, szavazás ide vagy oda. Azután kitört egy verekedés 2 szomszéd nő között egyik kb 50 a másik 70 éves. Lévén édesanyám látta hogy a 70 éves rohanta le az 50 évest egy kamu indokkal -nem tudom mi volt az, az 50 éves pártjára állt.

A 70 éves beárulta édesanyámat, és onnantól kezdve a a következő dolgok történtek, teljesség igénye nélkül: olajos vízzel locsolják a lépcsőjét, verik a vakolatot a ház oldaláról, ahol ő lakik -sehol máshol, betörtek a sufnijába, elvittek 2 kerékpárt, betörték a bejárati ajtó ablakát miután rácsot szereltetett fel, a felső szomszéd éjszaka dübörög- ugrabugrál a padlón. 3 évvel ezelőtt amikor külföldön voltam 1 métert elvettek a kertünkből, amikor édesanyám vissza akarta állítani az eredeti helyzetbe, ásóval fenyegette meg a felső szomszéd hogy kiloccsantja az agyát. Kicsit később ásóval akarta fejbeverni édesanyámat, aki szerencséjére megbotlott, így elkerülte az ásó. Csak úgy menekült meg hogy berohant a lakásba, és bezárta a rácsot, ám a felső szomszéd követelte hogy nyissa ki az ajtót...fejbeverés végett.

Fényképpel nem tudjuk bizonyítani hogy nézett ki a kert előtte. Vegyirtóval permetezik a gyümölcsfáit, hogy kiszáradjon mind. Mindenféle bogarakat szednek össze és odaszórják az ajtó elé. A fenti lakó elkezdett diót törni -azt mondja- naponta órákon át kalapál-diót tör, hol a konyhájában, hol a szobák valamelyikében, de amennyi diót megtör minden nap évek óta, azzal nemzetközi diókereskedelmi hálózata lehetne, ugyanis egyetlen diófája van a kertben.

Egyszer volt egy vitám a 2 lakásos nővel, aki bizonygatta hogy ami a telket határolja kerítés azon belül minden közös, kegyelemből használhatjuk a kertet, lakást, holott az a mi tulajdonunk.  Erre mondtam neki hogy akkor ma éjjel együtt alszom vele, mert amennyi joga van édesanyám lakásához, annyi jogom van nekem is az övéhez, mire kinyögte hogy az kizárólag az övé, a többi közös, és hogy képzelem....

Amikor hazamentem akkor mindenki visszavonult, egy darabig. A fenti lakó mindig a fal mellé húzódva figyelt mikor kap tőlem egy pofont amikor szembe jött velem. Egyszer a szemem láttára indult meg édesanyám felé, mert nem látott a közelben. Amikor rászóltam, a szemembe hazudta hogy nem ő kezdte. Megmondtam neki, ha még egyszer anyám panaszkodik rá hogy a közelébe ment és rosszalkodott, akkor jobb ha többet elő se jön a lakásából. A vita után elhívta a rokonát és már úgy volt beállítva felpofoztam, és mert  ásót használta védekezésként, nem lett komolyabb baja.
Megpróbáltam visszaállítani a kerítést, ám lapáttal és ásóval megjelent a 3 gonosz és veréssel fenyegettek. Ha felveszem a harcot, akkor az rendőrségi ügy. A fenti lakó rokona kijött és beleegyezett hogy megigazítja a kerítést, fél métert még elvesz tőlünk, mert úgy lesz egyenes a kerítés. Hosszas vita után nem mer a kerítéshez nyúlni.

A legutóbbi szópárbajkor édesanyám újból átélt egy támadást. Megint ásónyéllel, ám most édesanyám ellökte ásóval együtt a támadót így a fenti szomszéd esett el, és verte be a fejét a betonlépcsőbe a sufnija előtt. Beperelte édesanyámat hogy az életére tört, mivel a füle mögött felszakadt a bőr és össze kellett varrni. Habár senki sem látta a verekedést-lökést, tanúi vannak a 2 lakásos tulaj és a mellette lakó személyében.
Lesz hazugságvizsgálat, és jelenleg tart a tárgyalási előkészület, és a szomszédok hazugságától függ hogy édesanyám börtönlakó lesz vagy sem. Ugyanis senki sem mer ellentmondani a 2 lakást tulajdonló nőnek, aki az oszd meg és uralkodj elvet folytatja. A lakást 3 éve próbálja meg édesanyám eladni, de nincs vevő. Jelenleg megint nem vagyok Magyarországon, így nem tudok jelenlétemmel biztonságot szolgáltatni édesanyámnak. Érdeklődni szeretnék az ő kérésére hogy ilyen helyzetben mit lehet csinálni? Áldozattá nem akar válni, viszont nem hajlandó meghajolni a többiek előtt.

Köszönettel,

B. Zs.

 

Kommentelési lehetőség itt.

 

Megosztás

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://panel.blog.hu/api/trackback/id/tr282035316
Nincsenek hozzászólások.

Creative Commons License
Panelblog by Lakótelepi Blog Közösség is licensed under a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el! 2.5 Magyarország License.
Based on a work at www.panel.blog.hu.

süti beállítások módosítása