Névtábla:

"Őrjítő ez a lakótelep, ahol lakom veled." /Bizottság: Már megint ez a depresszió/ - egy blog, amelyben panellakók, csótányok és más házi kedvencek, lakások, radiátorok és fúrógépek a főszereplők.
panelblog@gmail.com

Nem bírják az újat a telepiek

Az egészben az a legszebb, hogy tudtam: nem úszhatom meg. Már akkor tisztában voltam ezzel a ténnyel, mikor még csak szemeztem a szerkezettel. Hiába a praktikum, az olcsóság és a megtérülés, ez az egész túl feltűnő, nem kellene megvennem. Valamiért azt éreztem, hogy ezzel nem lehet kimenni a lakótelepre.

 

A képen látható összecsukható bicikliről van szó.

 

Két-három hetente hétvégén hazautazom Pestről Szolnokra. A Jászkun Volánt személyes okokból rettenetesen utálom, így évek óta keresek valami olcsó és kényelmes megoldást a helyi közlekedés megoldására. Az összecsukható bringa praktikus, külön jegy nélkül fel lehet tenni a vonatra, a lakótelepről pedig 10 perc alatt bárhová elérek vele a Tisza fővárosában, vagy hogy hívják most marketingesen a szülővárosomat. A baja eddig az volt, hogy túl drága, nekem 30 ezernél többet nem ér egy továbbfejlesztett, miniatürizált kemping, de most találtam egy olcsót használtan, lecsaptam rá, király, küldetés teljesítve.

 

Már az első, békásmegyeri próbakörnél lestem az emberek arcát, hogy vajon mit szólnak a kétségtelenül furcsa formájú szerkezethez. A budapestiek látnak elég hülyét minden nap, és hogy engem is közéjük soroltak, azt a rutinosan félrefordított fejek láttán szűrtem le: úgy tettek, mint mikor a metrón közvetlen mellettük állva kezd hangos gondolkodásba egy nyáron is ballonkabátot viselő polgártársuk bizonyos népcsoportok és a földönkívüliek rokonságát, vérfertőzését és összeesküvését illető dolgokról.

 

Ekkor hittem azt, hogy okés, ennél nagyobb szopás nem jöhet, ha nem szólnak be, az nekem tulajdonképpen elég.

 

Majd leszállok a vonatról, és kényelmesen, a Jászkun Volán megnyugtató mellőzésével eltekerek a lakótelepre, ahol egy korombeli, 30-as nő mellett elhaladva ezt hallom: "mi van bazmeg, kinőtted a biciklidet?"

 

Annyira ledöbbentem a kendőzetlen türhőségen, hogy meg sem álltam egy viszontkérdésre vitapartnerem löttyedt seggét és a beszólogatás intenzitása közötti kapcsolatot feszegetendő.

 

Mondjuk, átéltem már hasonlót. Emlékszem, édesanyám egyszer a saját kezével varrt nekem egy ún. "répa" formájú nadrágot. Nos, ez a fazon van annyira vicces mint a kiskerekű bicikli, viszont épp akkoriban kezdett divatba jönni. A lakótelepi kisiskolások jó részének nem volt még ilyen nadrágja, bátran mondhatom tehát, hogy divatdiktátor is lehettem volna nyolc évesen. Mégsem lettem az, ennek pedig oka, hogy a répanadrág viselése miatt akkoriban verés járt az osztálytársak részéről.

 

 

Mint ahogy egy-egy újszerű frizura, színesebb póló, idősebb korban akár az új autó, az extravagáns bútor vagy a "mostantól havonta egyszer étterembe megyünk a feleségemmel" típusú kijelentések okozhatnak nem-köszönésig fajuló ellenszenvet szomszédok között is.

 

Az ízlés nélküli emberek, a bunkók, a sikertelenek ugyanis csak egy dologban bízhatnak. Abban, hogy ők vannak többen. Mert a sok löttyedt segg között észre sem lehet venni az övéket. Ha jön valaki, aki nem szokványos dolgokat művel, az ilyenek szemében minimum gyanús.

 

Mert a szemét tetűnek tuti, hogy egy pici löttyedése sincsen.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://panel.blog.hu/api/trackback/id/tr762189618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cirrus 2010.07.31. 17:35:40

Én ugyan nem ilyet vettem, de csak azért, mert a legolcsóbb is 80 ezer Ft körül volt. Hasonló esetben én sem tudtam volna hirtelen reagálni, de most sem jut eszembe semmi. Nem gondoltam volna, hogy vannak még olyanok, akik idegen embereknek képesek beszólni, csak mert valami szokatlan. Lehet, hogy érdemes lenne előre gyártott válaszokkal készülni ilyen esetekre.

pazzo · http://pazzo.hu 2010.08.01. 15:12:12

Békásmegyer rossz oldalán próbálkoztál. A hegy felőlin már nem lepődnek meg semmin az emberek, a hangosan berregő motoros-rolleres törpe óta.÷)

Mr. Bingham 2010.08.01. 19:16:33

Panel Svajcban is van, csak kicsit dragabb mint Bekasmegyer...
svajcinyomor.blog.hu/

Telepi János · http://www.panel.blog.hu 2010.08.01. 20:10:12

@pazzo: áááá, vazze, télleg, reggel szoktam látni a HÉV-ről, ahogy életveszélyesen cikázik a kocsik között...

pazzo · http://pazzo.hu 2010.08.01. 20:45:04

@Telepi János: azaz. Régebben ilyen bmx szerű bringán suhant, de azóta motorizálódott.÷)

Johnny336 2010.08.05. 12:32:14

@pazzo: de jó, hogy nem járok arra. Flóriánnál is van elég zakkant egyed :D

mezítlábasfellebbezés 2010.08.05. 21:41:42

Otthon, édes otthon! :D
Látod, mennyit ér 100 km? Rá se ránts egyébként, ha neked így kényelmes és jó, akkor tegyél magasról az otthoni lakosságra.

Yasashi Tanuki 2010.08.08. 08:21:30

Nemrég egyik barátom mutatott egy ilyen bringát, én is játszottam a gondolattal, de amikor elmondta, hogy 60 ezerbe kerül meginogtam.

A postírónak azt tudom tanácsolni, hogy többet kellene biciklisblogot olvasni vagy hardcore Critical Mass szervezőkkel esetleg Hajtás Pajtás futárokkal haverkodni. Tőlük meg lehet tanulni, hogyan kell helyrerakni a zöld forradalom ellenségeit!
Ez a legtutibb kerékpáros önbizalomnövelő tréning majdhogynem ingyen:)

Johnny336 2010.08.09. 16:16:12

@Yasashi Tanuki: a tanfolyam része az is vajon, hogy az összes autós egy rohadt tömeggyilkos állat? Illetve a piroson áthajtás a gyakorlati oktatás része? Ha piroson áthaladó bringást látok, akkor az esetek 90%-ban hajtás-pajtás. Utánaszólok, hogy ácsi, de le se szarják. Múltkor is átjött a piroson a srác, megkérdeztem, hogy mi van, ha elcsapják? Vállat vont. Mondom okos vagy, én megvárom a zöldet...

Telepi János · http://www.panel.blog.hu 2010.08.10. 10:12:20

@Yasashi Tanuki: Minden út bringaút! :) Amúgy valahová kiraktak a CM-en egy ide mutató linket, mert néhány átkattintás jön onnan is a statisztika szerint :)

Creative Commons License
Panelblog by Lakótelepi Blog Közösség is licensed under a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el! 2.5 Magyarország License.
Based on a work at www.panel.blog.hu.

süti beállítások módosítása