Névtábla:

"Őrjítő ez a lakótelep, ahol lakom veled." /Bizottság: Már megint ez a depresszió/ - egy blog, amelyben panellakók, csótányok és más házi kedvencek, lakások, radiátorok és fúrógépek a főszereplők.
panelblog@gmail.com

Símaszk és trikó

Persze biztosan nem lehet tudni, hogy a Miklós utcában lakik-e a bankrabló, a magam részéről viszont fogadnék nagy tétben arra, hogy igen. Vagy ha nem is pont ott, az tuti, hogy panelban, méghozzá szerintem gyerekkora óta. Az illető valóságos panelgerilla: a símaszk mellett pörköltszaftos trikót tart.

 

Egy ilyen bankrablást alaposan meg kell szervezni: a leendő rabolónak először is fel kell hívnia magára a figyelmet.

 

A legjobb, ha minden este balhé van: vagy olyankor jön rád a fúrhatnék, vagy részegen törsz-zúzol a lakásban. Így néhányszor el lehet küldeni a fenébe a méltatlankodó szomszédokat, akik megjegyzik az arcod, tehát senki sem fog rád gyanakodni. Ellenben az a szemüveges a nyolcadikon, aki tanárnak mondja magát, na az például mindig köszön, gyanúsan nem idegesít senkit, nyilván pszichopata.

 

Aztán, ha lehet mindig ugyabban az időpontban kell menni sörért a non-stop-ba. Ez esetben fél kettőkor. Ahhoz is hozzászoknak, a sarkon pedig könnyen el lehet osonni a bank irányába. Hazafelé a símaszkban úgysem ismernek fel, ha meg már lerúgtuk a túszt az elsőről, a liftbe szállás előtt levehetjük az álcát. Manyi néni savanyú arcán csak annyi látszik majd, hogy "ez az állat már megint üvöltözni fog este".

 

Otthon aztán be lehet dobni a símaszkot szaros gatyák közé a szennyestartóba, gyorsan átvenni a pörköltszaftos fehér trikót, megsziszegtetni egy ászokot, oszt' nyilatkozni a telefonon érdeklődő kereskedelmi tévéknek.

 

Viszont, ha nincs kedvünk a lakásban ücsörögni, a túsztól való könnyes búcsú után felmehetünk például a tetőre, ahonnan bemehetünk bármelyik lépcsőházba. Kulcsot korábban szereztünk a házmestertől, liftszerelőtől, bárkitől. A rendőrök úgyis csak azt a kaput őrzik, ahol bementünk, ha valami csoda folytán rájönnek, hogy a hatodikon van összekötő-folyosó, akkor esetleg még azt is. A többihez szabad az út, négykor már anyunál ehetjük a töltött káposztát.

 

Ha meg netán jönne a rendőr, hogy te vagy-e a rabló "a kurva anyádat", akkor azt kell mondani, hogy nem. Kis szerencsével a parancsnok még elnézést is kér a zavarásért.

 

Csak három ilyet kell eljátszani, és vissza is jött a lakás ára.

A bejegyzés trackback címe:

https://panel.blog.hu/api/trackback/id/tr73875659

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: AZso.hu 2.0 2009.01.15. 10:54:27

BankrablóEmlékezzünk meg kis magyar (szürke, szmogos, unalmas, kisstílű) reality-nk újabb izgalmas színfoltjáról, a Flórián téri bankrablóról, aki az általam készpénzfelvétel szempontjából preferrált Erste Bank-fiókba tért be egy kis likv...

Pingback: Bankrabló | AZso.hu 2.0 2009.01.15. 10:54:26

[...]Egy jó hangulatú elemzést is olvastam tegnap egy tematikus[...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Creative Commons License
Panelblog by Lakótelepi Blog Közösség is licensed under a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el! 2.5 Magyarország License.
Based on a work at www.panel.blog.hu.

süti beállítások módosítása