Névtábla:

"Őrjítő ez a lakótelep, ahol lakom veled." /Bizottság: Már megint ez a depresszió/ - egy blog, amelyben panellakók, csótányok és más házi kedvencek, lakások, radiátorok és fúrógépek a főszereplők.
panelblog@gmail.com

Strand a panel tövében

Ezért tényleg kár volt felnőni. Tizenöt évesen a szolnoki lakótelepi nyárban elég volt bemászni a gimnázium kerítésén, egy kisebb méretű kulccsal megnyitni a kerti locsoló földbe rejtett csapját, spriccelt a víz, ugráltunk a vizes fűben, vizes a gatya, lányokon vizes a póló, nem hiányzott a dögönyöző. Ha mégis nyakig akartunk ülni a vízben, irány a Zagyva, a folyó persze büdös, de az meg ugye poén.

 

 

Most meg strand kell, ha nem is dögönyöző, de vízforgató legalább. Meg kabin. Budapesten, közelebbről Pünkösdfürdőn, a panelházak tövében, minden hétköznap öttől zárásig (persze, mert így féláron van, hahaha) meg is kaphatjuk. Ha akarjuk. Akarjuk.

 

A strand csodaszép. Uniós. A személyzet lakótelepi.

 

Belépéskor verőfényes napsütés, jegyvásárlás után közvetlenül leszakadó ég. Volt ilyen mostanában, hogy rohadjanak meg a klímaterroristák, mindahányan. Tíz perc múlva már csak csöpög, de azért még mindig jó idő van. Akkor menjünk, több időt ne vesztegessünk. Kabinos néni ideges. "Most akarunk menni?" - kérdezi. "Most" - válaszoljuk. "Csöpög az eső" - mondja. "A medencében így is-úgy is vizesek leszünk", mondjuk. Remeg, magában beszél, kabint nyit.

 

Átöltözünk, már csak nem is csöpög - nahát -, megyünk a vízbe. Jó. Nagyon jó. A medence is, tiszta, kevesen vannak, nincs tele teljesítménykényszeres öregasszonyokkal, akik legszívesebben felkennének a falra, ha lassan úszol. Lehet nyugodtan lenni. Kábé egy óráig, ekkor megint elkezd erősebben esni. Ingerküszöböt meghaladja, kimászunk, kabinoknál, védett helyen várunk. Kabinos néni mosolyogva jön, hogy akkor megyünk-e. Hét óra van ekkor, nyolckor zárnak. Mondjuk maradunk, hátha... Remegni kezd, magában motyog. Mosoly nincs.

 

Persze a szekuritis ember haverjai már mennek. Nem baj, majd holnap - mondják. Ingyen, hogyne. A kopasz bekiabál a szigorú arcú barátnőjének a kabinba: "kijössz meztelenül?" Az eső nem csillapodik. "Szauna!" - súgja fülembe kedvesem. Nagy ötlet, menjünk. A szauna jó. Nagyon jó.

 

Ajánlott idő: 10 perc - ez van az ajtóra írva. Nem tudjuk megszegni a szabályt, mert 07:20-kor kikapcsolják. Negyven perccel zárás előtt. Megyünk a kabinhoz. Igen, öltözni. Kabinos néni mosolyog. Szemetek vagyunk. Külön-külön készülődünk. A kabinos néni szatyorral a kezében remeg. Motyog is, persze. 07:40-kor kilépünk a strand kapuján. A kulcs már a nagykapu zárjában. Erőteljesen dallamos "viszont látásra" köszönés, értjük.

 

Rossz hírünk van: a strand annyira szép, a víz annyira jó, a szauna annyira kellemes, hogy megyünk még. A személyzetet meg kibírjuk. Panelban lakunk, láttunk már durvábbat is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://panel.blog.hu/api/trackback/id/tr751235803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BékiPeti · http://kiberloves.blogspot.com 2009.07.09. 12:19:03

Hehe. Azt a kabinos nénit én is ismerem már. Amikor bementem átöltözni, köszöntem, ő visszaköszönt, aztán szöszölt tovább. Az öltözők közül első foglalt, második is, harmadik szabad...nak látszik, de egy velem egykorú nő öltözködik bent. "Oppárdon!" mondom én, mire ő vigyorogva: "Nincs semmi baj." Minek jöttem családdal. :) A kabinos néni pedig ezután dobja oda, hogy "Mind foglalt." Köszi.

Indulás hazafelé, én még öltözök, de bentről hallom, hogy a néni hangosan aggódik a gyerekért, hogy le fog esni a székről, amire felmászott. Aztán hallom a feleségem, ahogy visszaszól, hogy nem kell félteni. Persze, a gyerek leesik, ilyenkor általában pattan is fel vigyorogva, de a néni akkorát sikít, hogy mégis elsírja magát. Köszönjük. Ezután úgy próbálta vigasztalni, hogy kért a pogácsájából egy falatot, ami amúgy jó ötlet. De háromszor...?

Magenta (törölt) 2009.07.16. 22:16:20

07.40-kor?
Hajnalban jártok strandolni???
:)

Telepi János · http://www.panel.blog.hu 2009.07.17. 10:57:47

Este 07.40. Ja, hogy az 19.40... bocs! :)))

Magenta (törölt) 2009.07.19. 22:22:14

Csak piszkálódtam. :-D
(én jártam hajnalban úszni, de az nem strand volt, hanem zárt uszoda)

Creative Commons License
Panelblog by Lakótelepi Blog Közösség is licensed under a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el! 2.5 Magyarország License.
Based on a work at www.panel.blog.hu.

süti beállítások módosítása