Névtábla:

"Őrjítő ez a lakótelep, ahol lakom veled." /Bizottság: Már megint ez a depresszió/ - egy blog, amelyben panellakók, csótányok és más házi kedvencek, lakások, radiátorok és fúrógépek a főszereplők.
panelblog@gmail.com

Barokk panellakás Angliából

Csak emlegetni kellett tegnap Arthur királyt, máris kaptam e-mailt egy bolond angolról a panelblog@gmail.com címre.

Adrian Reeman nem átlagos panellakó: 23 évig dolgozott azon, hogy Southampton-ban található kilencedik emeleti lakásának belseje megszólalásig hasonlítson a Versailles-i kastély barokk szobáihoz. A végeredményt a Daily Mail-nek mutatta meg:

 

 

A képre kattintva még több fotóhoz jut el!

 

Az öregnek egyébként semmiféle belsőépítész vagy műszaki végzettsége sincs, hajószakács volt kereskedelmi járatokon. Saját bevallása szerint 1986-os költözésekor fogott hozzá a lakás csinosítgatásához, mert "csak egy randa tapéta fedte a falakat, ami egyszerűen undorító módon nézett ki". A kastélydizájn sem tudatos döntés volt, a jómunkásember "csak úgy" elkezdte fával burkolni a falakat, "oszt' ez lett a vége". A felhasznált anyagokat persze, hogy lomtalanításokról, használtbútor-áruházakból szedte össze a Daily Mail által csak barkácsfüggőnek nevezett Reeman.

A cikk arról nem szól, hogy bírták elviselni a 23 évig tartó kopácsolást, fúrás-faragást a szomszédok. Azt viszont megírta a lap, hogy az öreg rendesen megszívatta magát. A lakás ugyanis nem a saját tulajdona, hanem az önkormányzattól bérli. Márpedig Southampton-ban (mint mindenhol) az a szabály, hogy a bérleményt eredeti állapotban kell visszaadni kiköltözéskor. Nos, ez az, ami valószínűleg nem fog menni. "Úgy tűnik csapdában vagyok, itt kell laknom addig, amíg az egész házat le nem bontják" - mérte fel helyzetét kiválóan Adrian Reeman.

Mi is csak gratulálni tudunk innen Szolnokról!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://panel.blog.hu/api/trackback/id/tr961573637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Creative Commons License
Panelblog by Lakótelepi Blog Közösség is licensed under a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el! 2.5 Magyarország License.
Based on a work at www.panel.blog.hu.

süti beállítások módosítása