Névtábla:

"Őrjítő ez a lakótelep, ahol lakom veled." /Bizottság: Már megint ez a depresszió/ - egy blog, amelyben panellakók, csótányok és más házi kedvencek, lakások, radiátorok és fúrógépek a főszereplők.
panelblog@gmail.com

Bogaras horror Budapesten

Nem ismerem a budapesti Wekerle-telepet, így abban sem vagyok biztos, hogy az alábbi történet panelházban játszódik-e. Mindenesetre a levélíró engem talált meg, hogy segítséget kérjen.

A szomszédok ugyanis meglehetősen bizarr eszközöket választottak 70 éves édesanyja őrültebe kergetésére: olyanról még én sem hallottam, hogy valakinek olajos vízzel locsolják a lakása előtti területet, vagy bogarakat szórjanak az ajtaja elé. Bár ez még mindig semmi ahhoz képest, hogy az egyik lakó folyamatosan egy ásóval hadonászik az udvaron. A hétköznapi horror további jelenetei B. Zs. leveléből:
 

Tisztelt Uram,

édesanyám 70 éves, társasházban lakik, és megkért hogy írjak Önnek, talán tud tanácsot adni az ő esetére.
Wekerlén lakik a XIX. kerületben egy 12 lakásos társasházban. Az elején nem volt semmi gond, mindenkivel jóban volt. A ház társadalmi felépítése: lakik ott egy 80 éves hölgy, aki 2 lakásnak a tulajdonosa. Ő irányítja az ottlakókat. Van 2 - mondjuk úgy - hűbérese, az egyik édesanyám felett lakik, a másik meg a fenti szomszéd mellett. Bármi történik a 2 lakást tulajdonló hölgy mondja meg mi lesz egy-egy trsasházi szavazás végkimenetele.

Azután kitört egy verekedés 2 szomszéd nő között egyik kb 50 a másik 70 éves. A ház úrnője a 70 éves pártjára állt. Lévén édesanyám látta hogy a 70 éves rohanta le az 50 évest egy kamu indokkal - nem tudom mi volt az -, megvédte az 50 éves nőt. Onnantól kezdve a a következő dolgok történtek, a teljesség igénye nélkül:

- olajos vízzel locsolják a lépcsőjét,

- verik a vakolatot a ház oldaláról, ahol ő lakik - sehol máshol,

- betörtek a sufnijába, elvittek 2 kerékpárt,

- betörték a bejárati ajtó ablakát miután rácsot szereltetett fel, a felső szomszéd éjszaka dübörög- ugrabugrál a padlón,

- Vegyirtóval permetezik a gyümölcsfáit, hogy kiszáradjon mind,

- Mindenféle bogarakat szednek össze és odaszórják az ajtó elé.

A fenti lakó naponta órákon át kalapál, azt mondja diót tör. Amennyi diót megtör minden nap évek óta, azzal nemzetközi diókereskedelmi hálózata lehetne, ugyanis egyetlen diófája van a kertben.

3 évvel ezelőtt amikor külföldön voltam 1 métert elvettek a kertünkből, amikor édesanyám vissza akarta állítani az eredeti helyzetbe, ásóval fenyegette meg a felső szomszéd hogy kiloccsantja az agyát. Kicsit később majdnem be is váltotta a fenyegetését, aki szerencséjére megbotlott, így elkerülte az ásó. Csak úgy menekült meg hogy berohant a lakásba, és bezárta a rácsot, ám a felső szomszéd követelte hogy nyissa ki az ajtót... fejbeverés végett.

A legutóbbi szópárbajkor édesanyám újból átélt egy támadást. Megint ásóval, ám most édesanyám ellökte a támadót, aki elesett és beverte a fejét a betonlépcsőbe. Beperelte édesanyámat, hogy az életére tört, mivel a füle mögött felszakadt a bőr és össze kellett varrni. Habár senki sem látta a verekedést-lökést, tanúi vannak a 2 lakásos tulaj és a mellette lakó személyében.

Lesz hazugságvizsgálat, és jelenleg tart a tárgyalási előkészület. A szomszédok hazugságától függ, hogy édesanyám börtönlakó lesz vagy sem. Ugyanis senki sem mer ellentmondani a 2 lakást tulajdonló nőnek, aki az oszd meg és uralkodj elvet folytatja. A lakást 3 éve áruljuk, de nincs vevő. Jelenleg megint nem vagyok Magyarországon, így nem tudok jelenlétemmel biztonságot szolgáltatni édesanyámnak. Érdeklődni szeretnék az ő kérésére, hogy ilyen helyzetben mit lehet csinálni? Áldozattá nem akar válni, viszont nem hajlandó meghajolni a többiek előtt.

Köszönettel,

B. Z.

 

Érdeklődésemre a levélíró elmondta, hogy tettek már feljelentést, de a többi lakó közönye és az érintettek összezárása miatt a rendőrség sem jutott előre. A bizonyítékgyűjtéshez pedig jogszerűen nem szerelhetnek fel kamerát, mert ahhoz a többi lakó beleegyezése is szükséges. Itt akkor megáll a tudomány? Mert az ész mindenképpen.

 

(A levelet szerkesztve közöltem, ide kattintva olvasható az eredeti változat - Telepi)

 

Megosztás

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://panel.blog.hu/api/trackback/id/tr652034908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

charlie 2010.05.27. 18:09:43

milyen lakas az es mennyiert aruljak? szeretem a kihivasokat!

zombizan · http://libertarius.blog.hu/ 2010.06.13. 07:48:03

A Wekerlén nem panellakások vannak, hanem a XX. század első harmadában épült társasházak. Amúgy népszerű környék, de hülye szomszédok bárhol lehetnek. A történetben számomra kicsit túlzásnak tűnik, hogy valakik ennyi erőfeszítést tegyenek a néni életének megkeserítése céljából. Ettől még ő érezheti így, bár sokan személyes támadásnak éreznek minden zavaró körülményt. Természetesen nem az ásós esetre gondolok, az egyértelmű rendőrségi ügy. A sztoriban a bogarak a legfurcsábbak, ezt praktikusan nehéz elképzelnem, hogy csinálták? Döglött bogarakat szórtak oda?

zombizan · http://libertarius.blog.hu/ 2010.06.13. 07:49:54

Annyi megjegyzés még, hogy ha három éve árulják a lakást, akkor ott az árelképzeléssel is baj lehetett, mert két éve még biztosan volt kereslet a wekerlei lakásokra.

Figyeljél már ide! 2010.06.16. 20:19:14

Ez agyrém! Nincs a néninek pár egészséges, nagyobb darab unokája/fia/rokona? Fenti szomszédokra jól rá kell rúgni az ajtót, össze kell törni a berendezést, aztán a pofájukba kell üvölteni, hogy ki lesz eresztve a belük, ha továbbra is szórakoznak. Rájuk kell ijeszteni. Itt nincs mese, ilyen emberekkel nem lehet máshogy bánni.

Creative Commons License
Panelblog by Lakótelepi Blog Közösség is licensed under a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el! 2.5 Magyarország License.
Based on a work at www.panel.blog.hu.

süti beállítások módosítása