Névtábla:

"Őrjítő ez a lakótelep, ahol lakom veled." /Bizottság: Már megint ez a depresszió/ - egy blog, amelyben panellakók, csótányok és más házi kedvencek, lakások, radiátorok és fúrógépek a főszereplők.
panelblog@gmail.com

Dzsoki panelt venne

Tőzsdéznél a megtakarított pénzeddel? Hülyeség! Betennéd egy bankba? Nem vagy normális! Panelt vegyél ember, panelt!

Az Otthon Centrum ingatlanközvetítő cég ugyanis kiszámolta, hogy nagyon jól dönt aki most a lakótelepek felé kacsintgat:

 

A lakásbérbeadás örök üzletnek tűnik, jövedelmezősége felveszi a versenyt az állampapírok hosszú távú hozamával. A bérbevevői kereslet a lakáshitelek korlátos volta miatt nem csökken, és a válság első évéhez képest idén már nem esnek az albérleti díjak sem. Főként az olcsóbb kategóriában tapasztalható, hogy a lakásvétel és hitelfelvétel elhalasztása miatti keresletnövekedés megfékezte az árak további esését.

(...)

Panellakásoknál a hozam 6,1-8,1 százalék között mozog. Ez egyrészt kedvezőbb a tégláénál - aminek oka, hogy bérleti díjban kisebb a különbség a téglához képest, mint árban -, illetve kategórián belül is kisebb a szórás területenként, mint a téglánál. 7-8 százalék már elég vonzó hozam ahhoz, hogy megérje befektetésnek, kiadási céllal lakást venni, nem is számolva a várható értéknövekedéssel.

A teljes elemzés elérhető itt.

 

Lefordítom: ha panellakást veszel, és gyorsan kiadod, az olyan, mintha olajkútjaid lennének a Mexikói-öbölben. Okés, mégsem teljesen olyan, az ingatlanközvetítő közleménye is becsülettel hozzáteszi, hogy "fontos megjegyezni, nem számoltunk a járulékos költségekkel, sem vásárlásnál, sem kiadásnál (pl. adózás, amortizáció)."

Én mégis annyira fellelkesültem ezen az elemzésen, hogy eldöntöttem: meló után hazamegyek, nyakkendőt kötök, fejembe nyomok egy szalmakalapot, és a lábam az írószatalon pihentetve boldogan pálinkázgatok egy kicsit. Egy igazi stetson kalap mondjuk jobb lenne, a házi barack után pedig jöhetne a viszki is, de sajnos még nem kerestem halálra magam a panelen. Még csak ilyen fél-Dzsoki vagyok.

Egyelőre nem adom ki a lakást sem, ugyanis sajnos most benne lakom. De minden a legjobb úton halad, a kártyákat én keverem!

Úgyhogy csak nevetek: haha. Hahhahahahaha.

 

 

 

 

 

 

Megosztás

 

A bejegyzés trackback címe:

https://panel.blog.hu/api/trackback/id/tr972468317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PR_fact 2010.12.10. 09:45:09

Azért a 6,1 - 8,1%-os hozam 3,5%-os (napi beszerzési cikkeknél 10%-os) infláció mellett nem biztos, hogy a Dzsokikat arra készteti, hogy eladják az olajkútjaikat, viszont tény, hogy a panelárak meglehetősen nyomottak és még csak most jön a kormány által választások előtt beígért Zöldbankokból finanszírozott felújítási program. Ha jövőre még nem is lesz belőle semmi pár év múlva a választások közeledtével dübörögni fog a program ami hozhat áremelkedést a panelpiacon is. Különösen annak fényében, hogy a szocpolt nem tervezik visszahozni, így a lakást vásárlók kénytelenek lesznek az (olcsó) használt lakások között keresgélni.

Creative Commons License
Panelblog by Lakótelepi Blog Közösség is licensed under a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el! 2.5 Magyarország License.
Based on a work at www.panel.blog.hu.

süti beállítások módosítása