Névtábla:

"Őrjítő ez a lakótelep, ahol lakom veled." /Bizottság: Már megint ez a depresszió/ - egy blog, amelyben panellakók, csótányok és más házi kedvencek, lakások, radiátorok és fúrógépek a főszereplők.
panelblog@gmail.com

Az ember, aki orvul beszélgetett

A panelházi közös képviselők szókincse igazi hungarikum, ebben egyre inkább biztos vagyok. A múltkor felidéztük a filozófus-vonalat, most pedig egy olyan levelet kaptam, amiben a kk. látens pszichológusként állít fel diagnózist a miskolci lépcsőház Dávid nevű lakójáról. Az orvul beszélgetés csúnya betegség lehet, az embernek rohama van, aztán másnap meg csak néz, hogy mi történt. Lássuk:

 

Üdv!

A problémám a következő: most költöztem Miskolcon új lakásba, egyelőre mint albérlő. Elég zajos környék, az egyik főutca mellett, éjjel is van minimális forgalom. Éjszaka a játszótéren és az utcán rengeteg fiatal mászkál, néha hangosabbak a kelleténél. Van egy kisbolt is alattam, reggelente jön a kenyereskocsi, tolatásjelző hangja, ládapakolás, beszélgetés, boltnyitás stb... Valamint a rendőrség és a tűzoltóság is 50 méteres körzetben van, sziréna elég gyakori... Lényeg a lényeg: van zaj.

Történt egyszer, hogy a tulajdonos feljött hozzám, miszerint itt hajnalokig tartó bulik vannak, kihívták a rendőrséget de rájuk sem hallgattam. Elkerekedett szemekkel figyeltem, hogy miről beszél, buli sose volt itt és a legtöbb ember a lakásban 3 fő volt + én.

Akkor megbeszéltük, ő azt mondta, hogy ha akarom, buli is lehet nyugodtan, csak ne legyünk túl hangosak.

Eltelt pár hét, itt volt 1, azaz egy barátom nálam este, beszélgettünk, semmi extra, még alkoholt se igazán fogyasztottunk - 2-2 sör fejenként, ugye attól senki sem lesz részeg.

Hajnal 5-6 körül vihar volt, égzengés, szakadó eső, közeli lecsapó villámok stb, mi pedig kb. 1-2 percig álltunk az erkélyen, néztük a vihart és közben beszélgettünk teljesen normálisan, nem üvöltözve, halkan - bár szerintem egy tigris harciüvöltését is elnyomta volna a vihar.

Délután feljött egy hölgy, aki állítása szerint a lakásfelügyelő, majd mondta, hogy ismét panaszkodott rám az alattam lakó, mert zajongtunk egész éjjel és kibírhatatlan volt.

Megint csak csodálkozó fejjel bámultam, még a tv is 4-es hangerőn ment, ami azért egy olyan tévénél, ahol a maximum 100, eléggé ciripelésnek mondható...

Aztán közölte, hogy mi orvul beszélgettünk.

Azt mondta, hogy ha még egy ilyen lesz, hogy én beszélgetek az erkélyen, rámhívják a rendőröket és majd jól elvitetnek.

Itt már kiröhögtem, hiszen tudom jól, hogy max. 30 ezer ft lehet a bírság, kétlem, hogy életfogytos lennék a csillagban egy beszélgetés miatt...

Viszont most már nem merek járkálni a házban, a wc-t is félve húzom le és néha, amikor a szomszédból vagy a közelből hangok hallatszanak át, félek attól, hogy a rendőrök "rángatnak ki" az ágyból.

Üdv:

Dávid


 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://panel.blog.hu/api/trackback/id/tr122182757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_Vezo_ 2010.07.29. 08:23:44

Költözz el!
:)

Engem is rohadtul zavart, amikor a múltkor, a lépcsőház előtti lépcsőn üldögélt egy csajszi és egy srác, akik egész éjjel beszélgettek. Nem voltak hangosak, nem volt egyáltalán ordenáré semmi, de tök olyan volt, mintha ők is a szobában ültek volna. Nagyon felhallatszott minden, értettem a beszélgetés minden szavát, pedig a másodikon lakom.

Persze azért nem hívtam katasztrófavédőt, meg kommandót.

Yasashi Tanuki 2010.08.08. 08:25:52

Egyik ismerősömet, többgyerekes család, azzal vádolta az alattuk lakó idős hölgy, hogy késő éjszaka járatja a nyikorgó mosógépét. Az ismerősöm megkérte a hölgyet, hogy ha hallja a nyikorgást csöngessen be hozzá bármilyen későn van is. Egyszer jött a hölgy este 11 körül, az ismerős beengedte, megmutatta, hogy üres a mosógép ezután a szomszéd elment és nem is jelentkezett azóta.

Creative Commons License
Panelblog by Lakótelepi Blog Közösség is licensed under a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el! 2.5 Magyarország License.
Based on a work at www.panel.blog.hu.

süti beállítások módosítása